Martin Falkeborn lämnar Brommapojkarna. Den 22-årige ytterbacken är klar för norska Egersunds IK, kan FotbollDirekt avslöja.
– Det stämmer. Jag behöver en nystart och det här känns spännande, säger Falkeborn till FotbollDirekt.se.

Martin Falkeborn debuterade i BP:s a-lag i superettan 2012 och gjorde därefter två allsvenska säsonger med moderklubben. Nu börjar BP om i superettan, men Falkeborn lämnar. Ytterbacken är nu klar för Egersunds IK i norska 2.division.

Klubben har en ny tränare i svenske Magnus Powell, som har många år bakom sig som spelare i både allsvenskan och Tippeligan. Egersund satsar stort på att klättra i seriesystemet i Norge och Falkeborn är det senaste nyförvärvet. Ett 1+1-årskontrakt är klart.

– Jag var där och testade lite förra veckan, och det kändes jättebra. De har värvat åtta-nio spelare, flera som har erfarenhet från Tippeligan och Adeccoligan. Det känns bra med Powell som tränare också, de gör en riktig satsning, säger Falkeborn till FD.

Han hade kontrakt med BP även den här säsongen men fick tillåtelse av klubben att lämna redan nu.

– Jag var inställd på att fortsätta och har tränat på stenhårt här i vinter, men sen fick jag beskedet i februari att de värvat Fredrik Stoor och att de tänkt satsa på yngre spelare också, att det inte skulle bli så mycket speltid. Så då lät de mig lämna.

– Jag kände att jag behövde komma bort lite, byta miljö helt. Det har funnits intresse från ett antal andra klubbar i superettan men inget som känts klockrent.

– Men det här ska bli intressant, både personligen och med klubbens satsning. Samtidigt är det lite vemodigt, jag har varit i BP i elva år och det är tråkigt att behöva säga farväl till grabbarna. Men jag behövde en nystart, och det här kändes perfekt.