PROFFSKOLLEN: Förre MFF-stjärnan har öppnat målkontot i nya klubben

PROFFSKOLLEN. Hur gick det för de svenska spelarna utomlands i helgen? Kolla in nedan.  Läs mer i veckans proffskoll.

Proffskollen – i samarbete med Elitefootball

DANMARK

Johan Elmander, Bröndby 14/1
Tillbaka i startelvan och spelade hela matchen när Bröndby vann med 1-0 borta mot Vestsjälland.

Johan Larsson, Bröndby 5/1
Spelade hela matchen mot Vestsjälland (seger 1-0).

Robin Söder, Esbjerg 17/4
Fanns med från start och utgjorde anfallspartner till Daniel Larsson men byttes ut med dryga kvarten kvar mot Esbjerg (seger 2-0).

Michael Almebäck, Esbjerg 3/0 (Utlånad från Bröndby 0/0)
Fick åter chansen från start hos Esbjerg och hjälpte laget hålla nollan borta mot Odense (seger 2-0).

Daniel Larsson, Esbjerg 5/1 (Utlånad från Granada 1/0)
Första målet för Larsson under sejouren i Esbjerg och han gjorde det redan i den 26:e minuten i matchen som Esbjerg vann med 2-0. Larsson fick spela från start och ådrog sig dessutom ett gult kort i den 15:e minuten. Byttes sedan ut i den sista matchminuten.

Erik Friberg, Esbjerg 4/0
Åter bänkad från start hos Esbjerg men fick hoppa in i den 73:e minuten.

Johan Wiland
, FC Köpenhamn 0/0, 0 hållna nollor
Skadeproblem stoppar för tillfället Wiland från att vara med och konkurrera om en plats.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn 18/0
Fanns med från start och spelade hela matchen och hjälpte FCK att hålla nollan och säkra 1-0-segern borta mot Esbjerg.

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn 5/1
Augustinsson spelade från start och hela matchen när FCK fick nöja sig med 1-1 hemma mot Randers.

Per Nilsson, FC Köpenhamn 8/0
Bänkad från start och blev kvar på avbytarbänken under hela matchen mot Randers (oavgjort 1-1).

Johan Dahlin, Midtjylland 5/0, 3 hållna nollor
Tredje nollan för Dahlin när Midtjylland vann med 3-0 mot Hobro.

Petter Andersson, Midtjylland 16/3
Tillbaka efter avstängningen och spelade från start mot Hobro (seger 3-0). Andersson byttes ut i den 77:e minuten.

Kristoffer Olsson, Midtjylland 6/0
En vadskada stoppar Olsson från spel för tillfället.

David Moberg Karlsson, Nordsjälland 15/3
Vilket målstim han är inne, den tidigare Blåvitt-talangen! Mål för tredje matchen i följd när han höll sig framme och gjorde 1-0 redan i den fjärde minuten. Moberg Karlsson byttes ut under matchens sista 10 minuter. Vilken revansch efter den motiga hösten med mycket inhopp och lite speltid. En av ligans hetaste spelare så här långt under 2015.

Joel Allansson, Randers 1/0
Återigen på avbytarbänken i 90 minuter. Denna gång när Randers mötte FCK och spelade 1-1.

Mikael Ishak, Randers 17/7
Ishak spelade från start och hela matchen när Randers spelade 1-1 mot FCK.

Karl-Johan Johnsson, Randers 21/0, 10 hållna nollor
Fick släppa en boll förbi sig när Randers spelade 1-1 mot FCK.

Viktor Lundberg, Randers 21/5
Spelade från start och blev utbytt med kvarten kvar mot FCK.

Andreas Blomqvist, Ålborg 1/0
Det korta inhoppet senast följdes upp med 90 minuter på avbytarbänken mot SönderjyskE.

Rasmus Jönsson, Ålborg 5/0
Bänkad från start men fick hoppa in i halvtid mot SönderjyskE (förlust 1-4).

Linus R. Olsson, AB Köpenhamn 17/3
AB förlorade med 0-3 mot Viborg. Olsson spelade hela matchen i lagets anfall.

Mikael Rynell, Fredericia 15/0
Fredericia förlorade med 0-3 mot Roskilde. Rynell på bänken under hela matchen.

Ken Fagerberg, Vendsyssel 19/5
Vendsyssel spelade 0-0 mot Köge. Fagerberg från start men byttes ut under matchens sista tio minuter.

ESTLAND
Ermal Hajdari, FC Infonet 2/0
Spelade från start och hela matchen när Infonet spelade 0-0 mot Trans Narva.

BELGIEN

Jiloan Hamad, Standard Liege 6/1 (utlånad från Hoffenheim 1/0)
Fortsatt utanför startelvan hos Standard Liege. Denna gång blev det ett tio minuter långt inhopp mot Genk (seger 1-0).

HOLLAND

Mattias Johansson, AZ Alkmaar 25/1
AZ vann med 2-1 mot Cambuur. Johansson spelade hela matchen.

Viktor Elm, AZ Alkmaar 21/0
På avbytarbänken från start men fick hoppa in under matchens sista tio minuter mot Cambuur.

Muamer Tankovic, AZ Alkmaar 23/5
Spelade från start men utbytt redan efter en knapp timmes spel med Cambuur.

Rasmus Lindgren, Groningen 16/0
Groningen spelade 2-2 mot Twente. Lindgren spelade hela matchen.

Dino Islamovic, Groningen 11/0
Satt återigen på avbytarbänken från start hos Groningen. Denna gång mot Twente blev det inget inhopp.

Simon Tibbling, Groningen 11/0
Tibbling fanns med i startelvan mot Twente. Byttes ut i den 69:e minuten.

Kristoffer Nordfeldt, Heerenveen 28/0, 8 hållna nollor
Nollan var intakt bara en kvart borta mot Heracles innan Thomas Bruns kvitterade till 1-1. Men det var också matchens enda mål han släppte in. Heerenveen vann med klara 4-1.

Viktor Noring, Heerenveen 0/0, 0 hållna nollor
Platsar just nu inte i Heerenveens A-trupp.

Sam Larsson, Heerenveen, 16/6
Sjätte målet för säsongen när han i den 57:e minuten gjorde 2-1 till Heerenveen borta mot Heracles. Han spelade dessutom fram Marc Uth till dennes 4-1-mål i den 82:a minuten. Larsson fick senare pris som omgångens bäste spelare i Eredivisie.

Simon Thern, Heerenveen 9/2
Ryggproblem stoppade hans medverkan mot Ajax.

Denni Avdic, Heracles 17/4 (utlånad från AZ Alkmaar 0/0)
Heracles hängde med i en knapp timme mot Heerenveen. Avdic spelade hela matchen på lagets mittfält.

Rasmus Bengtsson, Twente 17/1
Knäskada stoppar Bengtsson från spel för tillfället. Under tiden uppges han vara på väg att skriva på för Malmö FF.

Oscar Hiljemark, PSV Eindhoven 10/0
Åttonde matchen i följd på bänken för Hiljemark. Denna gång, mot Feyenoord (förlust 0-2)

Kristoffer Peterson, Utrecht 17/2
Spelade från start men utbytt i den 64:e minuten i matchen mot NAC Breda.

Samuel Armenteros, Willem II 24/9 (utlånad från Anderlecht 0/0)
Väntar alltjämt på sitt tionde mål för säsongen men låg ändå bakom ett av målen, Inte kom det heller mot Dordrecht (seger 2-1). Armenteros från start men utbytt i den 86:e minuten.

Kevin Kabran, Den Bosch 9/0
Utanför matchtruppen när Den Bosch vann med 1-0 mot Roda.

ENGLAND

Sebastian Larsson, Sunderland 30/3
Sunderland förlorade på nytt i helgen, denna gång med 0-1 mot West Ham. Larsson spelade hela matchen.

Jonas Olsson, West Bromwich 6/0
Tillbaka i startelvan och spelade hela matchen mot Manchester City (förlust 0-3).

Marcus Olsson, Blackburn 34/0
Skadeproblem stoppade Olsson från spel mot Brentford i tisdags (oavgjort 2-2). I helgen var svensken däremot tillbaka när Blackburn mötte Brighton på hemmaplan och förlorade med 0-1.

Isak Ssewankambo, Derby 0/0
Än så länge har Ssweankambo mest fått hålla till godo med spel i reservlaget. Skadade sig dock i reservlagsmatchen mot Stoke i slutet av januari och har inte spelat sedan dess.

Alexander Kacaniklic, Fulham 12/2
Fulham mötte Leeds förra helgen och förlorade med 0-3. Kacaniklic på bänken från start men fick hoppa in i den 63:e minuten. I helgen mot Huddersfield fick han dock chansen i startelvan och tackade för förtroendet genom att bli målgörare redan två minuter in i matchen. Kacaniklic byttes sedan ut i den 67:e minuten i matchen som slutade med 2-0 seger.

Modou Barrow, Nottingham 2/0 (utlånad från Swansea 7/0)
Nottingham mötte Rotherham förra tisdagen. Barrow på bänken från start men fick hoppa in i den 79:e minuten i matchen som Nottingham vann med 2-0. I helgen mot Norwich på bortaplan blev det spel från start men byttes ut tidigt i den andra halvleken. Nottingham förlorade den matchen med 1-3.

Martin Olsson, Norwich 35/1
I tisdags blev det 2-2 borta mot Huddersfield efter att laget utjämnat på åtta minuters tilläggstid (!) Olsson spelade hela matchen. Norwich vann med 3-1 mot Nottingham i helgen. Olsson från start och spelade hela matchen. Ådrog sig ett gult kort i den 17:e minuten.

Joel Ekstrand, Watford 24/1
Ekstrand fanns med från start och hjälpte sitt lag hålla nollan när Watford vann med 2-0 mot Wigan. I helgen spelade Ekstrand från start på nytt men tvingades utgå tio minuter före halvtid efter att han landat tokigt efter en luftduell. Återstår att se hur länge han blir borta.

SKOTTLAND

John Guidetti, Celtic 20/8 (Utlånad från Manchester C 0/0)
Åttonde målet för säsongen för Guidetti som gjorde 2-0 i den 33:e minuten. Utbytt sista 20 minuterna.

Mikael Lustig, Celtic 5/2
Fotproblem stoppar Lustig både från spel i klubblaget och landslaget.

Osman Sow, Hearts 16/10
Hearts vann med 3-1 borta mot Raith Rovers i tisdags. Sow satt hela matchen på bänken. I helgen mot Falkirk (seger 3-0) var han tillbaka i startelvan men byttes ut under slutkvarten.

TYSKLAND

Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach 17/2
Satt hela matchen mot Bayern München (seger 2-0) på avbytarbänken.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach 18/1
90 nya minuter för Wendt när M’gladbach vann med 2-0 mot Bayern München.

Pierre Bengtsson, Mainz 6/0
Tillbaka i matchtruppen efter influensan men fick nöja sig med att sitta på avbytarbänken under hela matchen mot Wolfsburg (oavgjort 1-1).

Emil Forsberg, Leipzig 7/0
Leipzig förlorade med 0-1 mot serienian Hedenheim och tappade viktiga poäng i kampen om att ta sig upp i Bundesliga. Forsberg spelade hela matchen.

Amin Affane, Wolfsburg II 19/11
Inledde mot Eintracht Norderstedt på avbytarbänken men fick hoppa in i den 57:e minuten. Och han hann bara vara inne på planen i fem minuter innan han skrev in sig i målprotokollet med ett mål som betydde 5-0. Han fyllde sedan på med 6-0 på straffspark i den 71:a minuter.

Sebastian Starke Hedlund, Schalke 04 II 6/0
Tillbaka i matchtruppen och fick agera inhoppare i den 63:e minuten mot Fortuna Düsseldorf (seger 2-1).

Christian Rubio Sivodedov, Schalke 04 II 0/0
Ännu ingen debut för den tidigare Djurgårdstalangen.

FRANKRIKE

Isaac Kiese Thelin, Bordeaux 9/1
Bordeaux fick ge sig med 1-2 mot Toulouse. Thelin spelade från start och hela matchen och var den som assisterade till Bordeaux mål.

Niklas Hult, Nice 24/1
Influensa toppade Hult från spel mot Lyon (seger 2-1).

Zlatan Ibrahimovic, Paris SG 22/17
Den senaste tidens turbulens verkar inte ha påverkat ”Ibra” nämnvärt. Gjorde två mål på straffspark och ett spelmål när Loirent besegrades med 3-1.

Ola Toivonen, Rennes 23/6
90 nya minuter för Toivonen när Rennes spelade 0-0 mot Nantes.

PORTUGAL

Victor Nilsson-Lindelöf, Benfica II 31/1
Benficas andralag spelade mot Beira-Mar och vann med 2-1. I skrivande stund har vi dock tyvärr inte fått någon laguppställning från matchen. Vi hoppas kunna redovisa Nilsson-Lindelöfs eventuella medverkan i matchen i nästa veckas proffskoll.

ITALIEN

Albin Ekdal, Cagliari 24/4
Tillbaka i matchtruppen och i startelvan när Cagliari mötte Milan (förlust 1-3). Ekdal spelade hela matchen.

Robin Quaison, Palermo 13/2
Fick chansen i startelvan men byttes ut tidigt i den andra halvleken i bortamatchen mot Chievo (förlust 0-1).

Carlos Garcia, Parma 0/0
Just nu en bit ifrån att platsa hos A-laget. Står heller inte noterad för någon match för Primavera-laget så här långt denna säsong.

Alexander Farnerud, Torino 17/1
Knäskadad och fanns heller inte med mot Parma i helgen.

Pontus Jansson, Torino 7/0
Utanför matchtruppen mot Parma (seger 2-0).

Melker Hallberg, Udinese 3/0
Fortsätter nöta mycket avbytarbänk för Udinese. 90 nya minuter på bänken mot Fiorentina (oavgjort 2-2) i helgen.

SCHWEIZ

Dusan Djuric, Aarau 15/1
Avstängd mot Grasshoppers (förlust 1-3) efter det röda kortet senast.

Richard Magyar, Aarau 4/0
Satt hela matchen på avbytarbänken mot Grasshoppers (förlust 1-3).

Behrang Safari, Basel 17/0
Basel vann borta med 4-1 mot Luzern. Safari satt på avbytarbänken under hela matchen.

Alexander Gerndt, Young Boys 7/3
Fanns med från start och spelade hela matchen mot Zürich (seger 3-0).

Andres Vasquez, FC Wil 12/3
Helt utanför matchtruppen mot Servette (oavgjort 0-0).

ÖSTERRIKE

Philip Hellquist, Wiener Neustadt 7/3
Ny förlust för Wiener Neustadt, denna gång med 0-1 mot Rapid Wien. Hellquist från start men utbytt under slutkvarten.

GREKLAND

Jimmy Durmaz, Olympiakos 15/2
Knäskadad och i värsta fall borta resten av säsongen.

Valmir Berisha, Panathinaikos 0/0 (Utlånad från Roma 0/0)
Får vänta ett tag till på sin säsongsdebut.

Marcus Berg, Panathinaikos 16/11
Ingen Berg synlig i matchtruppen borta mot Veroia (förlust 0-1).

Sotirios Papagiannopoulos, PAOK 6/0
Spelade från start men utbytt redan i halvtid i matchen mot Panthrakikos (förlust 1-3)

Jakob Johansson, AEK Aten 10/1
Jakob Johansson fanns med från start när AEK vann med 3-1 borta mot Iraklis. Utbytt under matchens sista fem minuter.

TURKIET

Alexander Milosevic, Besiktas 0/0
Är på väg tillbaka från sin operation men är ännu inte i speldugligt skick.

Samuel Holmén, Bursapor 21/2 (Utlånad från Fenerbahce 0/0)
Holmén spelade från start och hela matchen när Bursaspor föll med 1-4 borta mot Sivasspor.
Ferhad Ayaz, Gaziantepspor 4/0
På nytt 90 minuter på bänken för Ayaz. Denna gång när laget vann med 1-0 borta mot Mersin.

Mervan Celik, Genclerbirligi 19/2
Ingen Celik synlig i matchtruppen mot Istanbul (förlust 1-3).

Andreas Isaksson, Kasimpasa 19/0, 3 hållna nollor
Alltjämt bänkad hos Kasimpasa. Så också i helgen när laget förlorade med 2-3 mot Galatasaray. Isaksson har nu inte spelat en tävlingsmatch sedan 8 februari.

Mahmut Özen, Kayseri Erciyesspor 6/0
Tillbaka i matchtruppen och spel från start mot Rizespor (förlust 0-3). Utbytt efter en timmes spel.

Abdul Khalili, Mersin Idmanyurdu 22/1
Efter att ha varit ordinarie en längre tid blev det 90 minuter på avbytarbänken mot Gaziantepspor (förlust 0-1).

Deniz Öksuz, Sivasspor 0/0
Utanför matchtruppen mot Bursaspor (förlust 1-4).

Erkan Zengin, Trabzonspor 7/0
Inget spel för Zengin som fick sitta hela matchen på bänken mot Akhisar (seger 2-0).

CYPERN

Markus Holgersson, Anorthosis Famagusta 23/0
Anorthosis spelar i mästerskapsserien men laget belägger för tillfället femteplatsen och inte blev det bättre av att det blev förlust med 1-3 hemma mot Omonia Nicosia i helgen. Holgersson spelade hela matchen.

Maic Sema, AEL 8/1
AEL spelar i nedflyttningsserien men ser ut att kunna hålla sig kvar, då laget leder serien med hela nio poängs marginal. I helgen blev det 1-1 borta mot Ethnikos Achna. Sema på bänken från start men fick hoppa in under slutkvarten.

MALTA
Billy Berntsson, Qormi FC 8/0
0-0 blev det för Qormi borta mot Floriana. Berntsson bänkad från start men fick hoppa in under slutkvarten.

Alexander Nilsson, Qormi FC 5/2
Efter att ha gjort mål i två raka matcher fick Nilsson lämna planen utan mål när Qormi spelade 0-0 borta mot Floriana.

ISRAEL

Joakim Askling, Hapoel Ber’Sheva 1/0
Ber’Sheva spelade 2-0 mot Bnei Sakhnin. Ingen Askling synlig i truppen.

Rade Prica, Maccabi Tel Aviv 8/3
Inget spel mot Hapoel Petah Tikva på måndagskvällen och när mästerskapsserien började med seger med 2-1 mot Maccabi Haifa fanns Prica heller inte med i matchtruppen.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva 16/0
Fanns inte med i matchtruppen som vann med 4-1 borta mot Arsenal Tuula, då han var avstängd efter att ha dragit på sig åtta gula kort.

Carlos Strandberg, CSKA Moskva 2/1
Ett inhopp på fem minuter räckte för att Strandberg skulle göra sitt första mål i ryska ligan. I den 88:e minuten var det han som fastställde 4-1-resultatet borta mot Arsenal Tuula.

Alibek Aliev, CSKA Moskva 0/0
Får vänta på sin chans i A-laget. Utanför matchtruppen mot Terek Grozny.

Kim Källström, Spartak Moskva 17/2
Tillbaka från avstängning och spelade hela matchen mot Torpedo Moskva (seger 1-0). Drog på sig sitt femte gula kort för säsongen och är då bara tre gula kort från nästa avstängningsnivå.

Andreas Granqvist, Krasnodar 18/0
Spelade från start och hjälpte sitt lag hålla nollan borta mot UFA (seger 2-0).

FÖRENADE ARABEMIRATEN

Imad Khalili, Bani Yas 4/1
Första målet för sin nya klubb gjorde han som inhoppare i den 70:e minuten borta mot Al Wasl. Då hade han bara varit inne på planen i åtta minuter. Matchen slutade 2-2.

KINA

Erton Fejzullahu, Beijing 3/2
Tillbaka i startelvan och då gjorde Fejzullahu lagets enda mål i 1-1-matchen mot Zhejiang Lucheng. Fejzullahu byttes ut i den 77.e minuten.

Tobias Hysén, Shanghai SIPG 3/3
Tre matcher – tre mål. Tobias Hysén håller målsnittet jämnt med matchtempot i den kinesiska ligan. Mot Guangzhou gjorde han lagets 2-1-mål i den 81:a minuten.

Niklas Backman, Dalian Aerbin 2/0
Spelade 90 minuter också mot Beijing Enterprises och hjälpte laget till seger med 1-0.

Mathias Ranégie, Dalian Aerbin 2/1
Målskytt i premiären men förmådde inte att upprepa den bedriften i säsongens andra match. Spel i 90 minuter blev det i vilket fall som helst.

USA

Axel Sjöberg, Colorado Rapids 2/0
Rapids spelade 0-0 mot New York City. Sjöberg från start och hela matchen.

Mohammed Khalid Saeid, Columbus Crew 1/0
Spelar nästa match kommande helg.

Stefan Ishizaki, Los Angeles Galaxy 3/0
LA Galaxy spelade 1-1 mot Houston Dynamo. Ishizaki från start men utbytt i den 68:e minuten.