Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

I april påbörjas nya arenan i Falkenberg. En satsning som kostar 130 miljoner och som ska stå klar 2017. Men det kommer att kosta för Falkenberg. Nuvarande hyresnivån 700 000 mångdubblas.
– Vår nya årshyra kommer att kosta 2,7 miljoner per år. Det är klart att det blir dyrt men vi bedömer att vi kommer att ha råd, säger pordförande Lars-Eric Nilsson till FotbollDirekt.se.

Om några veckor startar nästa allsvenska byggprojekt. Jämte Häcken och Helsingborg slås nu nya arenapålar ner i Falkenberg.
Den i fjol nyallsvenska klubben fick så sent som för några dagar sedan ok för en byggstart från kommunhåll. Alla anbud hade accepterats. Ingen överklagan hade kommit in från något håll. Den 15 mars stod det klart.

Med det finns nu en garanti för en byggstart och en satsning på 130 miljoner blir verklighet.
En 5 500 åskådare stor arena ska nu stå klar till 2017.

Men kalkyler har likt för Häcken och Helsingborg och storarenorna i Stockholm varit svåra att hålla inom kontroll.
130 miljoner är en dubbelt så stor summa som den ursprungliga kalkylen från kommunen.

Det är också pengar som avsevärt kommer att öka Falkenbergs hyreskostnader, jämfört med i dag.

– Det blir stor skillnad. Vi kommer att betala 2,7 miljoner i hyra om året på den nya arenan. Men samtidigt har vi reklamrättigheter och rätten till försäljning av arenanamnet. Och så får vi där utöver vara noga med att lägga en budget som med god marginal inkluderar hyran för den nya arenan. Tvingas vi dra ned på annat så är det så. Vi får anpassa oss. Värdet av den nya arenan är ändå så pass stort för oss och överväger. De framtidsmöjligheter som klubben får, tillar Lars-Eric Nilsson för FotbollDirekt.se.

– Nej, det här är väldigt positivt för hela Falkenberg. Det här är definitivt en milstolpe med en ny arena.

Men inte nog med det.
Falkenbergs sportsliga krav har till sist fått gehör. Kommunen har in i det längsta drivit på för spel på konstgräs. Falkenberg har bromsat och får nu sista ordet.

– Ja, konstgräs har varit på gång. Men nu har vi till sist fått igenom våra krav om naturgräs. Det är så vi hela tiden velat ha det och så blir det nu.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll