FotbollDirekts Mårthen Bergman intervjuar Ebenezer Ofori.Foto: Anders Henrikson

DUBAI. Ebenezer Ofori har skrivit på ett nytt ettårskontrakt med AIK. Ett självklart val enligt den 19-årige ghanesen.
– Jag älskar att vara här i AIK, säger han till FotbollDirekt.se.

Ofori kom till AIK 2013 och spelade förra säsongen 22 matcher från start i allsvenskan. Vänsterbacken har till i år blivit mittfältare och för två dagar sedan förlängde han sitt kontrakt med AIK i ytterligare ett år till 2017.
– Vi började diskutera i slutet av förra säsongen och jag bestämde mig efter ledigheten. Jag är så glad över att vara en del av laget och jag älskar att vara här i AIK, säger han när FotbollDirekt träffar honom under AIK:s träningsläger i Dubai.
– Det har varit bra här och vi är flera spelare från Afrika. Jag är lycklig här och känner mig som hemma i AIK.

Hur tycker du att din utveckling har varit sen du kom till AIK?
– Jag tycker att jag utvecklats mycket. Jag har byggt upp ett större självförtroende och jag har vant mig vid det svenska spelsättet.

Vänsterback eller mittfältare, vad föredrar du?
– Jag är är okej med att spela överallt. Jag är bara glad att jag får spela. Om jag spelar vänsterback så kommer jag sakna att spela mittfältare och spelar jag mittfältare kommer jag sakna att spela vänsterback. Jag vill spela överallt, säger Ofori och skrattar.
– Mitt mål med säsongen är att göra fler mål och få mer speltid.

Ofori gjorde bara ett mål förra säsongen, men vilket mål sen. I sista hemmamatchen (4-1 mot Åtvidaberg) drog han in ett långskott i krysset.
– Det är mitt bästa minne från tiden här. Jag hade spelat hela säsongen utan att göra mål och det var en besvikelse, så när jag gjorde det målet så…jag blev så himla glad!
– Det var så himla stort, jag bara sprang till Moro och kramade om honom.

Kollar du ofta på det?
– Jag tittar på det hela tiden, jag har det på min telefon. Jag tittar varje dag, säger han och ler.