Elfsborg vill ha Jönköping Södras 19 -årige Jesper Manns. I dag bekräftar superettanklubben förhandlingar men priset för att släppa honom är högt. Enligt uppgifter till FD, 1,5-2 miljoner.
– Jag kan bekräfta att Elfsborg är intresserade och vi vi förhandlar, avslöjar Jönköpings ordförande Sune Lantz för FotbollDirekt.se.

Jönköpings Södra vill satsa mot allsvenskan men riskerar att förlora flera spelare liksom hur nyarenafrågan jämte skapar oro.

Elfsborg, liksom flera allsvenska klubbars intresse för Jesper Manns har varit känt en kortare tid. I dag väljer Jönköpings Södras ordförande att bekräfta kontakterna för FD.

Men högerbacken med en plats i U21 hålls hårt av Södra som enligt uppgifter vill ha 1,5 – 2 miljoner för att gå med på affär med den allsvenska toppklubben.

Pengar som Elfsborg inte är beredda att lägga och med det är nu övergången i farozonen.
– Som jag sade så kan jag bekräfta Elfsborgs intresse. Men hur förhandlingarna går vill jag inte gå in på. Men det är klart att vi vill ha bra betalt. Vi vill ha en skälig ersättning för en stor talang.

– Ja, han är en av de största talanger vi har fått fram. Och så vill vi så långt det är möjligt få chansen att satsa mot allsvenskan med ett lag som är så likt som möjligt det som gick så starkt i fjol. Det var vårt bästa sportsliga resultat på 40 år.

– Så det är klart att det är viktigt för oss att ha ett så bra lag som möjligt inför en viktig säsong för oss. Men så är det samtidigt så att vi inte vill stoppa spelare som vill lämna oss för större klubbar. Men då vill vi som sagt ha skäligt betalt, säger Sune Lantz om en spelare som har kontrakt över 2016.