Nu har förhandlingarna slutgiltigt gått i lås. Tobias Sana och Malmö FF är överens. Stjärnan har skrivit på och nu enligt uppgifter till FotbollDirekt väntar en presskonferens i morgon.
– Inga kommentarer, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till FotbollDirekt.se.

Tobias Sanas kontrakt med mästarna blir långt – fyra år. Den tidigare Blåvittmittfältaren har i dag slutgiltigt bestämt sig. Det blir en hemflytt och de uppgifter som fotbolltransfers.com gick med igår om MFF, bekräftas nu i dag för FotbollDirekt, till 100 procent.

Nu står det alltså klart att årets hittills mest spännande allsvenska transfer blir verklighet. Presskonferens väntas i morgon eftermiddag på Swedbank Stadion. Sana är på plats i Malmö, och den obligatoriska läkarundersökningen genomförs i morgon bitti. MFF:s sportchef Daniel Andersson är tillknäppt när han bemöter FD:s uppgifter.

– Det är som vanligt, inga kommentarer. Jag kommenterar ingenting förrän vi har någonting klart och presenterat, då kan jag kommentera, säger Andersson till FotbollDirekt.se.

Åge Hareide bekräftade i dag att det var på gång med Sana i alla fall? 

– Ja, vi har fört lite diskussioner med spelarens agent, men mer än så vill jag inte säga.

Hur ser du på honom som spelare, han har haft några år i Holland där han inte fått spela så mycket?

– Inga kommentarer. När en spelare är presenterad och klar hos oss så kan jag kommentera honom, men spekulationer kring spelare som inte tillhör oss, det får ni syssla med.

Med en mängd tunga namn som lämnat, så är det nu klart med årets än så länge tyngsta allsvenska värvning in till MFF.

Efter Oscar Lewicki och Erik Andersson blir nu Sana nästa steg för Malmös ledning i att bygga upp truppen inför 2015, detta efter att Magnus Eriksson, Simon Thern, Emil Forsberg, Markus Halsti, Ricardinho och Matias Concha lämnat.