Brann åkte ur norska Tippeligan. Rikard Norling ser ut att vara på väg att förlora jobbet. Nu markerar Jakob Orlov att han vill bort. Och nio mål och en topplacering i norska skytteligan gör honom nu eftertraktad av allsvenska toppklubbar.

– Brann vill behålla honom. Men svaret på frågan om Orlov vill spela i norska division 1. Svaret på den frågan är nej, avslöjar i dag hans agent Per Jonsson för Fotbolldirekt.se.

– Han platsar i vilken allsvensk toppklubb som helst. Det finns allsvenska klubbar sedan tidigare för Jakob och jag tvekar inte över att de är fortsatt intresserade, fortsätter Jonsson.

Ett svårt år har tagit slut för norska Brann. Ett fall som slutat med att Bergens stolthet åkt ur den norska högstadivisionen.
Sedan tidigare är framtiden mycket osäker för Rikard Norling. Frågan är nu om Jakob Orlov jämte snart är borta?
För Orlov är situationen emellertid inte Norlings. Den 28-årige anfallaren har ett år som ligger på plus, trots alla motgångar. Brann vill behålla en spelare som gjorde nio mål under en säsong som handlade om kris från början till slut.

Problemet är att Orlov inte vill vara kvar. Det avslöjar i dag hans agent Per Jonsson för FotbollDirekt.se, trots ett kontrakt till årsskiftet 2017-2018.

– Brann vill behålla honom. Men svaret på frågan om Orlov vill spela i norska division. Svaret på den frågan är nej, säger agenten till FD.

Men den frågan äger knappast Jakob Orlov med tanke på långtidskontraktet…?

– Det är klart att det är Brann som bestämmer men allt handlar om vad någon klubb är beredd att betala Brann, anser Per Jonsson.

Intresse från allsvenskt håll finns i flera olika riktningar.
Vilka klubbar som vill Orlov är oklart men agenten är tydlig med att det finns stora möjligheter till en allsvensk comeback för den forne Gefle-anfallaren redan till kommande säsong.
Nu väntar snara möten med norska representanter.

– Det finns allsvenskt intresse sedan tidigare för Jakob och jag tvekar inte över att de är fortsatt intresserade.

– Jag ska träffa Brann innan jul. Det tänker jag mig. Det ska bara få lugna ned sig med tanke på så mycket som är för Brann just nu. Men inom den närmaste tiden tänker jag mig att vi kommer att träffas om Jakob Orlov. Det stämmer.

Innan Orlov bestämde sig för den hårdsatsande norska klubben så hade han kommit upp i 34 mål på 113 allsvenska matcher.

Hur aktuellt är Djurgården med tanke på att hans förre tränare Pelle Olsson nu finns där?

– Inga kommentarer.

Enligt vad FD erfar så kan Orlovs pris vara hälften av de 3,5-4 miljoner kronor han kostade när han köptes loss från Gefle.