Foto: Bildbyrån

Markus Halstis framtid i Malmö FF är högst oviss. Mittfältaren sitter på ett utgående kontrakt med klubben och enligt uppgifter till FotbollDirekt.se är Halsti aktuell för New York City FC, den nystartade MLS-klubben med bland annat Frank Lampard och David Villa i laget.

Under de senaste säsongerna har Markus Halsti varit en nyckelspelare i Malmö FF. Den centrale mittfältaren, som även kan spela försvarare, har totalt gjort 115 matcher i allsvenskan och även 16 matcher i Champions League-sammanhang.

Men 30-åringens kontrakt med MFF är utgående och än har Halsti inte accepterat den förlängning som de himmelsblå har erbjudit honom. Intresse från andra klubbar finns dessutom för den finske landslagsmannen.

Det har pratats om en flytt hem till HJK Helsingfors för Halsti, men det är inte aktuellt. Malmö är mittfältarens val om det blir spel i Skandinavien.

Enligt uppgifter till FotbollDirekt.se kan nu Halsti komma att flytta över Atlanten, för spel i MLS. En av klubbarna som har hört sig för kring 30-åringen är nämligen New York City FC. En flytt till storstadsklubben är aktuell för Halsti.

Klubben bildades i maj 2013 och ägs av Premier League-klubben Manchester City och Baseball-giganterna New York Yankees. Man kommer under nästa år göra sin debutsäsong i MLS och har alltså fortfarande inte spelat en enda match.

New York Citys trupp består just nu av endast sex spelare, men två av dem har imponerande CV:n. Det är mittfältaren Frank Lampard, 36, ikon i Chelsea och nu utlånad till Manchester City – och anfallaren David Villa, 32, tidigare målspruta i Valencia och Barcelona.

2015 kan vi alltså få se ett centralt mittfält i New York City bestående av Frank Lampard och Markus Halsti. Långt ifrån omöjligt är det i alla fall.

New York City kommer att spela sina hemmamatcher på New York Yankees hemmaarena, den klassiska Baseball-arenan Yankee Stadium.

FotbollDirekt.se har sökt Markus Halsti och MFF:s sportchef Daniel Andersson utan att lyckas.