bms Foto: Bildbyrån

Isländska medier uppgav under fredagsmorgonen att Birkir Már Sævarsson gör klart med Hammarby på tisdag – något som nu också bekräftas av spelarens agent Olafur Gardarsson.
– Det stämmer. Han kommer till Sverige på tisdag och genomgår läkarundersökningen med Hammarby, säger Gardarsson till FotbollDirekt.se. 

Isländska Morgunblaðið uppger i dag att isländske högerbacken Birkir Már Sævarsson, 30, är överens med Hammarby och att han på tisdagen läkarundersöks av klubben i Sverige. Ett treårskontrakt är vad som gäller för islänningen. Det bekräftar nu också hans agent, Olafur Gardarsson.

– Det stämmer. Han kommer till Sverige på tisdag och genomgår läkarundersökningen med Hammarby, säger Gardarsson till FotbollDirekt.se.

Allt blir klart på tisdag? 

– Ja, det tror jag. Om inte tisdag så onsdag som senast. Vi är överens och det finns inget som hindrar en övergång, säger Gardarsson, som bekräftar att det handlar om ett treårskontrakt.

– Ja, det stämmer. Det blir spännande, kul för honom att få komma till svensk fotboll och spännande med en storklubb som Hammarby. Vi ser fram emot det.

Birkir Már Sævarsson är isländsk landslagsman sedan 2008, med 38 a-landskamper totalt och han har varit inhoppare i de två senaste EM-kvalmatcherna, den historiska bragden mot Holland i oktober (2-0-seger) och mot Tjeckien i söndags (förlust 1-2).

Han kommer närmast från norska Brann, som i onsdags åkte ur Tippeligan.

UPPDATERING, kl 15.19:

Nu har också Brann bekräftat övergången på sin hemsida. Sævarsson kommenterar där själv övergången till Hammarby:

– Hammarby visade stort intresse för att få över mig. Det är en storklubb med mycket publik på matcherna. Det är en spännande klubb. Efter att jag pratade med Hammarbys assisterande tränare Patrik Hansson känner jag mig trygg på att det bli en bra klubb för mig, säger han till Branns hemsida.

18 thoughts on “BEKRÄFTAR – Skriver treårskontrakt med Hammarby: ”En spännande storklubb”

 1. Välkommen till Bajenland, Södra Stockholms stolthet! Hoppas siktet är inställt på hårt jobb och höga ambitioner!

  Allez!

 2. Vilken loser och vilken framtidsman, bara 30 bast men redan van vid att kämpa för överlevnad och att slutligen bli degraderad…Passar som handsken.
  Hornstull var är du på tal om isländska högerbackar…??? Kommentar kommer ?
  Och så helt plötsligt har Bajen blivit en STORKLUBB ????????????????????
  Förutom en underbart trogen publik trots år av sekunda skötsel av klubben och
  dåligt spel och resultat därefter, så är man plötsligt en storklubb oj oj oj…
  Tomma tunnor skramlar mest

  • Så det som händer på plan definierar en storklubb? Oj oj oj vad fel du har. Verkar vara inne att kommentera Bajenartiklar.

   • OBS ”Sekunda skötsel” av klubben = allt det som händer i föreningen UTANFÖR planen,och där har det väl varit mer än turbulent genom åren Mycket har skötts som i en småklubb och detta har ju ni supportrar klagat och gnällt på under många många år eller…???
    Med storklubb menas väl en förening som nått framgångar i sitt utövande och kontinuerligt håller en hög nivå i sin verksamhet.
    Smällar kan dock alla klubbar åka på då och då,sportsligt,organisatoriskt och ekonomiskt och förhoppningsvis har Bajen nu med hjälp av sponsorer och publikintäkter fått lite ordning på ekonomin…

    Då återstår bara resten och …

    1 gång är ingen gång

    • Vår klubb är även på planen en riktig storklubb i dina mått mätt. Hammarby Idrottsförening är med sina otaliga sektioner en av de mest framgångsrika föreningarna i Sverige.

     Vi har bla SM guld i Fotboll, Bandy, Hockey, Handboll, Friidrott osv.

     Förutom det har vi störst publik i Norden!

  • Hahahaha tack för dagens skratt. Finns tydligen många puckon här ute i världen och du är en av dem grisen 😛 rätt schysst asså.

  • Hammarby = Nordens i särklass största klubb.

   Så ja Bajen är till skillnad från den patetiska lilla skitklubben i Solna norr om huvudstaden en storklubb.

   Vi säger välkommen Birkir.

  • Vad som sker på planen talar väl för hur FRAMGÅNGSRIK en klubb är. Hur många som berörs av klubben, följer den och dyker upp på matcherna talar väl snarare för hur STOR klubben är.

   Många som tar riktigt illa upp för att Bajen drar mest publik i Norden. Acceptera det självklara och hitta glädjen i vardagen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *