bms Foto: Bildbyrån

Isländska medier uppgav under fredagsmorgonen att Birkir Már Sævarsson gör klart med Hammarby på tisdag – något som nu också bekräftas av spelarens agent Olafur Gardarsson.
– Det stämmer. Han kommer till Sverige på tisdag och genomgår läkarundersökningen med Hammarby, säger Gardarsson till FotbollDirekt.se. 

Isländska Morgunblaðið uppger i dag att isländske högerbacken Birkir Már Sævarsson, 30, är överens med Hammarby och att han på tisdagen läkarundersöks av klubben i Sverige. Ett treårskontrakt är vad som gäller för islänningen. Det bekräftar nu också hans agent, Olafur Gardarsson.

– Det stämmer. Han kommer till Sverige på tisdag och genomgår läkarundersökningen med Hammarby, säger Gardarsson till FotbollDirekt.se.

Allt blir klart på tisdag? 

– Ja, det tror jag. Om inte tisdag så onsdag som senast. Vi är överens och det finns inget som hindrar en övergång, säger Gardarsson, som bekräftar att det handlar om ett treårskontrakt.

– Ja, det stämmer. Det blir spännande, kul för honom att få komma till svensk fotboll och spännande med en storklubb som Hammarby. Vi ser fram emot det.

Birkir Már Sævarsson är isländsk landslagsman sedan 2008, med 38 a-landskamper totalt och han har varit inhoppare i de två senaste EM-kvalmatcherna, den historiska bragden mot Holland i oktober (2-0-seger) och mot Tjeckien i söndags (förlust 1-2).

Han kommer närmast från norska Brann, som i onsdags åkte ur Tippeligan.

UPPDATERING, kl 15.19:

Nu har också Brann bekräftat övergången på sin hemsida. Sævarsson kommenterar där själv övergången till Hammarby:

– Hammarby visade stort intresse för att få över mig. Det är en storklubb med mycket publik på matcherna. Det är en spännande klubb. Efter att jag pratade med Hammarbys assisterande tränare Patrik Hansson känner jag mig trygg på att det bli en bra klubb för mig, säger han till Branns hemsida.