berntsen Foto: Bildbyrån

Djurgården kommer inom kort presentera ännu ett nyförvärv inför säsongen 2015. Nu kan FotbollDirekt.se avslöja att norske Daniel Berntsen, 21, är klar för blåränderna.

Omar Colley, Elliot Käck, Tim Björkström och Kevin Walker. Där har ni Djurgårdens nyförvärv inför säsongen 2015, fram till i dag. Men fler spelare är nu på ingång.

FotbollDirekt.se kan nämligen avslöja att klubben kommer att presentera ett nyförvärv inom kort. Enligt uppgifter till FotbollDirekt.se rör det sig om den offensive mittfältaren Daniel Berntsen, 21. Norrmannen, som skulle konkurrera om de två yttermittfältsplatserna i tränaren Pelle Olssons 4-4-2-system, har i höst varit utlånad från Rosenborg till klubben som han slog igenom i, Bodø/Glimt.

Berntsens kontrakt med Rosenborg sträckte sig även över 2015 och Djurgården köper alltså loss honom. Den norska storklubben har inte riktigt fått ut det av 21-åringen som man hoppades på när man värvade honom för omkring fyra miljoner kronor i augusti 2011. Då var Bernsten bara 18 år, rankades som en av Norges största talanger och jagades av klubbar som Molde, Fredrikstad och Tromsø.

Redan som 17-åring fick norrmannen sitt genombrott när han fick chansen i Bodø/Glimt och bland annat fick legendaren Runar Berg att lägga skorna på hyllan.
– Mot Sandnes Ulf blev jag utbytt mot en 17-åring från Bodø. När jag såg Daniel Berntsen forcera fram till kortlinjen för andra gången och slog in bollen framför mål blev allt väldigt tydligt för mig. Jag kan inte ta upp en plats i laget för en så talangfull ung spelare, sa Berg till Avisa Nordland efter en match 2010.

Ända sedan de tidiga tonåren har Berntsen räknats till skaran av Norges stora framtidshopp, men tiden i Rosenborg föll, som sagt, inte särskilt väl ut. Under de senaste åren har han vid två tillfällen varit utlånad till Bodø/Glimt och i en period varit utlånad till Fredrikstad. Totalt har den offensive mittfältaren gjort 39 matcher i den norska högstaligan och 48 matcher i den norska andraligan på meritlistan.
Dessutom har Bernsten spelat landskamper för Norge på U18-, U19- och U21-nivå, samt nio matcher i Europa League för Rosenborg.

7 thoughts on “AVSLÖJAR Här är Djurgårdens nästa nyförvärv – köper från Rosenborg

 1. Med en så pass skicklig lagbyggare som Pelle och med ett par råa diamanter att finputsa tror jag Djurgården blir att räkna med, tyvärr. Funkar allt kan de nog utmana om top3.

 2. Visst, Dif ser ut att värva rätt bra, men………..:
  ……. för att de på allvar ska lyfta mot TOPPEN krävs nog betydligt giftigare nyförvärv ändå i mina ögon.
  Fortfarande aningen oprövade och osäkra kort detta trots allt.
  Och inte minst, deras LAGSTOMME ser fortfarande aningen tunn ut i mina ögon!

  • Finns inga pengar till ”giftiga” nyförvärv. Att värva ”smart” bland outvecklade talanger/spelare med potential är det enda rätta med rådande budget.

 3. Väldigt intressant naturligtvis och en glad nyhet då Tibbling ser förlorad ut.
  Men det börjar bli en hel del omsättning i truppen nu…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *