PROFFSKOLLEN. Hur gick det för de svenska spelarna utomlands i helgen? Kolla in nedan. Med Bojan Djordjic tillbaka som ordinarie i Chennayin har laget tagit två klara segrar och är på väg uppåt i tabellen. Läs mer i veckans proffskoll.

Proffskollen – i samarbete med Elitefootball

DANMARK

Michael Almebäck, Bröndby 0/0
Liten ljusning för Almebäck som var tillbaka i matchtruppen efter att ha varit utanför den praktiskt taget hela säsongen. Något inhopp mot SönderjyskE (seger 1-0) blev det dock inte.

Johan Elmander, Bröndby 11/1
Bänkad från start mot SönderjyskE men fick hoppa in under matchens sista 20 minuter.

Robin Söder, Esbjerg 10/3
Spelade från start och hela matchen när Esbjerg vann med 4-2 mot Hobro. Höll sig utanför målprotokollet och blev utbytt med dryga kvarten kvar.

Johan Wiland, FC Köpenhamn 0/0, 0 hållna nollor
Får alltjämt finna sig i att vara andrekeeper hos FCK.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn 12/0
Spelade från start och hela matchen och hjälpte sitt lag hålla nollan när FCK vann med 1-0 mot jumbon Silkeborg.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 14/0
Fanns också med från start och hjälpte FCK hålla nollan mot Silkeborg. Skrev i dagarna på ett kontrakt med Mainz i Bundesliga med effekt från 1 januari 2015.

Alexander Kacaniklic, FC Köpenhamn 7/2 (utlånad från Fulham 1/0)
Spelade praktiskt taget hela matchen mot Silkeborg (seger 1-0). Blev utbytt på två minuters tilläggstid.

Per Nilsson, FC Köpenhamn 6/0
Satt på avbytarbänken under hela matchen mot Silkeborg.

Petter Andersson, Midtjylland 10/2
Serieledande Midtjylland startade om efter landslagsuppehållet med att vinna med stabila 2-0 mot Ålborg. Andersson var dock inte med, då han var avstängd.

Kristoffer Olsson, Midtjylland 4/0
Spelade från start och hela matchen i 2-0-segern mot Ålborg.

David Moberg Karlsson, Nordsjälland 8/0
Bänkad från start mot Odense men fick hoppa in sista halvtimmen i matchen som slutade med förlust, 0-1.

Joe Sise, Nordsjälland 0/0
Rehabiliterar alltjämt den skada som hållit honom borta från spel i nästan två säsonger nu.

Mikael Ishak, Randers 12/4
Randers tillhör dom stora överraskningarna denna säsong i Superligaen. Laget ligger tvåa efter 15 spelade omgångar. Ishak var dessutom den som grejade segern borta mot Vestsjälland när han gjorde matchens enda mål precis före halvtidsvilan. Fick i den sista matchminuten vara med om ett så kallat ”taktiskt” byte.

Karl-Johan Johnsson, Randers 14/0, 7 hållna nollor
Stor del i Randers framgång denna säsong har Karl-Johan Johnsson haft. Sjunde nollan för säsongen när laget vann med 1-0 mot Vestsjälland och han har nu hållit nollan i hälften av matcherna han spelat.

Viktor Lundberg, Randers 15/5
Fanns också med från start mot Vestsjälland. Byttes ut under matchens sista tio minuter.

Rasmus Jönsson, Ålborg 0/0
Är fortfarande inte riktigt i matchform efter dom skadeproblem han haft.

Max Mölder, AB Köpenhamn 15/0
Avslutade säsongen – och karriären med att spela från start och hela matchen när AB vann med 1-0 borta mot Vendsyssel.

Linus R. Olsson, AB Köpenhamn 16/3
Fanns med från start men byttes ut i matchen mot Vendsyssel. Tyvärr ingen uppgift om vilken minut bytet skedde i. Nu har AB gått till vintervila i danska ettan som sjua.

Mikael Rynell, Fredericia 13/0
Tillbaka i startelvan och spelade hela matchen när Fredericia spelade 1-1 mot Skive. Fredericia har en match kvar 2014 i danska ettan innan klubben kan gå till vintervila.

Ken Fagerberg, Vendsyssel 17/5
Spelade från start mot AB Köpenhamn (förlust 0-1) men blev utbytt innan matchen var över. Tyvärr har vi ingen uppgift om i vilken minut bytet skedde. Fagerberg hade två riktigt fina chanser att bli målgörare redan i den första halvleken men brände båda chanserna.

BELGIEN

Astrit Ajdarevic, Standard Liege 4/1
Fanns inte med i den trupp som förlorade med 2-3 borta mot Oostende.

HOLLAND

Tobias Sana, Ajax 0/0
Ingen Sana synlig varken i A eller B-laget.

Mattias Johansson, AZ Alkmaar 11/1
Fortsätter få stort förtroende hos AZ och spelade hela matchen när laget vann med 1-0 hemma mot Vitesse.

Viktor Elm, AZ Alkmaar 11/0
Bänkad från start mot Vitesse (seger 1-0) men fick ändå skapligt mycket speltid, då han fick hoppa in redan till starten av den andra halvleken.

Muamer Tankovic, AZ Alkmaar 11/4
Spelade hela matchen mot Vitesse (seger 1-0)

Rasmus Lindgren, Groningen 8/0
Precis som före landslagsuppehållet fick Lindgren finna sig i att vara bänkad från start och under hela matchen när Groningen spelar. Denna gång i 1-1-mötet med PSV.

Dino Islamovic, Groningen 7/0
Utanför matchtruppen mot PSV. Dock inte uppsatt på lagets skadelista.

Kristoffer Nordfeldt, Heerenveen 13/0, 3 hållna nollor
Hade en tung eftermiddag mot Ajax, då han fick släppa in fyra mål.

Viktor Noring, Heerenveen 0/0, 0 hållna nollor
Platsar inte hos Heerenveen för tillfället.

Sam Larsson, Heerenveen, 4/1
Spelade från start mot Ajax men byttes ut under matchens sista tio minuter.

Denni Avdic, Heracles 5/1, utlånad från AZ Alkmaar 0/0
Utanför truppen hos AZ och inte blir det så mycket spel hos Heracles heller. Bänkad under hela matchen när Heracles vann med 3-1 mot ADO den Haag.

Rasmus Bengtsson, Twente 12/1
Spelade från start och hela matchen när Twente vann med 2-1 borta mot PEC Zwolle.

Isak Ssewankambo, NAC Breda 12/0
NAC Breda förlorade bottenmötet med Go Ahead Eagles med 0-2.

Oscar Hiljemark, PSV Eindhoven 5/0
Lårskadan håller honom alltjämt borta från spel.

Kristoffer Peterson, Utrecht 8/0
Utrecht förlorade med 1-3 mot Cambuur. Peterson spelade hela matchen för Utrecht.

Samuel Armenteros, Willem II 9/6 (utlånad från Anderlecht 0/0)
Armenteros fortsätter att leverera i Eredivisie. Sjätte målet från den svenske anfallaren när han gjorde 1-1 på straffspark mot Excelsior. Det blev dessutom matchens sista mål.

Kevin Kabran, Den Bosch 8/0
Utanför matchtruppen mot MVV Maastricht (seger 2-1). En ankelskada stör hans framfart för tillfället.

Joel Qwiberg, Den Bosch 1/0
Har lämnat klubben av personliga skäl.

ENGLAND

Sebastian Larsson, Sunderland 12/2
Sunderland spelade 0-0 borta mot Leicester. Sebastian Larsson spelade från start men blev utbytt under slutkvarten.

Jonas Olsson, West Bromwich 4/0
Hälproblem stoppar Olsson från spel just nu.

Modou Barrow, Swansea 2/0
Nytt inhopp för Barrow när Swansea mötte Manchester C på bortaplan och förlorade med 1-2. Barrow fick hoppa in i 77:e minuten.

Marcus Olsson, Blackburn 17/0
Blackburn mötte Leeds och vann med 2-1. Olsson spelade från start och hela matchen för sitt Blackburn.

Martin Olsson, Norwich 14/1
Spelade från start och hela matchen när Norwich spelade 3-3 mot Brighton. Olsson drog på sig ett gult kort i den 87:e minuten.

Joel Ekstrand, Watford 16/0
Förlust med 1-2 mot Derby blev det för Watford. Ekstrand spelade sin vana trogen hela matchen för Watford.

Mathias Ranégie, Watford 0/0
Gjorde sju matcher för Millwall men har blivit skickad tillbaka till Watford i förtid. Kan dock inte spela för Watford igen förrän efter årsskiftet.

SKOTTLAND

John Guidetti, Celtic 9/6 (Utlånad från Manchester C 0/0)
Fortsätter göra mål för sitt Celtic och gjorde lagets mål till 2-0 i den 54:e minuten i 2-1-segern mot Dundee FC. Spelade hela matchen. City kan nu tänka sig att sälja Guidetti permanent till Celtic enligt brittiska mediauppgifter.

Mikael Lustig, Celtic 4/0
Skadeproblem stoppar Lustigt från spel.

Osman Sow, Hearts 10/7
Borta för tredje matchen i följd på grund av skadan i baksidan av ena låret. Missade således lagets 2-0-seger mot Glasgow Rangers.

TYSKLAND

Jiloan Hamad, Hoffenheim 1/0
Hoffenheim förlorade med 0-4 mot Bayern München. Hamad utanför matchtruppen.

Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach 7/0
Bänkad från start mot Eintracht Frankfurt (förlust 1-3). Fick hoppa in under slutkvarten.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach 8/0
Spelade från start och hela matchen när Mönchengladbach fick ge sig med 1-3 hemma mot Eintracht Frankfurt.

FRANKRIKE

Zlatan Ibrahimovic, Paris SG 7/5
Tillbaka från sina skadeproblem och spelade hela matchen när PSG vann med 3-2 borta mot Metz. Var som vanligt inblandad i en hel del och låg exempelvis bakom segermålet i den 83:e minuten.

Niklas Hult, Nice 11/0
Fanns med från start och spelade snudd på hela matchen när Nice spelade 0-0 mot Reims. Hult byttes ut på två minuters tilläggstid.

Ola Toivonen, Rennes 9/3
Rennes vann med 1-0 borta mot Guingamp. Toivonen från start men utbytt efter en dryg timmes spel.

SPANIEN
Daniel Larsson, Granada 0/0
Får vänta ett tag till på säsongsdebuten. Satt hela matchen mot Almeria på avbytarbänken.

PORTUGAL

Victor Nilsson-Lindelöf, Benfica II 13/0
Inget ligaspel för Benficas andralag i helgen. Nästa match för laget är 30 november.

ITALIEN

Joakim Olausson, Atalanta 0/0
Får vänta på sin debut.

Albin Ekdal, Cagliari 12/4
Cagliari spelade 3-3 borta mot Napoli. Ekdal spelade hela matchen.

Sebastian Eriksson, Cagliari 0/0
Håller på att jobba sig tillbaka från långtidsskadan.
Utanför matchtruppen mot Napoli

Robin Quaison, Palermo 6/0
Uppgavs vara aktuell från start i måndagens match mot Genoa (oavgjort 1-1) men fick nöja sig med en bänkplats från start. Fick dock hoppa in under matchens sista 25 minuter.

Alexander Farnerud, Torino 4/1
Bänkad från start mot Sassuolo (förlust 0-1) men fick hoppa in i halvtid.

Pontus Jansson, Torino 3/0
Satt hela matchen mot Sassuolo på avbytarbänken.

Melker Hallberg, Udinese 0/0
Satt hela matchen på avbytarbänken när Udinese spelade 1-1 mot Chievo.

Erik Friberg, Bologna 0/0
Inte registrerad i spelartruppen. Hoppas på en förändring efter nyår.

SCHWEIZ

Dusan Djuric, Aarau 8/1
Aarau förlorade med 0-3 mot Basel. Djuric missade matchen på grund av skada.

Behrang Safari, Basel 12/0
Hjälpte sitt Basel att hålla nollan när Aarau besegrades med klara 3-0.

Alexander Gerndt, Young Boys 0/0
Fotproblemen håller Gerndt fortfarande borta från spel.

Andres Vasquez, FC Wil 8/1
Wil skulle ha mött Le Mont på bortaplan i helgen men matchen blev uppskjuten.

SERBIEN
Petar Petrovic, Radnicki Nis 10/0
Lånet från MFF fick hoppa in på två minuters stopptid borta mot Borac Cacak (oavgjort 0-0)

GREKLAND

Jimmy Durmaz, Olympiakos 7/1
Alla matcher i den grekiska ligan är uppskjuten på obestämd tid efter att domarkommittén vägrar tillsätta domare till matcherna efter en attack mot en av domarna i en förort till Aten 14 november.

Emir Bajrami, Panathiniakos 1/0

Valmir Berisha, Panathinaikos 0/0 (Utlånad från Roma 0/0)

Marcus Berg, Panathinaikos 1/0

TURKIET

Samuel Holmén, Bursapor 8/0 (Utlånad från Fenerbahce 0/0)
Som utlånad från just Fenerbahce fick Holmén finna sig i att stå utanför matchtruppen när Bursaspor mötte just Fenerbahce och spelade 1-1.

Erkan Zengin, Eskisehirspor 10/2
Spelade från start men utbytt sista tio minuterna när Eskisehirspor vann med 2-1 mot Kayseri Ericyesspor.

Johan Dahlin, Genclerbirligi 9/0, 2 hållna nollor
Fick släppa in två mål när Genclerbirligi spelade 2-2 mot Karabükspor.

Mervan Celik, Genclerbirligi 8/0
Fanns med från start mot Karabükspor men utgick redan efter tio minuters spel av den andra halvleken.

Andreas Isaksson
, Kasimpasa 10/0, 1 hållen nolla
Släppte in två mål i den första halvleken mot Besiktas och det underläget förmådde inte Kasimpasa att vända på. Det blev förlust med 0-2.

Mahmut Özen, Kayseri Erciyesspor 2/0
Bänkad under hela matchen mot Eskisehirspor.

Abdul Khalili, Mersin Idmanyurdu 9/0
Fick chansen från start och spelade hela matchen mot Belediyespor (oavgjort 1-1).

Isa Demir, Boluspor 5/0
Boluspor mötte serieledande Osmanlispor och förlorade med 1-2. I skrivande stund har vi inte fått något matchfakta från den matchen. Vi hoppas kunna redovisa i nästa veckas proffskoll huruvida Demir spelade eller inte.

CYPERN
Markus Holgersson, Anorthosis Famagusta 9/0
Spelade från start och hela matchen när Anthorsis vann med klara 4-0 borta mot Doxa.

ISRAEL

Joakim Askling, Hapoel Ber’Sheva 1/0
Satt hela matchen på avbytarbänken mot Hapoel Tel Aviv (förlust 2-3).

Rade Prica, Maccabi Tel Aviv 3/2
Maccabi förlorade med 1-2 mot Ironi Kiryat. Vi har inte fått något matchfakta från matchen, så vi hoppas kunna redovisa Pricas eventuella medverkan i matchen i nästa veckas proffskoll.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva 12/0
Spelade från start borta mot Krasnodar (förlust 1-2). Utgick redan i halvtid.

Rasmus Elm, CSKA Moskva 0/0
Magproblemen fortsätter stoppa Elm från spel.

Kim Källström, Spartak Moskva 13/2
Landslagsuppehåll i ryska Premier Liga.

Andreas Granqvist, Krasnodar 13/0
Spelade från start och hela matchen när Krasnodar besegrade CSKA Moskva med 2-1 efter två snabba mål under matchens sex första minuter av tidigare Kalmar FF-spelaren Ari Ferreira.

INDIEN
Bojan Djordjic, Chennai Titans 9/0
Tillbaka i startelvan och spelade hela matchen när Chennai vann med 3-1 mot Pune City. Drog dessutom på sig ett gult kort på tre minuters tilläggstid. Även i helgen blev det 90 minuter för Djordjic när Chennai vann med 3-0 mot Mumbai City på bortaplan.

Fredrik Ljungberg, Mumbai City 3/0
Tillbaka efter sin skada och började på bänken mot Chennai i helgen. Fick dock hoppa in efter en halvtimmes spel, då André Moritz var tvungen att utgå. Med inhoppet på drygt 50 minuter spelade han längre tid än vad han gjort på dom två tidigare matcherna han spelat.

USA

Stefan Ishizaki, Los Angeles Galaxy 32/5
LA Galaxy vann första semifinalen i MLS Cup mot Seattle Sounders med 1-0. Ishizaki från start men byttes ut när tio minuter återstod av matchen. Hade då dessutom hunnit med att dra på sig ett gult kort.