Foto: Bildbyrån

Erton Fejzullahu lämnar Djurgården för Kina – och nu för gott. Erton har bestämt sig och Beijing Guoan FC har utnyttjat köpoptionen. Nu väntar ett belopp på tio miljoner in till Djurgården.
– Det är en affär som är nödvändig för föreningen, det gör att vi kan bygga vidare inför framtiden med stark tro, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.

Erton Fejzullahu hade en deadline fram till lördag på att bestämma sig – nu står det klart att anfallsstjärnan tackat ja till en permanent flytt till Kina. Erton är klar för två år med Beijing Guoan FC, som utnyttjat den köpoption man hade gentemot Djurgården.

– Vi har tappat en väldigt bra fotbollsspelare, vår bästa målskytt den här säsongen. Men han var klar och tydlig under året med att han vill pröva utomlands och utifrån förutsättningarna vi hade i somras så krävdes det att vi gjorde en spelaraffär, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.

– Vi har följt den överenskommelse vi gjorde med Beijing i somras, och det är en bra affär för alla inblandade parter. Vi är stolta över att en spelare kommer hit till oss och går vidare utomlands.

Enligt FD:s uppgifter fick Djurgården fyra miljoner kronor för utlåningen i somras, och när nu övergången permanenteras kommer ytterligare tio miljoner kronor in till klubben.

– Det är en affär som är nödvändig för föreningen, det gör att vi kan bygga vidare inför framtiden med stark tro. Vi har en framtidstro att vi ska vara en förening som ska vara på den övre halvan och det här gör att vi har ekonomiska förutsättningar att bygga vidare på den visionen, säger Andersson.

Sportchefen lovar inte ersättare rakt av för Fejzullahu – men pengarna kan komma att användas för värva nya spelare.

– Det finns alltid frågetecken i truppen när en spelare lämnar, och frågetecken om Erton har vi haft sedan han lånades ut i somras. Det kommer säkert bli något tillskott i vår trupp inför nästa säsong, och vi tittar hela tiden på förstärkningar.

Men i anfallsleden? Utifrån den här övergången? 

– Vi får se hur vi kommer agera, men den här övergången öppnar upp för oss att göra andra värvningar.