Foto: Bildbyrån

Det blir ingen fortsättning i Djurgården efter säsongen för Philip Sparrdal Mantilla, 21. Försvararen får inget förlängt kontrakt.
– Det absolut viktigaste för honom är att få spela a-lagsfotboll, säger sportchefen Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.

Sedan Philip Sparrdal Mantilla blev en del av Djurgårdens a-lag har hans karriär kantats av skador. Totalt har det blivit fem tävlingsmatcher i den blårandiga tröjan för mittbacken.

Men nu får 21-åringen lämna Djurgården. Hans utgående kontrakt förlängs inte.
– Vi har diskuterat och Philip har ju fått extremt lite speltid under de senaste åren. Sedan sommaren har han varit i träning, men det är viktigt att han får spela a-lagsfotboll och att han hittar en bra miljö. Att få speltid är det absolut viktigaste, så det är inga direkta konstigheter det här, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.

– Philip har potential, men det är viktigt när man är 21 år att man får speltid och ser en utveckling.

Har han potential för att bli en spelare för Djurgården i framtiden igen?
– Absolut, det är en del av den här saken, att vara ärliga och tro. Det gäller bara för honom att hitta en bra miljö. Han har alla förutsättningar, han är djurgårdare och han vill spela i Djurgården. Det här är ett steg i det, säger Bosse Andersson.