Foto: alloverpress

Säsongen är långt i från över för Malmö FF – Champions League-äventyret fortsätter ända in i december. Men arbetet med nästa års trupp är likafullt i gång. Högerbacksplatsen är en position man tittar på, och enligt uppgifter till FotbollDirekt så är norske Espen Ruud ett intressant namn:
– Jag tog ju upp honom i landslaget. En duktig spelare, säger Åge Hareide om spelaren till FotbollDirekt.se. 

Miiko Albornoz försvann från Malmö FF till tyska Hannover i somras, och in kom istället Anton Tinnerholm från Åtvidaberg. Tinnerholm har gått rakt in i startelvan, och imponerade storligen i tidsdagens Champions League-möte med Atletico Madrid.

Men därutöver är det just nu tunt på högerbacksplatsen.

Matias Concha har varit backup på högerbacken sedan återkomsten till MFF sommaren 2012, men han meddelade nyligen att han lägger av med fotbollen efter säsongen.

Enligt uppgifter till FotbollDirekt så är flerfaldige norska landslagsmannen Espen Ruud, 30, ett intressant namn när MFF tittar på nya högerbacksnamn. En spelare som Åge Hareide 2007 lyfte upp i norska landslaget, då till mångas förvåning.

Espen Ruuds kontrakt med danska Odense går ut vid årskiftet och nu kan han lämna som Bosman – för Malmö FF.

– Det är ingenting jag vill kommentera. Men vi har en ganska bra högerback faktiskt, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till FotbollDirekt.se.

Samtidigt så lägger Matias Concha skorna på hyllan, letar ni ersättare där?

– Ja, vi tittar i de positionerna utefter lite olika profiler, säger Andersson.

Åge Hareide var alltså den som först tog in Ruud i landslagssammanhanget. Hareide är också fåordig om Ruuds namn:

– Det kan jag inte säga så mycket om. Det är många namn som vi tittar på, men det finns ingen vi har tagit någon kontakt med nu. Vi ska spela klart matcherna i gruppen och i december kan det nog bli mer konkret vad gäller truppen, säger Hareide till FotbollDirekt.se.

– Vi samlar in information nu och det kan säkert hända en del i truppen, vi har flera spelare som kan vara intressanta för utlandsklubbar. Men Anton kommer stanna.

Det är ni säkra på? 

– Det är klart, man vet aldrig vad som händer. Men vi har honom kontrakterad och han är vårt klara förstaval.

Åge Hareide har förstås svårt att förneka sin kännedom om Espen Ruud:

– Jag tog ju upp honom i landslaget. En duktig spelare. Men som sagt så är vi uppe i ett arbete med att kartlägga marknaden, samtidigt som vi har viktiga matcher kvar och behöver lugn och ro med det.

Espen Ruud kom fram i norska Odd 2003, och tillhörde klubben fram till 2008, då han lämnade för Odense. Han gjorde sju matcher norska landslaget under kvalet till VM i Brasilien och har per dags dato 34 a-landskamper för Norge.

Anton Zetterman – Mårthen Bergman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *