Foto: Bildbyrån

Han kom fram i Djurgården 2011, men slog aldrig riktigt igenom och sedan dess har anfallaren Carl Björk haft en något brokig karriär i svenska och norska klubbar. Nu kan han återkomma till Djurgården.
– Calle är hemma i Stockholm nu, och jag ska ha ett möte med honom medan 
han är här, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till norska Aftenposten

Carl Björk gjorde allsvensk debut för Djurgården 2011, och han gjorde bland annat mål mot Kalmar på Guldfågeln Arena det året. Men det blev ingen fortsättning hos Djurgården och sedan dess har han lånats ut till Jönköpings Södra, Brage och Västerås SK i superettan och division 1.

De två senaste åren har 22-årige Björk hållit till i Norge, i Brattvåg i division 3 där. Och gjort mål i massor. 70 på 54 matcher över två säsonger. Tippeligaklubben Ålesund är nu intresserat, enligt Aftenposten. Men också Djurgården.

– Calle är hemma i Stockholm nu, och jag ska ha ett möte med honom medan han är här. Utöver det har jag inget mer att säga om den saken, säger Bosse Andersson till Aftenposten.

Bosse Andersson får frågan om han gett Björk ett kontraktsförslag:

– Han har inte fått något kontraktsförslag av oss, säger Djurgårdens sportchef.

Kontraktsförslag har Björk däremot från Ålesund, som nu sätter press på spelaren:

– Jag vet att han åkt tillbaka till Sverige nu efter att säsongen i division 3 var över i Norge, och det är självklart okej för oss. Men om han drar på sig träningskläder och tränar med Djurgården, då faller vårt erbjudande bort. Valet är hans och det vet han. Vi går inte in i något budkrig om hans signatur, säger Ålesunds klubbdirektör Henrik Hoff till Aftenposten.

Calle Björk har tränat med Ålesund under hösten och kontraktsförslaget ligger alltså framme.