Mjällby har åkt ur allsvenskan. Man var tvungen slå Falkenberg – det blev 1-1. Samtidigt var det ett måste att Gefle tappade poäng mot HIF – en match som nu vanns med 2-1 och förödande för Mjällby.

– Det är bara att titta i målstatistiken, vi räcker inte till framåt. Vi saknar en riktig ”killer”, säger legendariske Anders Linderoth till C More.

– Det känns för jäkligt, fortsätter Linderoth.

Mjällby har spelat i allsvenskan i fem år i rad men i år slutar det illa.
Trots satsningen på Christian Wilhelmsson och hans höga klass – och trots legendariske Anders Linderoths tränarecomeback – så blir det här året som Mjällby åker ut högsta serien igen.

Mot Falkenberg var man alltså tvungna att vinna, det började med ett halländskt 1-0 bakom Mattias Asper som nu gjorde sin 313:e allsvenska match. Dan Keat efter drygt en halvtimme.
Aj, där besannades så svårt det här skulle bli för ett Mjällby som är ett av höstens formsvagaste lag.

Och i det här läget var alltså Blekingelaget tvunget att göra två mål för att rädda allsvensk existens.
Men några större chanser blev det inte före halvtid. Bästa chansen hade Mjällby några minuter före Falkenbergs ledning – och vilken chans det var när Joel Enarsson missade i stort sett öppet mål.

Falkenberg i ledning halvvägs – ett rättvist försprång för hallänningarna. Trots ett något mindre bollinnehav så var ändå hemmalaget tydligt mer spelförande.

Att Maif sedan kvitterade genom Joel Enarsson, ja, det blev inget värt. Annars ett avslut av hög klass i 68:e minuten där allt gick mycket snabbt.
Mottagning och snabbt skott utan chans för Falkenbergs målvakt Otto Martler inför 4 400 åskådarna på Falkenbergs IP. Både Kristian Haynes och Mattias Håkansson fanns med i förspelet.

Slutforceringen för Mjällby blev svag. Inte mycket alls.
Det var Falkenberg som hade chanserna till fler mål. Både tre, fyra och fem fina lägen.

Mjällby därmed ur allsvenskan.
Ett hårt slag för ett ekonomiskt hårt pressat Mjällby som de senaste två åren har varit tvungna att göra kraftiga nedskärningar.

Inte sedan 2009 då man vann superettan har Mjällby varit ur allsvenskan men från och med 2015 är nu Strandvallen på nytt en superettanarena.