PROFFSKOLLEN. Hur gick det för de svenska spelarna utomlands i helgen? Kolla in nedan. David Moberg Karlsson var en lovande talang hos IFK Göteborg. Efter misslyckande i Sunderland och Kilmarnock har inte speltiden blivit större hos Nordsjälland. Nu plågas han av halsproblem Läs mer i veckans proffskoll.

Proffskollen – i samarbete med Elitefootball

NORGE

Erdin Demir, Brann, 17/0
Brann fortsätter ha det tungt. 1-2 borta mot Bodö/Glimt i helgen och laget är alltjämt på nedflyttningsplats med två omgångar kvar att spela. Tungt också för Demir som åter var bänkad under matchens samtliga 90 minuter.

Markus Jonsson, Brann, 5/0
Skadeproblem stoppar alltjämt Jonsson som funderar på att lägga av efter säsongen.

Jakob Orlov, Brann 27/8
På nytt ett sent inhopp för Orlov. Denna gång i den 83:e minuten. Hann på den tiden inte göra något som helst avtryck i matchbilden.

David Myrestam, Haugesund 22/0
Efter att ha varit i startelvan senast men gjort en blek figur fick Myrestam finna sig att sitta hela matchen mot Strömsgodset (seger 3-2) på avbytarbänken.

Maic Sema, Haugesund 24/10
Spelade från start och nästan hela matchen mot Strömsgodset. Fick vara med om ett så kallat ”taktiskt byte” i den 89:e minuten.

Pontus Engblom, Haugesund 7/1
Skadeproblem stoppar Engblom från spel. Men är nu tillbaka på träningsplanen för första gången på fem och en halv månad.

Johan Andersson, Lilleström 24/0
Tillbaka från avstängning och spelade hela matchen när Lilleström vann med 4-1 mot Start. Fick se hur lagkamraten Pali Rafn Palmason göra sitt livs match med tre mål och och tilldelas höga betyget 9/10 av VG. Andersson själv fick nöja sig med 6/10.

Mattias Moström, Molde 26/2
Molde vann med 1-0 borta mot Sogndal. Moström var den som låg bakom segermålet när han i den 35:e minuten serverade bollen till Mohamed Elyounoussi som sedan gjorde allt på egen hand – bröt snett inåt i banan och dundrade upp bollen i krysset från 25 meters håll.

Daniel Örlund, Rosenborg 12/0, 4 hållna nollor
Var på väg mot säsongens femte nolla när han i den 79:e minuten fick släppa in ett mål mot Sandnes Ulf. Rosenborg ledde då redan med 3-0 och vann till slut just med 3-1. Stabilt spel i övrigt och betyget 5/10 hos VG.

Mikael Dorsin, Rosenborg 23/2
Trots att han gjorde mål senast fick han tillbringa hela matchen mot Sandnes Ulf på avbytarbänken.

Edier Frejd, Sandnes Ulf 20/0
Fanns åter med från start och spelade hela matchen i 1-3-förlusten mot Rosenborg. Ingen övertygande insats dock och fick ej godkända 3/10 i betyg av VG.

Emil Johansson, Sandnes Ulf 0/0
Skadeproblem stoppar Johansson från spel och ser ut att missa hela denna säsong.

Tom Söderberg, Sogndal 7/1
Skadekänning håller Söderberg utanför matchtruppen just nu.

Rasmus Lindkvist, Vålerengen 22/4
Skadeproblem stoppade Lindkvist från spel mot Odd (förlust 1-2).

Daniel Arnefjord, Ålesund 27/2
Ålesund vann för andra matchen i följd med 2-1, denna gång borta mot Viking. Arnefjord spelade som brukligt hela matchen i försvaret och tillhörde planens bättre spelare. Blev varnad i den 42:a minuten. Tilldelades fina betyget 6/10 av VG.

Mikael Dyrestam, Ålesund 10/0
Skadan som fick honom att lämna matchen i halvtid förra helgen stoppade honom från spel också i helgen mot Viking (seger 2-1).

Christopher Mbamba, Alta 9/1
Alta vann med 2-1 mot Ullensaker/Kisa. Mbamba från start men utbytt i den sista matchminuten.

Mattias Pedersen, Baerum 25/2
Baerum vann med 6-2 mot HamKam och då kunde inte ens Pedersen undgå från att göra mål. I den 34:e minuten fixade han 3-1-målet för Baerum.

Viktor Adebahr, Ull/Kisa 10/0, Ham-Kam 15/0
Utanför matchtruppen mot Alta (förlust 1-2).

Joakim Wrele, Hödd 23/0
Hödd vann med 4-0 borta mot Kristiansund efter att britten Robin Shroot stått för tre av dom fyra målen. Wrele spelade hela matchen.

Liridon Kalludra, Kristiansund 29/9
Fick en timmes spel innan han byttes ut när Kristiansund förlorade med klara 0-4 hemma mot Hödd.

Conny Månsson, Kristiansund 21/0, 5 hållna nollor
Hade ingen lyckad afton mot Hödd (förlust 0-4). Det blir tidig semester för Månsson, då han i den 70:e minuten, vid ställningen 0-2, drog på sig ett rött kort och är därmed avstängd i lagets sista match för säsongen.
Andreas Haglund, Mjöndalen 3/1
Utanför Mjöndalens trupp mot Bryne.

Samuel Dirscher, Strömmen 4/0, 0 hållna nollor
Utanför Strömmens trupp mot Hönefoss.

Benny Lekström, Tromsö 28/0, 13 hållna nollor
13:e nollan för Lekström när Tromsö vann med 1-0 mot Fredrikstad och därmed har Tromsö definitivt säkrat uppflyttning till nästa säsong.

DANMARK

Michael Almebäck, Bröndby 0/0
Fortfarande utanför Bröndbys matchtrupp.

Johan Elmander, Bröndby 8/1
0-0 blev det för Bröndby mot Esbjerg. Elmander spelade från start och blev utbytt på fyra minuters tilläggstid. Drog på sig ett gult kort i den 36:e minuten.

Robin Söder, Esbjerg 7/3
Höll sig borta från målprotokollet när Esbjerg spelade 0-0 mot Bröndby. Spelade från start men utbytt i den 89:e minuten.

Johan Wiland, FC Köpenhamn 0/0, 0 hållna nollor
Får fortsätta finna sig i att vara reservmålvakt hos FCK. Fick se 2-0-segern borta mot Hobro från avbytarbänken.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn 9/0
Spelade från start och hela matchen mot Hobro (seger 2-0)

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 11/0
Hjälpte till att hålla nollan mot Hobro i en match som FCK vann med 2-0.

Alexander Kacaniklic, FC Köpenhamn 5/2 (utlånad från Fulham 1/0)
Skulle ha spelat från start mot Hobro men en låsning i ryggen på uppvärmningen fick Kacaniklic att avstå spel.

Per Nilsson, FC Köpenhamn 6/0
Skadeproblem stoppar Nilsson från spel just nu.

Petter Andersson, Midtjylland 8/1
Spelade hela matchen när Midtjylland nådde 1-1 borta mot SönderjyskE. Fick titta på domarens gula kort i den 68:e minuten.

Kristoffer Olsson, Midtjylland 1/0
Fortsätter att vara bänkad utan att få göra inhopp hos Midtjylland. Mot SönderjyskE blev det återigen 90 minuter som avbytare.

David Moberg Karlsson, Nordsjälland 5/0
Karriären har verkligen stannat upp för den tidigare Blåvitt-talangen. Efter mycket nötande av bänk och misslyckande på dom brittiska öarna har han också svårt att platsa hos Nordsjälland. Inget inhopp alls mot Ålborg i helgen (förlust 0-1). Dock har en kronisk halsinfektion stört hans tillvaro och en operation kan bli av i december.

Joe Sise, Nordsjälland 0/0
Fortsätter att rehabilitera den skada som hållit honom borta i två säsonger.

Mikael Ishak, Randers 9/2
Har inte varit speciellt synlig i målprotokollet denna säsong men när Randers vann med 3-0 hemma mot Odense, återfanns Ishaks namn åter bland målgörarna. Det var han som gjorde 3-0-målet redan i den 38:e minuten. Han byttes senare ut i den 79:e.

Karl-Johan Johnsson, Randers 11/0, 6 hållna nollor
Skadekänning stoppar Johnsson från spel för tillfället.

Viktor Lundberg, Randers 12/4
Fjärde målet för säsongen när Lundberg gjorde 2-0 i den 33:e minuten hemma mot Odense (seger 3-0).

Rasmus Jönsson, Ålborg 0/0
Är ännu inte återställd från sin skada och det dröjer ett tag till innan han är redo för spel igen.

Max Mölder, AB Köpenhamn 12/0
Tillbaka från avstängning och spelade från start när AB förlorade med 1-2 borta mot Skive. Mölder utbytt under matchens sista tio minuter.

Linus R. Olsson, AB Köpenhamn 12/3
Tillbaka i startelvan och spelade hela matchen mot Skive (förlust 1-2).

Mikael Rynell, Fredericia 10/0
Fortsätter att spela från start men inte få slutföra matcherna. Denna gång mot Vejle (förlust 1-3) blev Rynell utbytt i den 78:e minuten.

Ken Fagerberg, Vendsyssel 13/4
Har tappat den måliver han hade i början av säsongen. Spelade från start men byttes ut under matchen sista fem minuter mot Viborg.

FINLAND

David Carlsson, FF Jaro 24/1
Avslutade säsongen med att se 1-0-segern borta mot Inter Åbo från avbytarbänken.

Admir Catovic, KuPS 30/6
Något mål blev det inte i sista omgången varken för Catovic eller för hans KuPS som förlorade med 0-1 mot VPS Vaasa. Catovic varnad i den 60:e minuten.

Simon Nurme, IFK Mariehamn 14/0, 3 hållna nollor
Numre, som ska lägga av nästa säsong, var nära att få avsluta karriären med en nolla när IFK Mariehamn spelade hemma mot TPS Åbo. I den 82:a minuten gjorde jumbon mål och grusade dessa planer för Nurme. Han kunde dock glädja sig åt en 3-1-seger i sin sista match.

Bobbie Friberg da Cruz, IFK Mariehamn 32/0
Tillbaka i startelvan när IFK Mariehamn avslutade säsongen med en 3-1-seger mot jumbon TPS Åbo. Fick dock skadekänning och utgick efter en dryg timmes spel.

Josef Ibrahim, IFK Mariehamn 12/1
Utanför matchtruppen mot TPS Åbo.

Robin Östlind, IFK Mariehamn 8/0
Satt hela matchen mot TPS Åbo på avbytarbänken.

BELGIEN

Astrit Ajdarevic, Standard Liege 4/1
Skadekänning stoppar Ajdarevic från spel hos Standard Liege för tillfället.

HOLLAND

Tobias Sana, Ajax 0/0
Får vänta ett tag till på sin säsongsdebut.

Mattias Johansson, AZ Alkmaar 8/1
Tillbaka i startelvan och spelade hela matchen mot Groningen (oavgjort 2-2). Drog på sig ett gult kort i den 57:e minuten.

Viktor Elm, AZ Alkmaar 8/0
Spelade från start men utbytt under slutkvarten mot Ridgeciano Haps när Alkmaar spelade 2-2 mot Groningen.

Muamer Tankovic, AZ Alkmaar 8/3
Utanför matchtruppen mot Groningen, då han var tvungen att lämna återbud på grund av ljumskproblem.

Rasmus Lindgren, Groningen 8/0
Efter att ha varit ordinarie under inledningen av säsongen fick han sitta hela matchen på avbytarbänken när Groningen spelade 2-2 mot AZ Alkmaar.

Dino Islamovic, Groningen 5/0
Senast blev det tio minuter som inhoppare för Islamovic. Denna helg blev det inte ens så mycket. Han blev kvar på avbytarbänken under hela matchen.

Kristoffer Nordfeldt, Heerenveen 10/0, 3 hållna nollor
För andra matchen i följd höll han nollan i drygt 50 minuter och för andra matchen i följd släppte han två mål, vilket gjorde att Heerenveen spelade 2-2 mot PEC Zwolle.

Viktor Noring, Heerenveen 0/0, 0 hållna nollor
Platsar inte i Heerenveens A-lag.

Sam Larsson, Heerenveen, 2/1
Skenbensskada stoppar Larsson från spel. Förhoppningen var att han skulle ha gjort comeback mot PEC Zwolle men skadekänning stoppade honom ändå från spel.

Denni Avdic, Heracles 4/1, utlånad från AZ Alkmaar 0/0
Tillbaka i matchtruppen mot Willem II men fick nöja sig med en plats på bänken från start. Hoppade in sista 20 minuterna i matchen som slutade med förlust, 1-3.

Rasmus Bengtsson, Twente 9/0
Startade borta mot Excelsior men när laget jagade kvittering i 1-2-underläge fick Bengtsson utgå i 77:e minuten mot mer offensiva krafter som dock hjälpte föga. Det blev förlust med 1-2.

Isak Ssewankambo, NAC Breda 10/0
På nytt i startelvan hos NAC Breda men mot Vitesse på bortaplan (oavgjort 2-2) blev det bara spel i första halvlek, då han byttes ut i halvtid. Varnad i den 31:a minuten.

Oscar Hiljemark, PSV Eindhoven 5/0
En höftskada stoppar Hiljemark från spel just nu.

Kristoffer Peterson, Utrecht 5/0
Bänkad från start också mot PSV. Fick hoppa in under matchens sista åtta minuter när PSV hade en 4-1-ledning. Till slut blev det en förlust med 1-5 för Utrecht.

Samuel Armenteros, Willem II 6/3 (utlånad från Anderlecht 0/0)
Plötsligt lossnade det för Armenteros och det rejält också. Han var matchens stora förgrundsfigur när Willem II vann med 3-1 borta mot Heracles. Armenteros gjorde både 2-0 i den 57:e och 3-0 i den 74:e minuten.

Kevin Kabran, Den Bosch 8/0
Fanns inte med i Den Bosch segermatch mot jumbon Fortuna Sittard (seger 1-0).

Joel Qwiberg, Den Bosch 1/0

ENGLAND

Sebastian Larsson, Sunderland 9/1
Sunderland återhämtade sig lite efter den kraftiga 0-8-smällen senast. Nu blev det ”bara” 0-2 mot Arsenal. Larsson spelade från start och hela matchen. Han blev varnad i den 38:e minuten.

Jonas Olsson, West Bromwich 4/0
Fortfarande utanför West Bromwich matchtrupp och missade helgens 2-2-match mot Crystal Palace. Brittisk media uppger att en hälskada är det som håller honom utanför truppen.

Marcus Olsson, Blackburn 13/0
Blackburn vann med 1-0 mot nästjumbon Birmingham i tisdags. Olsson spelade hela matchen. I helgen blev det 3-1-seger borta mot Nottingham. Olsson spelade hela matchen även då.

Mathias Ranégie, Millwall 6/0 (Utlånad från Watford 0/0)
En skada i baksidan av ena låret stoppar Ranégie från spel just nu. Missade 0-0-matchen mot Wigan i tisdags och 1-0-segern mot Cardiff i helgen.

Martin Olsson, Norwich 10/1
Spelade från start och hela matchen när Norwich spelade 1-1 mot Leeds i tisdags. Även i helgen blev det 90 minuter när Norwich spelade 0-0 mot Sheffield W.

Joel Ekstrand, Watford 12/0
Watford spelade 2-2 mot Nottingham i tisdags. Ekstrand spelade hela matchen. I helgen blev det 1-1 mot Middlesbrough. 90 minuter för Ekstrand även då.

SKOTTLAND

John Guidetti, Celtic 6/4 (Utlånad från Manchester C 0/0)
Fjärde målet för säsongen för Guidetti när han gjorde 1-0 i den 35:e minuten mot Kilmarnock. Guidetti spelade hela matchen som slutade 2-0.

Mikael Lustig, Celtic 2/0
Satt hela matchen mot Kilmarnock på avbytarbänken.

Osman Sow, Hearts 10/7
Hearts grejade 1-1 borta mot Hibernian efter ett sent kvitteringsmål trots att laget var en spelare färre. Det var dock inte Sow som gjorde målet. Han spelade dock matchens samtliga 90 minuter.

TYSKLAND

Jiloan Hamad, Hoffenheim 0/0
Får vänta på sin säsongsdebut.

Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach 6/0
För andra matchen i följd blev det 90 minuter på avbytarbänken för Hrgota. Denna gång mot självaste Bayern München (oavgjort 0-0).

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach 6/0
Tillbaka i startelvan och spelade hela matchen mot Bayern München och hjälpte laget hålla nollan i matchen som slutade 0-0. Fick dessutom titta på domarens gula kort i den 48:e minuten.

FRANKRIKE

Zlatan Ibrahimovic, Paris SG 5/5
Hälskadan fortsätter stoppa ”Ibra” från spel.

Niklas Hult, Nice 10/0
Nice vann med hela 7-2 borta mot Guingamp. Någon Hult var dock inte synlig i matchtruppen, då han stod utanför densamma på grund av en nackskada.

Ola Toivonen, Rennes 8/3
En skada i baksidan av ena låret stoppar Toivonen från spel just nu.

SPANIEN
Daniel Larsson, Granada 0/0
Ankelskadan fortsätter stoppa Larsson från spel.

PORTUGAL

Victor Nilsson-Lindelöf, Benfica II 11/0
Benficas andralag spelade 2-2 borta mot Portimonense. Nilsson-Lindelöf spelade hela matchen.

ITALIEN

Joakim Olausson, Atalanta 0/0
Får vänta på sin debut i klubben och har tidigare antytt att han vill bort från densamma.

Albin Ekdal, Cagliari 8/4
Mål på nytt från Ekdal när Cagliari vann med 4-0 borta mot Empoli och det var just Ekdal som gjorde lagets 4-0-mål, på två minuters tilläggstid i den första halvleken. Han har nu alltså gjort mål i hälften av matcherna han spelat.

Sebastian Eriksson, Cagliari 0/0
Inte fullt återställd från dom skadeproblem han haft.

Robin Quaison, Palermo 3/0
Bänkad från start mot Juventus (förlust 0-2). Quaison fick hoppa in sista tio minuterna.

Alexander Farnerud, Torino 1/1
Tillbaka i startelvan när Torino förlorade med 1-2 mot Lazio på bortaplan men det var just Farnerud som gjorde målet för Torino i den 53:e minuten. Byttes ut med tio minuter kvar.

Pontus Jansson, Torino 1/0
Tillbaka på avbytarbänken och satt hela matchen mot Lazio på densamma.

Melker Hallberg, Udinese 0/0
Får vänta på sin debut.
Tillbringade hela matchen mot Atalanta (seger 2-0) på avbytarbänken.

Erik Friberg, Bologna 0/0
Inte ens registrerad i Bolognas matchtrupp.

SCHWEIZ

Dusan Djuric, Aarau 6/1
Spelade från start borta mot Thun (oavgjort 0-0). Byttes ut med 25 minuter kvar av matchen. Blev dessutom varnad i den 18:e minuten.

Behrang Safari, Basel 9/0
Tillbaka i startelvan och spelade hela matchen när Basel spelade 1-1 mot Sion.

Alexander Gerndt, Young Boys 0/0
Young Boys var spelledigt i helgen.

Andres Vasquez, FC Wil 6/1
Bänkad från start också mot Chiasso. Fick spela knappt 20 minuter, då han byttes in i den 72:a minuten.

GREKLAND

Jimmy Durmaz, Olympiakos 5/1
Från att ha spelat hela matchen senast blev han förpassad till avbytarbänken och kvar på densamma matchtiden ut mot Panathinaikos (seger 1-0).

Emir Bajrami, Panathiniakos 1/0
Skadeproblem stoppar Bajrami från spel.

Valmir Berisha, Panathinaikos 0/0 (Utlånad från Roma 0/0)
Platsar just nu inte hos Panathinaikos.

Marcus Berg, Panathinaikos 1/0
Har inte återhämtat sig från nyckelbensskadan.

TURKIET

Samuel Holmén, Bursapor 6/0 (Utlånad från Fenerbahce 0/0)
Fick nöja sig med en plats på avbytarbänken från start mot Balikesirspor (seger 5-0). Holmén fick dock hoppa in med 25 minuter kvar.

Erkan Zengin, Eskisehirspor 7/2
Andra målet för säsongen för Zengin tillverkade han på en straffspark i den 28:e minuten borta mot Mersin Idmanyurdu. Målet betydde 2-0 och så långt såg det bra ut för Eskisehirspor. Men när matchen var över hade Mersin vänt till en 4-2-seger.

Johan Dahlin, Genclerbirligi 5/0, 1 hållen nolla
Släppte inte in ett enda spelmål mot Fenerbahce (förlust 1-2), däremot två straffsparkar, där den sista straffen slogs av holländaren Dirk Kuyt med förflutet i Liverpool bland annat.

Mervan Celik, Genclerbirligi 5/0
Spelade från start och hela matchen när Genclerbirligi förlorade med 1-2 mot Fenerbahce.
Andreas Isaksson, Kasimpasa 7/0, 1 hållen nolla
Säsongens första nolla för Isaksson när Kasimpasa vann med 2-0 mot Konyaspor.

Mahmut Özen, Kayseri Erciyesspor 2/0
Satt hela matchen på avbytarbänken mot Konyaspor (seger 2-0).

Abdul Khalili, Mersin Idmanyurdu 6/0
Bänkad från start mot Eskisehirspor (seger 4-2) men inbytt redan i halvtid.

Isa Demir, Boluspor 5/0
3-0 blev det för Boluspor mot Denizlispor. Demir inte synlig i hemmalagets matchtrupp.

ISRAEL

Joakim Askling, Hapoel Ber’Sheva 1/0
Fick chansen från start mot Maccabi Petah Tikva. Utbytt redan i den 34:e minuten.

Rade Prica, Maccabi Tel Aviv 2/0
Satt hela matchen på avbytarbänken när Maccabi Tel Aviv vann borta med 4-1 mot Hapoel Acre.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva 10/0
CSKA spelade 3-3 borta mot UFA. Wernbloom från start och spelade hela matchen. Och det var Wernbloom som assisterade Vasilij Berezutski till dennes 1-1 i den 43:e minuten. Drog dessutom på sig ett gult kort i den 85:e minuten – hans femte för säsongen på dom tio matcher han spelat.

Rasmus Elm, CSKA Moskva 0/0
Magproblemen stoppar fortfarande Elm.

Kim Källström, Spartak Moskva 11/0
Historien upprepade sig från förra omgången, där Källström blev utbytt tio minuter in på den andra halvleken. Denna gång när Spartak mötte Lokomotiv Moskva och spelade 1-1.

Andreas Granqvist, Krasnodar 10/0
Granqvist fortsätter rada upp 90 minutersmatcher. Denna gång mot Terek Grozny (seger 2-0).

INDIEN
Bojan Djordjic, Chennai Titans 4/0
Det är full fart i den indiska ligan. Förra tisdagen blev det 2-1 för Chennai mot Kerala Blasters. Djordjic från start men utbytt i 73:e minuten. I lördags blev det förlust med 1-4 mot Delhi Dynamos. Djordjic från start även då men utbytt i halvtid. Och idag på tisdagen blev det 5-0 mot Mumbai City. Djordjic bänkad från start men löste av Marco Materazzi i den 58:e minuten och hann dessutom dra på sig ett gult kort.

Fredrik Ljungberg, Mumbai City 2/0
I fredags blev det 0-2 mot Northeast United för Mumbai City. Ljungberg avbytare från start men fick hoppa in tidigt i den andra halvleken. Men han haltade ut redan efter 25 minuter på planen och frågan är om han kan göra comeback innan säsongen är över.

KINA

Erton Fejzullahu, Beijing FC 12/7
Efter några matcher utan mål var Fejzuallhu petad ur startelvan när Beijing mötte serieledande Guangzhou Evergrande. Och det blev bara ett inhopp på knappt tio minuter för den gänglige anfallaren.

Niklas Backman, Dalian Aerbin 27/2
Spelade sin vana trogen 90 minuter när Dalian Aerbin förlorade med 1-2 mot Liaoning Whowin.

Tobias Hysén, Shanghai East Asia 27/18
Någon som inte slutar leverera är Tobias Hysén. 18:e målet för säsongen när han fastställde slutresultatet 3-0 i den 86:e minuten mot Jiangsu Sainty.

Imad Khalili, Shanghai East Asia 9/2
Skadekänning stoppade Khalili från spel mot Jiangsu Sainty (seger 3-0).

USA

Stefan Ishizaki, Los Angeles Galaxy 30/5
Galaxy avslutade grundserien med att förlora med 0-2 mot Seattle Sounders. Ishizaki spelade från start och hela matchen.