Nyheter

HIF:s succéspelare nu också het i Kina

PROFFSKOLLEN. Hur gick det för de svenska spelarna utomlands i helgen? Kolla in nedan. En svensk leder nu skytteligan i Skottland och en annan gjorde mål i Kina. Läs mer i veckans proffskoll.

Proffskollen – i samarbete med Elitefootball

NORGE

Erdin Demir, Brann, 17/0
Blev kvar på avbytarbänken under hela matchen mot Sarpsborg i fredags (förlust 1-2).

Markus Jonsson, Brann, 5/0
Skadeproblem stoppar alltjämt Jonsson som funderar på att lägga av efter säsongen.

Jakob Orlov, Brann 26/8
Fick hoppa in under matchens sista fem minuter mot Sarpsborg efter att ha varit bänkad från start. Brann är rejält illa ute i Tippeligaen. Med tre matcher kvar har laget sex poäng upp till säker mark men bara en poäng upp till Sogndal på kvalplatsen.

David Myrestam, Haugesund 22/0
Spelade från start och hela matchen mot Molde (seger 2-1). Stod inte ut nämnvärt från mängden, vilket också avspeglas i betyget av VG, 4/10.

Maic Sema, Haugesund 23/10
Har för andra gången i karriären på seniornivå nått upp i tvåsiffrigt antal mål under en säsong. Detta var dock första gången i en högstaliga. Sema gjorde nämligen lagets 2-0-mål i den 67:e minuten i 2-1-segern borta mot Molde.

Pontus Engblom, Haugesund 7/1
Skadeproblem stoppar Engblom från spel.

Johan Andersson, Lilleström 23/0
Avstängd när Lilleström förlorade med 1-2 borta mot Strömsgodset.

Mattias Moström, Molde 25/2
Molde förlorade med 1-2 mot Haugesund. Moström spelade hela matchen och gjorde en fullt godkänd insats och fick 5/10 i betyg.

Daniel Örlund, Rosenborg 11/0, 4 hållna nollor
Örlund får fortsätta vikariera i Rosenborgs mål och i helgen hjälpte han laget till en ny seger, denna gång med 3-2 hemma mot Vålerengen. Gjorde en rejäl tavla vid Vålerengens andra mål. Fick nöja sig med betyget 4/10 i betyg.

Mikael Dorsin, Rosenborg 23/2
Andra målet för säsongen för Dorsin när han precis vid halvtid tog Rosenborg tillbaka in i matchen med ett 2-2-mål. Tillhörde Rosenborgs bättre spelare och noterades för 6/10 i VG.

Edier Frejd, Sandnes Ulf 19/0
Spelade från start och hela matchen när Sandnes Ulf vann med 1-0 mot Sogndal. Blev varnad i den sista matchminuten. 5/10 i betyg av VG.

Emil Johansson, Sandnes Ulf 0/0
Skadeproblem stoppar Johansson från spel och ser ut att missa hela denna säsong.

Anel Raskaj, Sandnes Ulf 24/0
Spelade från start men blev utbytt med fem minuter kvar av matchen mot Sogndal (seger 1-0). 4/10 i betyg av VG.

Tom Söderberg, Sogndal 7/1
Skadekänning håller Söderberg utanför matchtruppen just nu.

Rasmus Lindkvist, Vålerengen 22/4
Fick lämna sent återbud till matchen mot Rosenborg (förlust 2-3).

Daniel Arnefjord, Ålesund 26/2
Spelade hela matchen mot Start på bortaplan när Ålesund vann med 2-1. Fick betyget 5/10.

Mikael Dyrestam, Ålesund 10/0
Tillbaka efter skadekänning och spelade från start mot Start men utgick redan i halvtid med ny skadekänning. Hann ändå göra bra ifrån sig och fick 5/10 betyg.

Christopher Mbamba, Alta 8/1
Spelade från start och byttes ut i den näst sista matchminuten när Alta vann borta med 4-2 mot HamKam.

Mattias Pedersen, Baerum 24/1
Spelade från start och hela matchen när Baerum förlorade borta med 1-2 mot Fredrikstad. För Fredrikstad gjorde för övrigt IFK Göteborgs förvärv till nästa säsong, Haitam Aleesami lagets segermål i den 84:e minuten.

Viktor Adebahr, Ull/Kisa 10/0, Ham-Kam 15/0
Utanför matchtruppen mot Kristiansund (förlust 1-2).

Joakim Wrele, Hödd 22/0
Hödd vann med 4-2 mot Ranheim. Wrele spelade hela matchen.

Liridon Kalludra, Kristiansund 28/9
Kan hinna upp i tvåsiffrigt antal mål, då han gjorde det nionde för säsongen i den tredje sista matchen för säsongen när Kristiansund vann med 2-1 borta mot Ull/Kisa.

Conny Månsson, Kristiansund 20/0, 5 hållna nollor
Släppte in ett mål när Kristiansund vann med 2-1 borta mot Ull/Kisa och har ett grepp om kvalplatsen till Tippeligaen på målskillnad före Fredrikstad.
Andreas Haglund, Mjöndalen 3/1
Utanför Mjöndalens trupp mot Nest-Sotra.

Samuel Dirscher, Strömmen 4/0, 0 hållna nollor
Utanför Strömmens trupp mot Hönefoss.

Benny Lekström, Tromsö 27/0, 12 hållna nollor
För ovanlighetens skull denna säsong fick Lekström släppa in tre mål. Sandefjord vann nämligen med 3-1 hemma mot Tromsö och visade varför laget varit överlägset i Adeccoligaen. Tromsö behöver en poäng för att definitivt säkra uppflyttning till Tippeligaen. Sandefjord har redan säkrat uppflyttning sedan tidigare.

DANMARK

Michael Almebäck, Bröndby 0/0
Fortfarande utanför Almebäcks matchtrupp.

Johan Elmander, Bröndby 7/1
Spelade från start och hela matchen när Bröndby vann med klara 5-0 mot Vestsjälland.

Robin Söder, Esbjerg 6/3
Tredje målet för säsongen när Söder gjorde 2-0-målet mot Odense i den 68:e minuten och det blev också matchens sista mål. Söder spelade hela matchen.

Johan Wiland, FC Köpenhamn 0/0, 0 hållna nollor
Får fortsätta finna sig i att vara reservmålvakt hos FCK.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn 8/0
Spelade från start och hela matchen mot Randers (seger 1-0)

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 10/0
Hjälpte till att hålla nollan mot Randers i en match som FCK vann med 1-0.

Alexander Kacaniklic, FC Köpenhamn 5/2 (utlånad från Fulham 1/0)
Andra målet för FCK för Kacaniklic när han gjorde FCK:s enda mål i matchen mot Randers och målet gjorde han på straffspark i den 36:e minuten.

Per Nilsson, FC Köpenhamn 6/0
Skadeproblem stoppar Nilsson från spel just nu.

Petter Andersson, Midtjylland 7/1
Fanns med i startelvan men byttes ut sista tio minuterna mot Silkeborg (seger 2-1).

Kristoffer Olsson, Midtjylland 1/0
Satt hela matchen mot Silkeborg på avbytarbänken.

David Moberg Karlsson, Nordsjälland 5/0
Bänkad från start mot SönderjyskE (förlust 2-3) men fick hoppa in under slutkvarten.

Joe Sise, Nordsjälland 0/0
Fortsätter att rehabilitera den skada som hållit honom borta i två säsonger.

Mikael Ishak, Randers 8/1
Randers förlorade med 0-1 mot FCK. Ishak från start och spelade hela matchen men höll sig utanför målprotokollet.

Karl-Johan Johnsson, Randers 11/0, 6 hållna nollor
Spelade från start mot FCK men fick känning av en skada i slutet av den första halvleken och utgick i halvtid.

Viktor Lundberg, Randers 11/3
Lundberg spelade från start mot FCK men utbytt under slutkvarten.

Rasmus Jönsson, Ålborg 0/0
Är ännu inte återställd från sin skada och det dröjer ett tag till innan han är redo för spel igen.

Max Mölder, AB Köpenhamn 11/0
Avstängd när AB förlorade med 1-3 borta mot Horsens.

Linus R. Olsson, AB Köpenhamn 11/3
Bänkad från start mot Horsens men fick hoppa in i den 67:e minuten.

Mikael Rynell, Fredericia 9/0
Fredericia förlorade med 0-2 borta mot Viborg. Rynell spelade från start men byttes ut i den 64:e minuten.

Ken Fagerberg, Vendsyssel 12/4
Spelade från start men blev utbytt, dock har vi ingen uppgift om i vilken minut bytet skedde, när Vendsyssel spelade 0-0 mot AGF Århus.

FINLAND

David Carlsson, FF Jaro 24/1
Fick tillbringa hela matchen mot IFK Mariehamn (seger 1-0) på avbytarbänken

Admir Catovic, KuPS 29/6
KuPS spelade 2-2 borta mot Honka. Catovic spelade hela matchen för sitt KuPS.

Simon Nurme, IFK Mariehamn 13/0, 3 hållna nollor
Fick släppa ett mål förbi sig och meddelade dessutom på tisdagen att han kommer att sluta med fotbollen efter säsongen.

Bobbie Friberg da Cruz, IFK Mariehamn 31/0
Skadeproblem stoppar Friberg da Cruz från spel just nu.

Josef Ibrahim, IFK Mariehamn 12/1
Bänkad från start men fick hoppa in i den 58:e minuten mot Jaro (förlust 0-1).

Robin Östlind, IFK Mariehamn 8/0
Satt hela matchen mot Jaro på avbytarbänken.

BELGIEN

Astrit Ajdarevic, Standard Liege 4/1
Fanns inte med i den stökiga matchen mot Zulte Waregem som fick avbrytas i den sista matchminuten efter att publiken löpt amok och börjat kasta in stolar och andra föremål på planen. Det troliga är att Zulte får seger med 2-1, vilket ställningen var när matchen avbröts.

HOLLAND

Tobias Sana, Ajax 0/0
Får vänta ett tag till på sin säsongsdebut.

Mattias Johansson, AZ Alkmaar 7/1
Bänkad från start men fick hoppa in i halvtid mot PSV (förlust 0-3).

Viktor Elm, AZ Alkmaar 7/0
Fanns med från start och spelade hela matchen mot PSV (förlust 0-3). Drog på sig ett gult kort i den 47:e minuten.

Muamer Tankovic, AZ Alkmaar 8/3
Bänkad från start men fick hoppa in efter en knapp timmes spel i 0-3-förlusten mot PSV.

Rasmus Lindgren, Groningen 8/0
Spelade från start men byttes ut i den 63:e minuten när Groningen spelade 1-1 mot Excelsior.

Dino Islamovic, Groningen 5/0
Avbytare från start mot Excelsior (oavgjort 1-1) men fick hoppa in under matchens sista tio minuter.

Kristoffer Nordfeldt, Heerenveen 9/0, 3 hållna nollor
Höll nollan i 55 minuter mot Cambuur. Men fick därefter släppa in två mål när Heerenveen tappade 2-0 till 2-2.

Viktor Noring, Heerenveen 0/0, 0 hållna nollor
Platsar inte i Heerenveens A-lag.

Sam Larsson, Heerenveen, 2/1
Skenbensskada stoppar Larsson från spel men uppgifter gör nu gällande att han kan göra comeback redan till kommnande helg.

Denni Avdic, Heracles 3/1, utlånad från AZ Alkmaar 0/0
Utanför matchtruppen mot Feyenoord (förlust 1-2).

Rasmus Bengtsson, Twente 8/0
Spelade från start och hela matchen när Twente spelade 1-1 mot Ajax.

Isak Ssewankambo, NAC Breda 9/0
Fortsätter att vara ordinarie i startelvan hos Breda. 90 minuter även i helgen mot Ado den Haag (oavgjort 1-1). Drog dessutom på sig ett gult kort i den 54:e minuten.

Oscar Hiljemark, PSV Eindhoven 5/0
En höftskada stoppar Hiljemark från spel just nu.

Kristoffer Peterson, Utrecht 4/0
Precis som för många andra svenskar blev det mycket speltid under säsongsinledningen för att därefter bli mer sporadisk. Bänkad under hela matchen mot Dordrecht (seger 3-1)

Samuel Armenteros, Willem II 5/1 (utlånad från Anderlecht 0/0)
Tung förlust med 1-4 mot Vitesse blev det för Willem II. Armenteros var dock den som spelade fram till Willem II:s mål i matchen som gjordes av Ben Sahar i den 57:e minuten och som då betydde reducering till 1-2.

Kevin Kabran, Den Bosch 8/0
Fanns inte med i Den Bosch förlustmatch mot NEC (förlust 1-3)

Joel Qwiberg, Den Bosch 1/0
Fanns inte med i Den Bosch förlustmatch mot NEC (förlust 1-3).

ENGLAND

Sebastian Larsson, Sunderland 8/1
Fick vara med om hela den försmädliga 0-8-förlusten mot Southampton i helgen. Byttes nämligen ut efter en timmes spel, så Southampton ledde med 3-0.

Jonas Olsson, West Bromwich 4/0
Fortfarande utanför West Bromwich matchtrupp och missade måndagskvällens 2-2-match mot Manchester United.

Marcus Olsson, Blackburn 11/0
Blackburn spelade 1-1 borta mot Ipswich. Olsson spelade hela matchen.

Mathias Ranégie, Millwall 6/0 (Utlånad från Watford 0/0)
En skada i baksidan av ena låret stoppar Ranégie från spel just nu.

Martin Olsson, Norwich 8/1
Spelade från start och hela matchen när Norwich förlorade borta med 0-1 mot Fulham.

Joel Ekstrand, Watford 10/0
Watford vann med 3-0 mot Sheffield Wednesday och Ekstrand spelade hela matchen. Hann också med att dra på sig ett gult kort i den 44:e minuten.

SKOTTLAND

John Guidetti, Celtic 5/3 (Utlånad från Manchester C 0/0)
Celtic vann borta mot Ross County med hela 5-0. Guidetti gjorde matchens första mål och spelade sedan fram till lagets andra. Blev allt mer anonym ju längre matchen pågick och byttes ut i den 67:e minuten.

Mikael Lustig, Celtic 2/0
Tillbaka i startelvan men byttes ut efter en timmes spel.

Osman Sow, Hearts 9/7
Hearts fortsätter att storma fram i den skotska andraligan och Sow i skytteligan som han nu leder. Förra helgen ny seger, 1-0 borta mot nästjumbon Alloa. I helgen blev det 5-0 mot Dumbarton. Sow gjorde matchens första mål i den 26:e minuten. Byttes ut redan i halvtid.

TYSKLAND

Jiloan Hamad, Hoffenheim 0/0
Får vänta på sin säsongsdebut.

Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach 6/0
Satt på avbytarbänken mot under hela matchen mot Hannover 96 (seger 3-0).

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach 5/0

FRANKRIKE

Zlatan Ibrahimovic, Paris SG 5/5
Hälskadan fortsätter stoppa ”Ibra” från spel.

Niklas Hult, Nice 10/0
Spelade från start men blev utbytt redan i halvtid när Nice förlorade med 0-1 mot Bastia.

Ola Toivonen, Rennes 8/3
Skadad i baksidan av låret och missade 0-0-matchen mot Metz.

SPANIEN
Daniel Larsson, Granada 0/0
Ankelskadan fortsätter stoppa Larsson från spel.

PORTUGAL

Victor Nilsson-Lindelöf, Benfica II 10/0
Hjälpte Benficas andralag att hålla nollan när laget vann med 2-0 mot Farense.

ITALIEN

Joakim Olausson, Atalanta 0/0
Får vänta på sin debut i klubben och har tidigare antytt att han vill bort från densamma.

Albin Ekdal, Cagliari 7/3
Spelade från start men byttes ut i den 67:e minuten när Cagliari spelade 2-2 mot Sampdoria.

Sebastian Eriksson, Cagliari 0/0
Inte fullt återställd från dom skadeproblem han haft.

Robin Quaison, Palermo 2/0
Satt hela matchen mot Cesena (seger 2-1) på avbytarbänken.

Alexander Farnerud, Torino 0/0
På väg tillbaka efter hans skadeproblem. Satt hela matchen mot Udinese på avbytarbänken (seger 1-0).

Pontus Jansson, Torino 1/0
Fick debutera i Serie A och s
pelade hela matchen mot Udinese (seger 1-0)

Melker Hallberg, Udinese 0/0
Tillbringade hela matchen mot Torino (förlust 0-1) på avbytarbänken.

Erik Friberg, Bologna 0/0
Inte ens registrerad i Bolognas matchtrupp.

Filip Pivkovski, Novara 0/0
Får vänta på säsongsdebuten hos Novara.

SCHWEIZ

Dusan Djuric, Aarau 5/1
Bänkad från start men fick hoppa in i den 63:e minuten mot St Gallen.

Behrang Safari, Basel 8/0
Skadekänning gjorde att Safari missade matchen mot Young Boys (seger 1-0).

Alexander Gerndt, Young Boys 0/0
Fotskadan håller alltjämt Gerndt borta från spel.

Andres Vasquez, FC Wil 5/1
Satt hela matchen mot Biel (förlust 1-4) på avbytarbänken

GREKLAND

Jimmy Durmaz, Olympiakos 5/1
Spelade hela matchen mot Ergotelis (seger 3-2).

Emir Bajrami, Panathiniakos 1/0
Skadeproblem stoppar Bajrami från spel.

Valmir Berisha, Panathinaikos 0/0 (Utlånad från Roma 0/0)
Platsar just nu inte hos Panathinaikos.

Marcus Berg, Panathinaikos 1/0
Har inte återhämtat sig från nyckelbensskadan.

TURKIET

Samuel Holmén, Bursapor 5/0 (Utlånad från Fenerbahce 0/0)
Bursaspor spelade 2-2 mot Eskisehirspor. Holmén från start men utbytt i den 86:e minuten.

Efe Yildirim, Eskisehirspor 0/0
Inte synlig i Eskisehirspors matchtrupp.

Erkan Zengin, Eskisehirspor 6/1
En knapp timmes spel fick Zengin innan han byttes ut i matchen mot Bursaspor (oavgjort 2-2). Hann dessutom med att dra på sig ett gult kort i den 55:e minuten.

Johan Dahlin, Genclerbirligi 5/0, 1 hållen nolla
Utanför matchtruppen när Genclerbirligi spelade 0-0 mot Kayseri Erciyesspor. Oklart i skrivande stund om det beror på skada eller en petning.

Mervan Celik, Genclerbirligi 4/0
Bänkad från start hos Genclerbirligi när laget spelade 0-0 mot Kayseri Erciyesspor. Fick hoppa in i halvtid.
Andreas Isaksson, Kasimpasa 6/0, 0 hållna nollor
Säsongens första nolla i turkiska ligan låter vänta på sig för Isaksson. I helgen släppte han in två mål när Kasimpasa förlorade med 0-2 borta mot Akhisar.

Mahmut Özen, Kayseri Erciyesspor 2/0
Satt hela matchen på avbytarbänken mot Genclerbirligi (oavgjort 0-0).

Abdul Khalili, Mersin Idmanyurdu 5/0
Bänkad från start och under hela matchen mot Trabzonspor (förlust 1-3).

Isa Demir, Boluspor 5/0
0-0 blev det för Boluspor mot Altinordu. Demir inte synlig i hemmalagets matchtrupp.

ISRAEL

Joakim Askling, Hapoel Ber’Sheva 0/0
Helt utanför matchtruppen mot Hapoel Ra’anana (oavgjort 1-1).

Rade Prica, Maccabi Tel Aviv 2/0
Maccabi Tel Aviv mötte Maccabi Haifa och vann med 3-1 men någon Prica var inte synlig i matchtruppen.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva 9/0
CSKA vann med 6-0 mot Kuban Krasnodar. Wernbloom spelade hela matchen.

Rasmus Elm, CSKA Moskva 0/0
Magproblemen stoppar fortfarande Elm.

Kim Källström, Spartak Moskva 10/0
Källström som nästan bara spelat 90 minutersmatcher den här säsongen fick kliva av redan tio minuter in på den andra halvleken mot Ural (förlust 0-2).

Andreas Granqvist, Krasnodar 9/0
Krasnodar spelade 2-2 mot Zenith St Petersburg. Granqvist från start och spelade hela matchen. Drog på sig ett gult kort i den 29:e minuten.

INDIEN
Bojan Djordjic, Chennai Titans 1/0
Chennai spelade i onsdags borta mot Goa. Djordjic spelade från start och var lagkapten och var delaktig i lagets andra mål, som betydde 2-0. Det var Bojans pass i djupled som startade hela anfallet. Matchen slutade till slut med seger, 2-1 och Djordjic byttes ut med kvarten kvar.

Pierre Tillman, Chennai Titans 0/0
Kontraktsstrul gör att det inte verkar bli något spel för Chennai för Tillman.

Fredrik Ljungberg, Mumbai City 1/0
Missade premiären på grund av skada men fanns med i helgen som inhoppare när Mumbai vann med 5-0 mot Pune City.

KINA

Erton Fejzullahu, Beijing FC 11/7
Verkar ha tappat målformen, då han lämnade också matchen mot Hangzhou utan tillverkat mål och det var tredje matchen i följd han inte gjorde mål i för Beijing. Drog på sig ett gult kort i den 44:e minuten och blev utbytt i den 82:a.

Niklas Backman, Dalian Aerbin 26/2
Spelade sin vana trogen 90 minuter när Dalian Aerbin förlorade med 1-2 mot Tianjin Teda.

Tobias Hysén, Shanghai East Asia 26/17
Var inte synlig i den matchtrupp som spelade 1-1 mot Harbin Yiteng.

Imad Khalili, Shanghai East Asia 9/2
Fick chansen från start och tackade för förtroendet genom att göra sitt andra mål för säsongen när han gjorde 1-0 i den 18:e minuten. Det målet stod sig som matchens enda tills den 73:e, då hemmalaget utjämnade. Khalili byttes dock ut redan i den 57:e minuten.

USA

Stefan Ishizaki, Los Angeles Galaxy 29/5
Galaxy spelade 2-2 mot Seattle på måndagskvällen. Ishizaki fick sitta hela matchen på avbytarbänken och därifrån se tidigare Hammarbyspelaren Adis Husidic göra 1-0 på en minuts tilläggstid av den första halvleken.