Foto: Bildbyrån

Klas Ingesson lämnar Elfsborg efter säsongen. VM 94-hjältens hälsosituation gör att nu väljer att kliva av tränaruppdraget.
– Jag vill så gärna, men kan inte bara tänka på mig själv. Det är bäst för alla om jag kliver av, säger Ingesson till Borås Tidning.

Klas Ingesson har diskuterat det hela med Elfsborgs ledning i flera veckor, och nu kommit fram till ett definitivt beslut.

 

– Mitt immunförsvar är ju inte vad det borde vara efter alla turer med min cancer och jag är känslig för egentligen allting. Jag har fått order från mina läkare att lugna ner mig och nu får det bli så, säger Ingesson till Borås Tidning.

– Det känns bittert. Vi är många i teamet som påbörjat ett projekt tillsammans och har planer för framtiden. Men så som min hälsa är, det finns inga garantier för framtiden. Ska jag vara med ska jag vara med fullt ut, och inte komma till och från. Som det har varit i år har andra fått dra lasset och det håller inte i längden.

Ingesson befinner sig hemma i Ödeshög när han meddelar beslutet. Han kommer inte finnas med när Elfsborg möter Malmö borta på lördag, men förhoppningen är att vara tillbaka på tränarbänken hemma mot Djurgården den 26 oktober och sedan i slutomgången borta mot BP.

BT: Kan du se dig själv i en annan roll i föreningen framöver?

– Absolut. Det är förhoppningen. Men kanske på ett sätt där det inte krävs att jag är närvarande varje dag. Jag har inga problem med att gå tillbaka till U19. Men jag vill, och behöver vara med för egen skull.

– Fotbollen har gett mig så fantastiskt mycket, inte minst på senare år, och det är inget man bara släpper taget om. Jag vill verkligen tacka alla som stöttat mig och laget, alla supportrar, alla sponsorer, alla människor runt omkring, både i min kamp mot cancern och för att vinna fotbollsmatcher.