Foto: Bildbyrån/Kalmarff.se

Melker Hallberg har lämnat Kalmar för ett äventyr i Italien och Udinese. Men när de rödvita möter IFK Norrköping under torsdagen finns ändå en Hallberg med i laget. Herman Hallberg, 17, gör nämligen debut i matchtruppen.

Ja, ni har gissat rätt. Herman Hallberg är Melker Hallbergs yngre bror. 17-åringen är mittfältare, precis som sin bror.

Herman tillhör Kalmars Tipselit-trupp till vardags, men får nu alltså för första gången någonsin plats i en allsvensk trupp. Talangen åker med till Norrköping för bortamatch, precis som en annan debutant och 17-årig mittfältare – Oskar Engström.

Kalmar meddelar också på sin hemsida att Stefan Larsson (häl), Jonathan Ring (lår), Ismael da Silva (lår), Emin Nouri (lår), David Elm (lungsäcksinflammation), Sebastian Ramhorn (sjuk) och Peter Westberg (hälsena) missar matchen mot ”Peking”.

Kalmars trupp: Ole Söderberg, Lars Cramer; Markus Thorbjörnsson, Ludvig Öhman, Marcus Nilsson, Mats Solheim, Herman Hallberg, Tobias Eriksson, Tor Øyvind Hovda, Oskar Engström, Filip Sachpekidis, Pär Eriksson, Papa Diouf, Romário, Cesar Santin, Johan Ramhorn, Måns Söderqvist, Nenad Djordjevic