Foto: Bildbyrån

Medan Malmö FF höjs till skyarna här hemma, så går sågarna varma i Österrike. Red Bull Salzburg misslyckades återigen med att kvala in i Champions League. Och den österrikiska pressen är inte nådig.

Det är inte lätt att vara Red Bull Salzburg-spelare i dag. Eller att vara Adolf Hütter heller, för den delen. Salzburgs tränare får av flera medier i Österrike skulden för uttåget, men man konstaterar också att MFF vann välförtjänt.

Som tidningen Die Kurier, som kör rubriken ”Det sjunde jävla försöket”, och sedan konstaterar att Salzburg ”skämde ut sig i Malmö”. Kurirer menar också att Hütter misslyckats med att förbereda laget för returen i Malmö.

Sport24 kallar matchen ”Skammen i Malmö”, medan Kleine Zeitung menar att ”Salzburg fick en kalldusch i häxkitteln (hexenkessel)” som de kallar Swedbank Stadion.

Det var sjunde försöket för Salzburg på Champions League, och sjunde gången man misslyckades – Die Standard har rubriken ”Alla dåliga Salzburg-saker är sju”.

”Red Bull Salzburg misslyckades även i det sjunde försöket och måste ifrågasätta sig själva. Gruppspelet i Europa League är inte ens en liten tröst”.