• Publicerat 28 augusti, 2014
  • Skrivet av Redaktionen
  • 1 Kommentar

Markus Holgersson lämnar Helsingborg. Nu blir det cypriotisk fotboll. Anorthosis Famagusta.
– Mina ambitioner är att få se så mycket som möjligt med fotbollen. Att utveckla mig själv som person och starta nya äventyr och utmaningar där jag kan växa, säger Holgersson till alltidfullsatt.se.

Den 8 augusti presenterade HIF Markus Holgersson som en förstärkning inför hösten. Kontraktet sträckte sig säsongen ut, men i det hade Holgersson ett kryphål att kunna lämna om rätt bud och klubb (för honom) hörde av sig.
– Jag vill uppleva nya länder med annorlunda kultur. Jag har trivts väldigt bra på de ställe jag hittills har varit. Nu har jag fått ytterligare en chans att kunna göra detta med fotbollen som verktyg i ett nytt intressant land, säger Holgersson till sajten alltidfullsatt.se.

Om klubbvalet säger han:
– En annan faktor som spelar in är klimatet, som gör det möjligt att spela över vintern. I Sverige slutar säsongen i början av november. Vilket hade gjort att jag endast haft två månader kvar av fotboll och sedan fem månaders uppehåll. Möjligheten att gå till vintern är svårare samt att komma in mitt i säsongen är inte till ens fördel vilket jag fick uppleva med Wigan. Här nere är säsongen över vintern med ett gott klimat och i fas med övriga Europas ligasystem.

Markus Holgersson på sin nya hemmaplan. Foto: alltidfullsatt.sVar du tydlig med ambitionen att kanske sticka redan i detta fönster?

– Det har varit öppet och raka rör hela tiden. HIF har vetat om mina ambitioner att den möjligheten har funnits. Jag har spelat för en i avseende låg lön, vilket gjorde att HIF har kunnat ta in ytterligare en spelare för att täcka upp luckan som nu uppkommit.