Foto: Bildbyrån

AIK förhandlar inte längre med Evian om Celso Borges. Men utlandsintresset för AIK-stjärnan håller i sig – FotbollDirekt kan nu avslöja att holländska storklubben PSV Eindhoven är intresserade av Borges.

Det blir av allt att döma ingen flytt från AIK till franska Evian för Celso Borges. AIK:s sportchef Björn Wesström bekräftade i förrgår för Sportbladet att man inte diskuterat med Ligue 1-klubben på ett tag.

FD har tidigare skrivit att AIK kräver en miljon euro, omkring 9,2 miljoner svenska kronor, av Evian. Ligue 1-klubben har inte velat möta den prislappen och det sista budet var värt totalt 800 000 euro, omkring 7,4 miljoner kronor.

Enligt FD:s uppgifter var det dock ett bud som innehöll klausuler, vilket gjorde att AIK inte direkt i ett förstaskede var garanterade hela den summan.

Flera klubbar är nu med i racet kring AIK:s mittfältsstjärna, och FD kan nu avslöja att PSV Eindhoven en av klubbarna som är intresserade av Borges.

Den holländska storklubben har jagat en central mittfältare under sommaren där belgiske landslagsmannen Steven Defour varit förstavalet. Men Defour har nu valt en flytt från Porto till Anderlecht. Borges är ett av huvudnamnen bland tänkbara värvningar bakom Defour.

PSV:s general manager Toon Gerbrands har tidigare gått ut med att klubben har en transferbudget på 5 miljoner euro i sommar – en budget som spräcktes redan i juli, då anfallaren Luuk de Jong värvades från Borussia Mönchengladbach, enligt flera medier för 5,5 miljoner euro. Frågan är hur mycket som finns kvar i budgeten för flera nyförvärv.

PSV:s sportsliga ledning har, liksom AIK:s sportchef Björn Wesström, inte gått att nå. När FD når klubbens presschef Jeroen van der Berk, förklarar han att han inte kan kommentera det sportsliga men ber att få återkomma med en kommentar från den sportsliga ledningen.

Celso Borges fanns inte med i AIK:s trupp i gårdagens cupmatch mot IFK Luleå. Skadekänningar, förklarade AIK:s tränare Andreas Alm inför matchen.

– Celso har problem med ett knä, samma knä som han haft problem med tidigare. Så det är anledningen till att han inte är med i dag. Han är AIK:s spelare, och om det är något kring hans status som är förändrat vad gäller det, så meddelar vi det på vår hemsida, sade Alm till FotbollDirekt.se.

Anton Zetterman – Martin Petersson 

4 thoughts on “AVSLÖJAR Efter att AIK strandat med Evian – storklubben som jagar Borges

  1. Samma PSV som vi piskade för ett par år sedan? Aja, jag tror Borges skulle gjort bra ifrån sig i nåt mittenlag i de stora ligorna. Hade varit roligare att följa.

  2. PSV är ett bättre val än bottenlaget Evian. Språket kan han dock glömma, tur att han är bra på engelska.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *