Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Sotiris Papagiannopoulos sitter på ett utgående kontrakt med Assyriska och har kopplats ihop med andra klubbar, bland annat Djurgården. Men nu markerar Assyriska och meddelar att mittbacken blir kvar åtminstone året ut.
– Ja, ”Sotte” spelar säsongen ut, säger klubbchefen Aydin Aho.

Assyriska ligger just nu sist i superettan. En av klubbens nyckelspelare, mittbacken Sotiris Papagiannopoulos, sitter också på ett utgående kontrakt och kan alltså lämna gratis i vinter.

23-åringen intresserar andra klubbar och Assyriska har bekräftat att man fått in förfrågningar om Papagiannopoulos. Allsvenska Djurgården har bland annat sagts vara ute efter mittbacken.

Men Assyriska vill inte sälja sin kugge i sommar och nu står det klart att han stannar i Södertälje-klubben.
– ”Sotte” spelar med oss säsongen ut. Det har varit lite surr kring honom hela tiden, men därifrån till att det ska bli något konkret är steget väldigt långt, säger Assyriskas klubbchef Aydin Aho till FotbollDirekt.se.

– Vi vill behålla honom. Han är en nyckelspelare. Vi fokuserar på att förbättra laget till hösten och då måste han vara kvar. Så ska det bli, fortsätter Aho.

Har ni förhoppningar om att förlänga kontraktet med honom?
– Definitivt. ”Sotte” trivs väldigt bra och han är uppskattad här. Vi har haft en dialog hela året, men vi känner att vi bara ska låta honom fokusera på prestationerna på plan. Sen får vi se vad som händer efter säsongen. Det viktigaste är att han kan prestera så att vi kan jobba oss uppåt i tabellen. Vi vet var vi har varandra, förklarar klubbchefen.

Tidigare har Papagiannopoulos erkänt att han vill testa spel på en högre nivå än superettan.