PRIJOBB130901NL014

Aleksandar Prijovic saknas i Djurgårdens trupp i kväll – på grund av magsjuka, enligt klubbens hemsida. Men schweizaren har ändå spelat sin sista match – FD kan nu avslöja att Prijovic inte spelar mer i Djurgården.
– Han kommer inte spela mer, han kommer aldrig bära Djurgårdens tröja igen. Han har inga problem med fansen eller klubben, det är den sportsliga ledningen som är problemet, säger spelarens agent Freddy Ferreira till FotbollDirekt.se.

Aleksandar Prijovic visade nyligen öppet sitt missnöje med situationen i Djurgården, där han varit tydligt tredjeval i anfallet den här säsongen.

I dag ändrade Djurgården sin matchtrupp inför kvällens match mot Häcken – Prijovic uppgavs vara magsjuk. Nu står det klart att han inte kommer spela mer i klubben. Han söker sig aktivt bort från Djurgården.

– Han kommer inte spela mer, han kommer aldrig bära Djurgårdens tröja igen, säger spelarens agent Freddy Ferreira till FotbollDirekt.se.

– De har sagt två-tre gånger nu, den första gången redan innan säsongen, att de är beredda att bryta hans kontrakt. Nu har de plötsligt ändrat sig, fortsätter Ferreira och utvecklar:

– Vi hade ett löfte från Bosse Andersson att Alex skulle få bryta sitt kontrakt om vi kommer upp med en klubb. Så jag kontaktade Bosse nyligen, vi hade en utländsk klubb som ville ha Alex om vi bröt kontraktet med Djurgården. Bosse har sagt tidigare att de var beredda att göra det för att bli av med hans lönekostnad. Men nu gäller plötsligt inte det löftet längre.

Därför kommer nu inte Prijovic spela mer i Djurgården, säger agenten. Han vill nu till varje pris bort. Såväl Bosse Andersson som Djurgårdens tränare Pelle Olsson sade redan inför säsongen att man kunde tänka sig släppa Prijovic, enligt Ferreira.

– De var beredda att släppa honom redan i mars, det fick vi från dem den 22 mars. Då hann vi inte ta fram någon klubb, det svenska fönstret var på väg att stänga och han kan inte gå utan klubb i tre månader. Så han blev kvar.

– Då fick vi löfte om att han kunde gå gratis i sommar, Djurgården har problem med ekonomin och han har en av de högsta lönerna i klubben. Det var den 7 juli. Men nu när vi har en klubb går det helt plötsligt inte längre. Nu vägrar han vägrar låta Alex gå, och det för att Erton lämnade.

Det var Per-Mathias Högmo som tog Prijovic till klubben i fjol sommar, men sedan dess har den sportsliga ledningen bytts ut och Bosse Andersson/Pelle Olsson har inte samma förtroende för schweizaren, säger Ferriera.

– Han har gått ner 30 procent i lön i Djurgården mot för tidigare, han tackade nej till bättre bud ekonomiskt för att han ville ha Högmo som tränare.

– Så nu kommer han träna med klubben, men inte spela matcher. Bosse vill inte ha honom, tränaren vill inte spela honom. Vi ser ingen annan lösning. Han är snart 25 år och hans marknadsvärde bara sjunker om han är kvar här.

Det har ryktats om en övergång till AIK för Prijovic, och enligt Freddy Ferreira så var man beredd att skriva ett kontrakt med Djurgården för att garantera att spelaren inte skulle gå dit, eller till någon annan allsvensk konkurrent, inom överskådlig framtid.

– Vi har bara tagit fram utländska klubbar, vi lovade Bosse det. Vi förstår att Djurgården vill ha betalt för honom om en svensk klubb är intresserad. Så vi var beredda att skriva på ett kontrakt där Alex skulle få böta stora pengar till Djurgården om han går till en annan svensk klubb i ett senare skede, de närmaste två-tre åren. Vi har varit beredda att gå långt för att lösa situationen.

Ferreira bedyrar att Prijovic trivts i klubben och att det här enbart handlar om dess sportsliga ledning:

– Han har inga problem med fansen, det är bara med Bosse och tränaren, de vill försöka blocka honom nu när Erton har lämnat. Det är en ohållbar situation för alla.

UPPDATERING:

Prijovics frånvaro i kväll mot Häcken handlar de facto om magsjuka, och det finns ett läkarintyg på det, säger Freddy Ferreira. Han menar att det blev ett missförstånd, men det förändrar ingenting i sak. Prijovic vill inte spela mer i Djurgården, säger agenten.

– Han har varit hos doktorn, han är magsjuk, så där blev det ett missförstånd. Men han kommer ändå inte spela fler matcher i för Djurgården, säger Ferreira.