• Publicerat 16 juli, 2014
  • Skrivet av Adam Jönsson
  • 3 Kommentarer
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

MALMÖ. Det blev en mållös debut för Isaac Kiese Thelin i Malmö FF-tröjan efter 0-0 hemma mot Ventspils i Champions League-kvalet.
– Tungt med 0-0 men vi har en match kvar och vi ska göra allt för att vinna den, säger Thelin.

I lördagens hemmamatch mot Åtvidaberg presenterades han för sin nya hemmapublik. Och under onsdagens Champions League-kval mot Ventspils var det dags för Isaac Kiese Thelin att presentera sig på allvar för Malmö-publiken.

Men debuten lämnade en bitter eftersmak. Malmö lyckades inte spräcka Ventspils-nollan och fick gå mållösa av planen.
– Tungt med 0-0 men vi har en match kvar och vi ska göra allt för att vinna den. De är kompakta där bak och vi hittar inte riktigt luckorna att komma in och det ska vi jobba på, säger Thelin.

– Vi visste att de skulle backa hem och man ser där ute, det är ganska extremt. Det är tuffare än vad man tror att möta ett sådant lag som backar hem så, oavsett vilken nivå de håller. Det är svårt att komma igenom.

Thelin började matchen på en, för 21-åringen något ovan, högermittfältsposition i stället för att ligga längst fram tillsammans med Markus Rosenberg.
– Jag försökte göra det bästa av situationen och komma in mycket i plan och sådär. Det var okej. Jag pratade med Åge (Hareide) att jag skulle gå in mycket i mitten och det försökte jag göra, säger MFF:s nyförvärv.

I den 69:e minuten var debuten över när Thelin byttes ut till förmån för Pawel Cibicki.

När matchen var över buades MFF ut av hemmapubliken. Nu hoppas Thelin på en seger nere i Lettland på onsdag för att laget ska kunna ta revansch och avancera till nästa kvalomgång i Champions League.
– Man förstår att de är besvikna med 0-0 hemma och vi vill också vinna hemma. Men vi har en match kvar och vi ska göra allt för att gå vidare och göra dem nöjda nästa match, säger 21-åringen.