fadi Foto: Bildbyrån

I Malmö FF:s anfall är det fullt – därför får fjolårets talangvärvning Benjamin Fadi fortsätta i IFK Värnamo även under hösten. 19-åringen från Ghana får snart sitt lån förlängt med superettanfyran:
– Som läget är nu så lär det bli en förlängning med Benjamin, och då för resten av säsongen., säger IFK Värnamos tränare Peter Kuno Johansson till FotbollDirekt.se.

Det blev ett tufft första år i allsvenskan för Benjamin Fadi – två kortare inhopp var allt den ghananske anfallstalangen fick när Malmö FF vann SM-guldet i fjol.

Under vintern dessförinnan var dock förhoppningarna stora. MFF uppges ha betalat uppemot fyra miljoner för den då 17-årige Fadi, som kom från Heart of Lions i Ghanas Premier League.

Inför årets säsong togs beslutet att låna ut Fadi till IFK Värnamo. Ett lån som nu är på väg att löpa ut. Sista matchen nu på söndag mot Landskrona.

Men han fortsätter av allt att döma i Värnamo säsongen ut. Man är nära att göra klart med en förlängning av lånet från MFF.

– Vi håller på med det, men har inga papper påskrivna ännu. Men vi är muntligen rätt långt gångna där, säger Värnamos Kuno Johansson till FD.

Malmö FF befinner sig nere i Serbien för träningsmatch mot Partizan Belgrad, och det hela blir inte formellt klart än på ett tag. I MFF finns som bekant en av allsvenskans absolut vassaste anfallsuppsättningar med Markus Rosenberg, Magnus Eriksson och Guillermo Molins, och även unge Pawel Cibicki, som ångrade en flytt till Groningen i Holland nyligen.

– De (MFF) har varit lite överallt den senaste tiden, vilket gjort att det dragit ut lite. Men vi har pratat en hel del. Man vet förstås aldrig i ett fönster och saker som kan hända i trupperna, men som läget är nu så lär det bli en förlängning med Benjamin, och då för resten av säsongen.

Kuno och Värnamo ser mycket positivt på lånet under våren, inte minst med tanke på förutsättningarna. Fadi har gjort tre mål på elva matcher för Värnamo, som är fyra i superettan.

– Vi är nöjda med Benjamin, han har kommit bra in i gruppen. Han kommer allt mer, för vi ska komma ihåg att det här har varit en stor omställning för honom. Helt plötsligt så ska han gå in och spela 90-minutersmatcher som gäller något, vecka efter vecka. Han har ju knappt spelat något alls på ett helt år.

– Det är klart att sånt märks, inte minst mentalt. Att ladda upp och ladda om, vi har tre matcher på en vecka nu till exempel. Men han kommer att komma in i det än mer.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *