• Publicerat 11 juni, 2014
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

FotbollDirekts tre reportrar Mårthen Bergman, Anton Zetterman och Martin Petersson tycker till om alla allsvenska lagens vårsäsonger. Ett lag per dag i 16 dagar. Tre plus och tre minus per lag. I dag: Djurgården.

PLUS

Bergman: Erton. Kan när han vill. Hög potential även om han inte alltid får ut den. Den här våren har han dock fått det mer än någonsin tidigare. Lovar gott om han blir kvar. Extra plus för fansen också. Jävlar vad de har slutit upp.

Zetterman: Känns som att rätt mycket gått ungefär som förväntat i Djurgården: Amartey har dominerat i försvaret, Erton/Jawo/Prijovic får totalt sett godkänt därframme (11 av lagets 16 mål) – sen är det kanske ingen jätteskräll att Tibbling skulle ta ytterligare steg och få ut mer av sin potential sin andra hela säsong i allsvenskan, men riktig så här dominant trodde jag nog inte att han skulle vara. Publiksiffrorna måste plussas också – att dubbla publiksnittet mot för ett år tidigare är imponerande alldeles oavsett arenabyte eller ej.

Petersson: Svårt att hitta ett ordentligt plus i Djurgården, då mycket gått som man hade tänkt sig inför säsongen. Men jag vill lyfta fram Simon Tibbling. Han börjar hitta formen och håller på att utvecklas till den där fantastiska spelaren som man trodde för några år sedan. I honom finns det nästan mest fotboll av alla i allsvenskan.

MINUS

Bergman:  Kryssandet. Skapar en del men har svårt att omsätta chanser i mål och ibland är Pelle Olssons Gefle-spel för tydligt. Djurgården har bättre spelare och bättre förutsättningar att gå mer på offensiven. Med så skickliga anfallare bör fler kryss kunna bli tre pinnar.

Zetterman: Innermittfältet har sett trögt och initiativlöst ut i rätt många matcher, inte minst i derbyt mot AIK där man blev mer eller mindre kölhalat. Undrar om man är något på spåret för att lösa det när man fick in alla tre anfallarna i startelvan i de sista matcherna innan uppehållet. Frågan är bara hur det skulle se ut mot bättre lag än Gefle och Örebro. Sedan är det ju dystra tongångar från Bosse Andersson om ekonomin och försvinner några spelare så… startelvan helt ok i allsvenskan, men truppen är inte allt för bred.

Petersson: Andreas Johansson. Känns som att Adde börjar närma sig slutet av karriären på allvar. Hade jag varit Bosse Andersson hade jag tvekat rejält över att förlänga hans utgående kontrakt. Mittfältaren har sett seg och loj ut i många matcher. Dessutom måste man ju lägga alla kryss på minuskontot. Hade Djurgården lyckats få med sig fler trepoängare hade det sett mycket roligare ut i tabellen.