Foto: Bildbyrån

Elfsborg vann svenska cupen och går bra i allsvenskan, samtidigt som man satsar ungt. Nu tokhyllas en av klubbens talanger, 19-årige Arber Zeneli, av lagkamraten och förre landslagsmannen Anders Svensson.
– Zeneli är en av de största talangerna som jag någonsin har sett, säger Svensson.

Inför säsongen blev Arber Zeneli, 19, uppflyttad i Elfsborgs a-lag. Talangen, som spelar i P19-landslaget, har fått göra fyra inhopp i allsvenskan och dessutom spelat i fyra svenska cupen-matcher i år.

Nu lovordas yttermittfältaren rejält av Elfsborgs stjärna och nyckelspelare, Anders Svensson, 37.
– Zeneli skulle jag säga är en av de största talangerna som jag någonsin har sett, säger Svensson till FotbollDirekt.se.

– För honom handlar det bara om speltid och självförtroende. Han hade ju lekstuga mot ett halvt a-lag här uppe mot AIK under våren. Han har helt unika kvaliteter.

Veteranen fortsätter:
– Men det handlar om självförtroende. Han var ju en av våra bästa spelare i början av försäsongen, men sen kom det kanske en liten dipp. Det är en spännande spelare.

Hade han kunnat gå in i allsvenskan på allvar och göra det bra nu?
– Oh ja. Han hade kunnat spela från start och göra det enormt bra. Vi kör mycket en mot en när vi har försäsong och det var ingen som ville möta honom då. Såg man honom så sökte man en annan yta, för det var ingen som kunde ta bollen av honom. Ingen kunde stoppa honom, säger Svensson.

Anders Svensson är också nöjd över den satsning på unga spelare som Elfsborg gör just nu.
– Det finns många spännande spelare som kommer underifrån och vi bygger ju något nytt här. Vi visade i cupfinalen och i torsdags (mot AK) att vi bryr oss om den fotboll vi spelar, att vi vill utveckla ett spel och skapa något på egen hand. Vi vill inte bara utnyttja motståndarnas misstag, avslutar han.

Efter U21-matchen mot AIK i mars skrev FD:s bloggare Martin Petersson det här inlägget om Zeneli.