• Publicerat 1 maj, 2014
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Så var Malmö FF-Helsingborg.

2-0 HIF, David Accam! Vinner boll på mittplan och har tre-fyra MFF:are efter sig, men trots att han tvingas driva boll är han snabbare än allihop. Han lyckas skapa sig friläge och fri med Olsen rullar han säkert in 2-0.

Full tid men hela sju minuters tillägg!

Inbytte Simon Kroon av på bår, och ersättaren Pawel Cibicki hinner knappt vara inne på planen innan han får ett jätteläge – inspel Rakip men Cibicki får ingen kraft i avslutet som tar på en HIF:are och går i en båge och Hansson kan plocka bollen.

Rosenberg dribblar i HIF:s straffområde, faller… ingen straff. Stora protester från MFF-spelarna.

Utvisning HIF, Loret Sadiku. Andra gula kortet, men frågan är om inte domare Martin Hansson varnar fel spelare. Sadiku inte inblandad i situationen, möjligen får han varning för snack.

Forsberg tappar boll till Gashi i farligt läge på mittplan och HIF:s norrman ser att Olsen är långt ute… riktigt bra lyftning och MFF:s målvakt hinner precis tillbaka och tippar bollen till hörna. Annars hade den suttit!

Publiksiffran: 8 540, nytt publikrekord i cupens nya format. Hammarby-Ängelholm i gruppspelet drog 7 875 och var det tidigare rekordet (finalen inte inräknad).

Rosenberg fyller på med en halvchans – skott en bit utanför från höger i straffområdet.

Andra halvlek hinner knappt börja innan MFF skapar två vassa lägen. Först Simon Thern som försöker vrida in bollen i bortre krysset från distans – tätt utanför.
Sedan Emil Forsberg som vinner boll av Gashi just utanför HIF-boxen och därefter en sällan skådad slalom-raid genom HIF:s försvar, men lite störd i skottögonblicket och Hansson klarar ganska enkelt.

Första halvlek slut och det är HIF som spelar som allsvensk serieledare, och inte MFF. Efter det att matchen bröts och återupptogs så är Helsingborg det bättre laget och pressar ner MFF långa stunder.

Efter det att spelet återupptagits har HIF tagit över allt mer och efter riktigt bra spel så hittar bollen in till David Accam i perfekt läge i MFF-boxen – tar i för kung och fosterland och skottet är hårt, tätt utanför.

HIF gör ett byte i samband med avbrottet – Robin Simovic ut, Alvaro Santos in.

Nu meddelar speakern att spelarna är på väg in på planen igen och att matchen kommer återupptas.

De tillresta HIF-fansen firar målet med ett bengalhav – domaren väljer att blåsa av och lagen kliver ut från planen.

Och då – 1-0 HIF! Frispark som spelas kort till Abdul Khalili, som slår ett inspel rakt på MFF:are. Men ingen i hemmalaget är med på att plocka upp andrabollen och då kan Khalili sno åt sig den och vinkla in 1-0-målet in vid bortre stolpen.

Kort därefter jättechans MFF – distansskott Erik Johansson som Hansson lämnar retur på. Rosenberg ska bara raka in returen, men i skjuter i burgaveln.

Guillermo Molins tvingas kliva av redan i den 23:e minuten. Givetvis på grund av skada, men oklart vad som hänt den som av många hålls som allsvenskans bäste spelare. Unge Erdal Rakip kommer in till höger på MFF:s mitffält.

Efter 20 minuters spel har HIF ett större grepp om MFF:s offensiv och vinner boll gång på gång på mittfältet. Arnor Smarason avancerar efter en sådan bollvinst och trycker till från 25-30 meter, tätt över.

HIF sticker framåt då och då efter bollvinster på mittplan – Abdul Khalili kom rättvänd med fart och vek inåt för skott strax utanför MFF-boxen, men skottet fick ingen fart och Olsen kunde klara ganska enkelt.

Och därefter en hörna som slutade med att Emil Forsberg fick skottläge till vänster i boxen – en klockren träff på uppstuds som träffade stolpen innan HIF-försvaret kunde rensa undan.

Malmö FF har tagit initiativet inledningsvis och man har haft ett par fasta situationer som renderat farligheter. Markus Rosenberg spelade snett inåt bakåt till Simon Thern som stod mitt i HIF:s straffområde men skottet täcktes.

 

Startelvor, MFF: Robin Olsen – Miiko Albornoz, Pontus Jansson, Filip Helander, Ricardinho – Guillermo Molins, Erik Johansson, Simon Thern, Emil Forsberg – Magnus Eriksson, Markus Rosenberg.

HIF: Pär Hansson – Emil Krafth, Carl Johansson, Peter Larsson, Jere Uronen – Loret Sadiku – Arnor Smarason, Abdul Khalili, Ardian Gashi, David Accam – Robin Simovic.