• Publicerat 30 april, 2014
  • Skrivet av Redaktionen
  • 11 Kommentarer
Foto: Bildbyrån.

Mötena mellan Malmö FF och Helsingborgs IF brukar vara stekheta – i fjol ett helt utsålt möte på Swedbank Stadion och nästintill 24 000 åskådare. I morgon i cupsemifinalen är det en helt annan femma. 4 700 sålda biljetter på tisdagen.
– Förhoppningen är att 8-9000 ska komma, säger MFF:s kommunikationschef Peter Åhlander till Sydsvenskan.

På 2010-talet har ett möte mellan MFF och HIF aldrig dragit under 10 000 åskådare – den minsta siffran på senare år 10 362 i supercupen för tre år sedan.

När lagen möts i svenska cupens semifinal i morgon så kan det bli ännu glesare på läktarna. Vid lunchtid på tisdagen hade bara 4 700 biljetter sålts till matchen. MFF:s kommunikationschef Peter Åhlander tror dock att försäljningen kommer i gång nu innan match:

– Vi har märkt att det ökat de senaste dagarna, och med matchen mot Norrköping avklarad lär fler blicka mot cupen, säger han till Sydsvenskan.

Lagen möts i allsvenskan i Helsingborg redan nästa torsdag, och det spelar förstås in. Framför allt så ser HIF-supportrarna ut att strunta i cupsemifinalen. Endast 276 biljetter sålts till bortasektionen.

– Vi möter ju HIF i allsvenskan i nästa vecka, det kan påverka. Man väljer kanske bara att gå på ett av derbyna och då har allsvenskan större dragningskraft, säger Peter Åhlander.