Foto: Bildbyrån

Jere Uronen är tillbaka på fotbollsplanen på allvar efter sin tunga knäskada. Och nu följs den finländske vänsterbacken av storklubben Dinamo Zagreb.

2012 värvades Jere Uronen till Helsingborg. Då var han en uppvaktad talang som drog till sig intresse från storklubbar ute i Europa. Som 17-åring gjorde han också succé under sin debutsäsong, med imponerande matcher i Champions League-kvalet och Europa Leagues gruppspel, innan han åkte på en tung knäskada mot slutet av 2012.

Skadeproblemen förföljde honom även under 2013 och det är först nu som Uronen är tillbaka på riktigt. Vänsterbacken har tagit tillbaka en ordinarie plats i Helsingborgs startelva.

Att finländaren börjar visa framfötterna igen har heller inte gått klubbar obemärkt förbi. Enligt uppgifter till FotbollDirekt.se finns nämligen Dinamo Zagreb på plats på Olympia under söndagen för att titta närmare på Uronen i HIF:s match mot Mjällby.

Den kroatiska storklubben har skickat sin chefsscout Marijan Vlak till Helsingborg för att syna 19-åringen.

Uronens kontrakt går ut efter den här säsongen.