Nyheter

Svenske anfallaren stor snackis i Norge

PROFFSKOLLEN. Hur gick det för de svenska spelarna utomlands i helgen? I Norge var det mycket snack kring en svensk anfallare som presenterade sig. I Danmark öser en svensk in mål och i England slog en gammal skyttekung till igen.

Kolla in nedan.

Proffskollen – i samarbete med Elitefootball

NORGE
Erdin Demir, Brann, 3/0
Med Rikard Norling tillbaka på tränarbänken tog Brann lagets första seger för året och den kom hemma mot Lilleström med 2-0. Demir fanns med från start och spelade hela matchen. Hade ett par fina initiativ och framspelningar och fick 5/10 i betyg av VG.

Markus Jonsson, Brann, 3/0
Spelade också från start och hela matchen mot Lilleström (seger 2-0). Var rejält illa ute i den 27:e minuten när en undanrensning från honom gick rakt på en Lilleström-spelare. Situationen ledde sånär till målchans för Lilleström. I övrigt en okej insats utan att glänsa. 4/10 i betyg av VG.

Jakob Orlov, Brann 4/3
Orlov har presenterat sig på allvar i Tippeligan genom att göra Branns båda mål i segermatchen mot Lilleström. Det första målet var en styrning med huvudet på hockey-manér och på det andra stod han på rätt plats vid rätt tidpunkt när Frode Kippe ska spela bort bollen men träffar den inte och bollen går till Orlov som vänder om och kan smeka in 2-0. Bäste spelare på planen och 7/10 i betyg av VG. Fick på måndagskvällen extra uppmärksamhet i norska motsvarigheten till Fotbollskväll, där han fick stora hyllningar efter att ha setts som en ”grisen i säcken-värvning”.

David Myrestam, Haugesund 4/0
Såg tveksam ut vid flera lägen i matchen mot Viking (förlust 0-2) och var också nära att orsaka en straffspark redan i den nionde minuten. VG gav knappt godkända 3/10 i betyg till Myrestam som spelade hela matchen.

Maic Sema, Haugesund 1/0
Satt hela matchen mot Viking (förlust 0-2) på avbytarbänken.

Pontus Engblom, Haugesund 3/1
Fick hoppa in i den 78:e minuten mot Viking efter att ha fått inleda matchen på avbytarbänken.

Johan Andersson, Lilleström 4/0
Var på vippen att få till ett tröstmål i den sista matchminuten i 0-2-förlusten mot Brann. Han slängde sig fram och sträckte fram ena benet men nådde inte riktigt bollen. Hade kunnat blivit ett snyggt konstmål annars. Hade i övrigt några bra möjligheter men var allt som oftast något sen att antingen passa bollen eller gå på avslut eller ta rätt löpningar. Godkänt, 4/10 av VG men inte mer.

Mattias Moström, Molde 4/0
Molde vann med hela 5-1 hemma mot Sarpsborg 08. Moström var dock inte delaktig i något av målen och byttes ut redan i den 62:a minuten. Han hade svårt att skapa något offensivt och fick sämst betyg av alla Molde-spelare, 4/10 av VG.

Daniel Örlund, Rosenborg 0/0
Ännu inte aktuell för comeback efter den knäskada han ådrog sig under semestern i Thailand.

Mikael Dorsin, Rosenborg 4/1
Inledde på avbytarbänken mot Bodö/Glimt (oavgjort 2-2) men byttes in i den 72:a minuten när Jonas Svensson fick skadekänning.

Edier Frejd, Sandnes Ulf 4/0
Spelad från start hos Sandnes Ulf borta mot Vålerengen (förlust 0-3). Utbytt redan i halvtid men gjorde en stabil insats före det och var en av dom fyra som fick högst spelarbetyg i ”Uffe” av VG, 5/10.

Emil Johansson, Sandnes Ulf 0/0
Skadade sig i knäet genrepet mot Haugesund och väntas bli spelklar först i mitten eller slutet av maj månad.

Anel Raskaj, Sandnes Ulf 4/0
Sandnes Ulf förlorade med 0-3 mot Vålerengen. Raskaj tillhörde dock planens bättre spelare och ingick i den kvartett som kunde kvittera ut betyget 5 eller bättre hos VG. 5/10 blev det för Raskaj.

Erik Dahlin, Sogndal 0/0 0 hållna nollor
Reservmålvakt när Sogndal förlorade med 1-3 hemma mot Strömsgodset.

Rasmus Lindkvist, Vålerengen 4/2
Den tidigare Östersundsspelaren fortsätter leverera stort hos Vålerengen. Denna gång som inhoppare. Han fick hoppa in i halvtid och i den 59:e minuten satte han 2-0 efter att han frispelats av en annan inhoppare, Herman Stengel. Lindkvist fick fina betyget 6/10 i betyg av VG.

Daniel Arnefjord, Ålesund 4/1
Ålesund förlorade med 1-2 mot Start. Arnefjord var den som gjorde lagets tröstmål i den 89:e minuten när han höll sig framme på en frispark från Costa Ricanen Michael Barrantes. Efteråt vädrade Ålesunds supportrar offentligt sitt missnöje mot lagledningen i Ålesund och krävde både tränarens och styrelsens avgång. Ålesund har två oavgjorda på dom fyra inledande matcherna och är bara en poäng före jumbon Sogndal.

Mikael Dyrestam, Ålesund 0/0
Utanför matchtruppen mot Start och får vänta på debuten för sin nya klubb.

Viktor Adebahr, Ham-Kam 3/0
Spelade hela matchen mot Kristiansund (oavgjort 0-0).

Liridon Kalludra, Kristiansund 3/0
Fanns med från start och spelade hela matchen mot Ham-Kam (oavgjort 0-0).

Conny Månsson, Kristiansund 0/0, 0 hållna nollor
Satt hela matchen på bänken mot Ham-Kam.

Andreas Haglund, Mjöndalen 1/1
Debuterade för sin nya klubb som inhoppare mot Strömmen när det återstod tio minuter av matchen. Men han hann under den tiden visa att han är mogen större chanser, eftersom han gjorde 4-0 på en målvaktsretur i den sista matchminuten.

Samuel Dirscher, Strömmen 0/0, 0 insläppta
Satt hela matchen mot Mjöndalen (förlust 0-4) på avbytarbänken.

Benny Lekström, Tromsö 3/0, 2 hållna nollor
Fick släppa in sitt första mål för säsongen efter en halvtimme in i matchen mot Hönefoss, då Roope Riski kvitterade till 1-1. Tromsö gjorde dock ytterligare två mål och vann matchen till slut med 3-1.

Marcus Sahlman, Tromsö 0/0
Har genomgått en axeloperation och väntas inte bli tillbaka förrän till efter VM-uppehållet.

DANMARK

Michael Almebäck, Bröndby 16/0
Bröndby mötte SönderjyskE i fredags och vann med 3-1. Almebäck satt åter hela matchen på avbytarbänken. På måndagen vann Bröndby med 2-1 borta mot AGF Århus. Almebäck 90 minuter på bänken även då.

Johan Wiland, FC Köpenhamn 26/0, 9 hållna nollor
Andra nollan i följd och den nionde denna säsong när FCK vann med 1-0 borta mot Vestsjälland på torsdagskvällen. I helgen fick Wiland släppa två mål förbi sig när FCK spelade 2-2 mot Esbjerg.

Olof Mellberg, FC Köpenhamn 22/3
En vadskada stoppar Mellberg för spel för tillfället.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 26/1
Spelade hela matcherna mot både Vestsjälland i torsdags och mot Esbjerg på måndagen.

Petter Andersson, FC Midtjylland 15/6
I ett huj uppe på sex mål denna säsong. Han gjorde nämligen två mål i fredags mot borta mot Århus när han gjorde 1-0 och 2-0 i matchen som slutade med seger, 4-0. Mot Viborg i helgen (seger 5-2) upprepade han den bedriften genom att göra 3-1 och 4-2. Midtjylland är bara en poäng bakom ledande Ålborg med fem omgångar kvar att spela.

Joe Sise, FC Nordsjälland 0/0
Ännu inte i matchdugligt skick efter hans skadeproblem. Är med och tränar men med låg intensitet men det finns ljus i tunneln och förhoppning om spel innan säsongen är över, rapporterar klubben.

Dusan Djuric, Odense 2/0
Det blev bara två matcher för Djuric i Odense. En fotskada stoppar honom för spel resten av säsongen skriver Odense på klubbens hemsida.

Rasmus Jönsson, Ålborg 17/6 (utlånad från Wolfsburg 0/0)
Skadeproblem stoppade Jönsson från medverkan mot Viborg i onsdags (seger 2-0).

Viktor Lundberg, Randers 24/4
Randers vann med 3-1 mot Viborg. Lundberg spelade hela matchen men höll sig utanför målprotokollet.

Ken Fagerberg, Viborg 2/0
Förlust med 0-2 i onsdags mot Ålborg. Fagerberg bänkad från start men inbytt i den 84:e minuten.

Fredrik Stoor, Viborg 1/0
Säsongsdebut för Stoor i onsdags när laget förlorade med 0-2 mot Ålborg. I helgen blev det 90 minuter på avbytarbänken mot Midtjylland.

Max Mölder, AB Köpenhamn 5/0
AB förlorade med klara 1-5 mot Silkeborg i torsdags. Max Mölder från start och spelade hela matchen. Även mot Horsens i helgen blev det 90 minuter för Mölder.

Linus R. Olsson, AB Köpenhamn 6/0
I torsdags blev det 1-5-förlust mot Silkeborg. Olsson spelade hela den matchen. Han spelade även hela matchen mot Horsens i helgen.

Mikael Rynell, FC Fredericia 6/0
Fredericia förlorade i torsdags mot Hvidovre. Rynell spelade hela matchen. I helgen blev det 0-0 mot Vendsyssel. Rynell 90 minuters spel på nytt.

Daniel Ahonen, Silkeborg 0/0
Silkeborg vann med 5-1 borta mot AB Köpenhamn. Ahonen utanför matchtruppen återigen. Det var han också på måndagen när Silkeborg vann med 2-0 mot Marienlyst.

FINLAND

David Carlsson, FF Jaro 3/1
Jaro vann med klara 4-1 mot KuPS. Carlsson började på bänken och hoppade in i halvtid. I den 56:e minuten gjorde han 4-0-målet.

Admir Catovic, KuPS 2/0
Fick chansen från start men byttes ut i den 65:e minuten när KuPS förlorade med hela 1-4 mot Jaro.

Simon Nurme, IFK Mariehamn 1/0, 1 hållen nolla
Utanför matchtruppen mot RoPS (seger 2-0)

Bobbie Friberg da Cruz, IFK Mariehamn 2/0
Spelade hela matchen mot RoPS och hjälpte laget hålla nollan i 2-0-segern.

Josef Ibrahim, IFK Mariehamn 1/0
Bröt nyckelbenet i premiären och blir borta till juni månad.

Robin Östlind, IFK Mariehamn 1/0
Tillbaka i matchtruppen efter att ha varit utanför densamma i premiären. Fick hoppa in sista halvtimmen mot RoPS.

Johan Bertilsson, Zaglebie Lubin 5/0
Inget spel i den polska ligan i helgen. Slutspelet och nedflyttningsserien drar igång kommande helg.

Sebastian Rajalakso, Jagiellonia Biyalstok 7/0

BELGIEN

Fredrik Stenman, Club Brügge 0/0
Alltjämt utanför Club Brügges matchtrupp.

Pär Ericsson, Mons 7/0
Säsongen över Mons som flyttas ned i den belgiska andraligan kommande säsong.

Tom Pettersson, OH Leuven 19/3
OH Leuven har säkrat spel i den högsta ligan kommande säsong. Nu är Pettersson på väg hem till Åtvidaberg igen från vilka han är utlånad.

HOLLAND

Tobias Sana, Ajax 4/0, Jong Ajax 25/3
Jong Ajax förlorade med 0-2 mot Excelsior. Sana från start men utbytt i den 65:e minuten. I helgen helt utanför matchtruppen när Jong Ajax vann med 4-0 mot Helmond.

Mattias Johansson, AZ Alkmaar 25/4
Inget ligaspel i helgen, då det var cupfinal.

Viktor Elm, AZ Alkmaar 28/3

Denni Avdic, AZ Alkmaar 10/0

Samuel Armenteros, Feyenoord 18/0, (utlånad från Anderlecht 2/0)

Rasmus Lindgren, Groningen 19/0

Kristoffer Nordfeldt, Heerenveen 30/0, 6 hållna nollor

Karl-Johan Johnsson, NEC Nijmegen 26/0, 0 hållna nollor

Oscar Hiljemark, PSV Eindhoven 25/2

Rasmus Bengtsson, Twente 26/5

Marcus Nilsson, Utrecht 0/0
Har lånats ut till Kalmar FF för resten av säsongen.

Johan Mårtensson, Utrecht 16/1

Patrick Amoah, Fortuna Sittard 25/4
Fortuna Sittard spelade 3-3 borta mot MVV i fredags. Amoah satt återigen hela matchen på avbytarbänken. Även i helgen mot Almere blev det 3-0. 90 nya minuter på avbytarbänken för Amoah.

ENGLAND

Kim Källström, Arsenal 2/0
Arsenal mötte West Ham i tisdags och vann med 3-1. Källström från start och spelade hela matchen. Drog dessutom på sig ett gult kort i den 63:e minuten. I helgen blev det seger med 3-0 borta mot Hull. Källström satt hela matchen på avbytarbänken.

Alexander Kacaniklic, Fulham 22/1
Fulham förlorade i lördags med 1-3 mot Tottenham. Kacaniklic spelade hela matchen.

Muamer Tankovic, Fulham 3/0
Har inte funnit nåd under nye managern Felix Magath. Har varit utanför matchtruppen sedan tysken tog över Fulham.

John Guidetti, Stoke 6/0, Manchester C 0/0, Manchester C Reserves 3/1
Stoke spelade 1-1 borta mot Cardiff. Guidetti helt utanför matchtruppen.

Sebastian Larsson, Sunderland 25/0
Sunderland spelade 2-2 borta mot Manchester City i veckan. Larsson från start men utbytt i den 68:e minuten. I helgen vann Sunderland med 2-1 mot Chelsea. Larsson spelade nästan hela matchen – blev utbytt på tilläggstid.

Johan Elmander, Norwich 26/1
Helt utanför matchtruppen för andra matchen i följd, denna gång mot Liverpool (förlust 2-3).

Martin Olsson, Norwich 31/0
Norwich förlorade med 2-3 mot Liverpool. Olsson spelade hela matchen och samlade dessutom på sig en assistpoäng när han spelade fram Robert Snodgrass till dennes reducering till 2-3.

Jonas Olsson, West Bromwich 28/1
West Bromwich förlorade med 1-3 mot Manchester City. Olsson spelade hela matchen.

Marcus Olsson, Blackburn 6/0
Utanför matchtruppen i fredags mot Yeovil (oavgjort 0-0). Spel från start och hela matchen mot Birmingham i helgen.

Astrit Ajdarevic, Charlton 17/2
Charlton mötte Barnsley i tisdags och förlorade med 1-2. Ajdarevic spelade från start och spelade hela matchen. Och det var svensken som gjorde lagets tröstmål på en minuts tilläggstid. I fredags blev det 0-0 mot Bolton. Ajdarevic från start men utbytt under slutkvarten. I helgen bänkad från start men fick hoppa in redan nio minuter in på den andra halvleken när Charlton vände 0-2 till seger med 3-2 borta mot Sheffield Wednesday.

Joel Ekstrand, Watford 32/0
Watford vann med 3-1 i lördags mot Ipswich. Ekstrand spelade hela matchen. På måndagen blev det 90 nya minuter för Ekstrand när laget förlorade med 1-2 borta mot Queens PR.

Mathias Ranégie, Watford 7/3
Fick chansen från start och spelade hela matchen när Watford besegrade Ipswich med 3-1 i lördags. Tredje målet för säsongen i Watford gjorde han på måndagen när han gjorde Watfords enda mål i 1-2-förlusten mot QPR. Ranégie gjorde 1-0 i den 51:a minuten men QPR vände alltså till seger via två sena mål, varav det sista i den sista matchminuten. Ranegie drog dessutom på sig ett gult kort i den 58:e minuten.

SKOTTLAND

Mikael Lustig, Celtic 12/0
Celtic inledde slutspelsserien med att spela 3-3 mot Motherwell. Lustig kvar på skadelistan.

David Moberg Karlsson, Kilmarnock 4/0 (utlånad från Sunderland 0/0)
Kilmarnock inledde nedflyttningsserien med att förlora med 1-2 mot Partick Thistle. Moberg Karlsson utanför truppen.

TYSKLAND

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach 17/3
Skadad och borta från planen tillsvidare.

Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach 27/2
Fick återigen agera inhoppare när M’gladbach förlorade med 2-4 borta mot Freiburg. Fick hoppa in i 84:e minuten.

Jiloan Hamad, Hoffenheim 6/0
Äntligen lite speltid för Hamad. Han fick hoppa in sista halvtimmen när Hoffenheim förlorade med 1-3 borta mot Werder Bremen.

Per Nilsson, Nürnberg 18/3
En muskelskada håller Nilsson borta från spel för tillfället.

Amin Affane, Energie Cottbus 9/2
Har varit utanför Cottbus lag i dom fem senaste matcherna. Ej heller med i truppen i torsdags mot St Pauli (oavgjort 1-1).

ITALIEN

Mikael Antonsson, Bologna 30/0
Bologna förlorade med 0-1 borta mot Juventus i helgen. Laget är nu på nedflyttningsplats. Antonsson spelade från start men byttes under matchens sista tio minuter.

Erik Friberg, Bologna 4/0
Spelade från start för andra matchen i följd. Och var dessutom kvar på planen under matchens samtliga 90 minuter. Hann också med att dra på sig ett gult kort.

Albin Ekdal, Cagliari 21/1
Skadad efter den tuffa tacklingen han fick mot Roma senast.

Sebastian Eriksson, Cagliari 16/0
Spelade på nytt från start och fick spela hela matchen när Cagliari vann med 2-1 borta mot Genoa och tog ytterligare en viktig trepoängare för att komma bort från bottenstriden.

Alexander Farnerud, Torino 22/4
En korsbandsskada gör att Farnerud har spelat klart för säsongen.

Marko Mitrovic, Brescia 7/1
Skadeproblem håller Mitrovic borta från fotbollsplanen för tillfället.

Mikael Ishak, Crotone 19/4 (utlånad från Parma 0/0)
Crotone vann med 3-2 mot Varese. Ishak spelade hela matchen.

Filip Pivkovski
, Novara 1/0
Utanför matchtruppen mot Trapani i helgen (seger 3-1). Uppges jaga ny klubb i Sverige.

FRANKRIKE

Zlatan Ibrahimovic
, Paris SG 30/23
PSG var ledigt från ligaspelet i helgen, då laget spelade ligacupfinal mot Lyon och vann med 2-1. ”Ibra” saknades återigen.

Ola Toivonen, Rennes 11/6
En ankelskada stoppade Toivonen från att medverka i 0-0-matchen mot St Etienne.

Dusan Djuric, Valenciennes 0/0
Utlånad till Odense i danska ligan.

PORTUGAL

Victor Nilsson-Lindelöf, Benfica II 32/2
Benficas andralag förlorade med 1-4 mot Portos andralag. För Nilsson-Lindelöf blev det spel bara i 17 minuter. Orsaken till det var att han då fick titta på domarens röda kort och därmed var matchen över för hans del.

SPANIEN

Daniel Larsson, Valladolid 22/3
Vilar från ligaspelet till 28 april. Spelar vänskapsmatch mot Burgos på onsdagskvällen.

SCHWEIZ

Linus Hallenius, Aarau 19/5
Saknades mot Luzern (förlust 1-2) på grund av skada.

Behrang Safari, Basel 17/0
Spelade från start mot Zürich (seger 4-2) men byttes ut i den 77:e minuten

Alexander Gerndt, Young Boys 19/5
En bruten fot gör att säsongen kan vara över.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg 0/0, 0 hållna nollor
Tidigare Arsenal-keepern Gulacsi tillbaka i målet hos Salzburg, vilket därmed förpassade Eddie ut på läktaren som tredjemålvakt när laget vann med 3-2 borta mot Admira Wacker.

KROATIEN

Peter Gitselov, Rudes 11/2
Inget spel efter jul för Gitselov för Rudes. Missade också veckans två matcher i den kroatiska andraligan.

RUMÄNIEN

Darko Lukanovic, Rapid Bukarest 11/2
Rapid Bukarest spelar i uppflyttningsserien och inledde spelet i denna serie med att vinna borta mot Clinceni med 2-1. I skrivande stund har det dock inte gå att få fram huruvida Lukanovic medverkade i matchen men vi hoppas kunna redovisa detta i nästa veckas proffskoll.

CYPERN

Christer Youssef, Aris 12/4
Inget spel i nedflyttningsgruppen i helgen. Den fortsätter på onsdagen.

Nino Osmanagic, Ayia Napa 8/2
Säsongen över för Osmanagic, vars Ayia Napa vann andraligan och därmed säkrade uppflyttning till högstaligan nästa säsong.

GREKLAND

Mikael Dahlberg, Apollon Smyrnis 16/1
Säsongen över för Apollon som inte klarade av att hålla sig kvar i den högsta grekiska ligan.

Tom Söderberg, Apollon Smyrnis 10/1
Säsongen över för Apollon, som inte klarade av att hålla sig kvar i den högsta grekiska ligan. Tom Söderberg återvänder därmed hem till Sverige och Elfsborg från vilka han är utlånad.

Emir Bajrami, Panathinaikos 8/0
Skadekänning gör att Bajrami tvingas avstå från medverkan i Panathinaikos trupp för tillfället.

Marcus Berg, Panathinaikos 29/15
Panathinaikos kommer att spela slutspelsserie om Champions League. Den startar onsdag 30 april.

TURKIET

Erkan Zengin, Eskisehirspor 27/5
Trots dom två målen senast fick Zengin finna sig i att bli bänkad från start mot Karabükspor (oavgjort 0-0). Han fick dock hoppa in i den 58:e minuten.

Samuel Holmén, Fenerbahce 5/0
Utlänningskvoten fortsätter stoppa Holmén från medverkan hos Fenerbahce. Utanför matchtruppen också mot Besiktas (oavgjort 1-1).

Jimmy Durmaz, Genclerbirligi 29/6
Durmaz spelade från start men byttes ut i den 84:e minuten i matchen mot Gaziantepspor (seger 1-0).

Mervan Celik, Genclerbirligi 18/1
Utanför matchtruppen mot Gaziantepspor (seger 1-0).

Johan Dahlin, Genclerbirligi 8/0, 3 hållna nollor
Andra raka nollan för Dahlin när Genclerbirligi vann med 1-0 borta mot Gaziantepspor.

Andreas Isaksson, Kasimpasa 28/0, 11 hållna nollor
Elfte nollan för Isaksson denna säsong när sjätteplacerade Kasimpasa utklassade den gamla storklubben Galatasaray och serietrean med 4-0 på bortaplan.

Nahir Oyal, Sanliurfaspor 4/0
Är hemma i Sverige för att rehabilitera en skada. Uppgifter har gjort gällande att han brutit sitt kontrakt med klubben men dessa har dementerats av Oyal själv.

Mattias Mete, Sanliurfaspor 2/0
Uppges också ha brutit kontraktet med en turkiska klubben.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva 24/1
CSKA vann med 4-0 mot Kuban Krasnodar. Wernbloom spelade hela matchen.

Rasmus Elm, CSKA Moskva 17/0
Fanns inte med i matchtruppen mot Kuban Krasnodar.

Kim Källström, Spartak Moskva 9/0
Utlånad till Arsenal för resten av säsongen.

Andreas Granqvist, FK Krasnodar 17/0
FK Krasnodar vann med 2-1 borta mot Dynamo Moskva. Granqvist spelade hela matchen och drog också på sig ett gult kort i den 79:e minuten.

ISRAEL

Rade Prica, Maccabi Tel Aviv 26/12
Prica spelade hela matchen när Maccabi förlorade med 1-2 mot Bnei Sakhnin. Prica gjorde Maccabis mål på straffspark på tre minuters tilläggstid.

SAUDIARABIEN

Imad Khalili, Al Shabab 6/2
Al Shabab möter Al Ittifaq i dubbelmöte i Champions Cup. Det första mötet slutade 2-2. Khalili bänkad från start men inbytt under matchens sista fem minuter.

KINA

Niklas Backman, Dalian Aerbin 7/0
Spelade hela matchen mot Shanghai East Asia (oavgjort 1-1).

Tobias Hysén, Shanghai East Asia 7/4
För tredje matchen i följd höll sig Hysén utanför målprotokollet. Denna gång när det blev 1-1 mot Dalian Aerbin.

NICARAGUA

Niclas Elving, Walter Ferreti 15/1
Uppehåll för Walter Ferreti tills slutspelet tar sin början 26 april.

USA

Stefan Ishizaki, Los Angeles Galaxy 5/2
Andra målet för säsongen för Ishizaki när han i den 37:e minuten gav LA Galaxy ledningen i bortamatchen mot Vancouver Whitecaps (oavgjort 2-2). Han byttes ut i den 72:a minuten.

Christophe Lallet, Tampa Bay Rowdies 0/0
Med i matchtruppen men hela matchen på avbytarbänken när Tampa Bay spelade 1-1 borta mot Indy Eleven.