Firad guldhjälte i november – men Rikard Norlings första tid i norska Brann har varit allt annat än guldkantad. Pressad inför hemmamatchen mot Lilleström så fick Norling lite arbetsro. 

2-0-seger för Brann efter två mål av Norling-förvärvet Jakob Orlov – den tidigare Gefle-anfallaren har nu tre mål på fyra matcher i Bergen-klubben.

Tabellraden 0-1-2 och Rikard Norling var pressad. Inte minst som han inför säsongen talat om att hans nya klubb går för guld, något han hånats och kritiserats för. Bland annat svenske kollegan i Lilleström, Magnus Haglund, ställde sig frågande till den målbilden. Men i dag alltså första segern för Norling i svensk-mötet.

Andra svenska visade framfötterna i Norge i dag: Ålesunds Daniel Arnefjord reducerade till 1-2 i slutskedet mot Start, och Vålerengas unga nyförvärv från Östersund, Rasmus Lindkvist, gjorde ett av målen i 3-0-segern mot Sandnes Ulf.