Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Panajotis Dimitriadis har spelat för Djurgården. Men nu är han tillbaka i AIK – klubben han alltid drömt om att få representera på a-lagsnivå. I kväll ställs AIK mot Djurgården i årets första tvillingderby.
– Jag har aldrig varit med om en större match, säger Dimitriadis.

Inför den här säsongen hämtade AIK in Panajotis Dimitriadis, 27, från Brommapojkarna. Där gjorde han ett succéår, efter att ha levererat starkt i Norge och Sandefjord under tre säsonger.

Efter 1-1 hemma mot Örebro senast – och ”bara” fyra poäng på tre omgångar i allsvenskan – riktar nu AIK sina blickar till kvällens viktiga derby mot Djurgården.
– Det ska bli riktigt kul. Jag har sett fram emot matchen länge. Vi var lite besvikna efter den senaste matchen och känner lite revanschlusta nu. Samtidigt, oavsett vilken match vi hade spelat tidigare så är det derby nu och det är det som vi fokuserar på. Man blir extra taggad och vill bara spela matchen, säger Dimitriadis till FotbollDirekt.se.

Mot Örebro gjorde Panos sin första match från start i AIK-tröjan. Han spelade 90 minuter på det centrala mittfältet.
– Det var kul. Det var lite speciellt och man var kanske lite nervös i början. Men det släppte efter ett tag, så det var riktigt skönt att få spela en hel match i den svartgula tröjan.

Har du varit med om en större match i din karriär än derbyt som väntar?
– Nej, det skulle jag inte säga. Jag spelade ju derbyn förra året, men det var med BP så det är ganska stor skillnad. Jag ser verkligen fram emot det här. Det är väldigt speciellt.

Som liten grabb spelade Dimitriadis för AIK och att hjärtat bankar för Gnaget råder det ingen tvekan om.
– Jag tänkte ju på att få spela derbyn som liten. Det är speciellt med derbyn. Det blir extra tryck, en grym stämning och det händer mer. Man är extra triggad.

Men den all round-skicklige spelaren har också ett förflutet i Djurgården. Dimitriadis blev bland annat utsedd till ”Årets junior” i AIK:s rival 2004, som 18-åring. Men nu är Dif glömt för Panos.
– Den känslan har jag kommit över för längesedan. Jag startade min karriär i AIK och tanken har hela tiden varit att gå hela vägen upp i AIK:s a-trupp. Sen har jag tagit en annan väg av olika anledningar. Nu står jag här och det är här som jag har önskat att vara. Det är i AIK jag vill vara.

Dimitriadis är märkbart laddad inför kvällens drabbning på Tele2 Arena.
– Det är en prestigematch. Vi möter Djurgården och det är ett Stockholmsderby. Alla vill slå varandra och det är det vi går in för. Vi ska vinna och visa att vi är Stockholms bästa lag.

Vad är ett okej resultat för er?
– Vi ska vinna, det är det som är okej för oss. Sen får vi se hur matchbilden blir, men tankarna är bara på vinst. Det finns inget annat.

Hur sugen är du på att få spela?
– Hur sugen som helst. Det är sådana här matcher som man tänder till lite extra inför och man hoppas ju så klart på att få spela. Det är tuff konkurrens, men oavsett vem som spelar så kommer det gå bra och alla kommer att ge 100 procent, avslutar Dimitriadis.