• Publicerat 8 april, 2014
  • Skrivet av Mats Jonsson
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

PROFFSKOLLEN. Hur gick det för de svenska spelarna utomlands i helgen? Kolla in nedan. På grund av sjukdom utgick proffskollen i förra veckan. Därför tar veckans proffskoll ett samlat grepp om dom två senaste veckornas matcher.

Proffskollen – i samarbete med Elitefootball

NORGE
Erdin Demir, Brann, 1/0
Tungt start för Rikard Norlings nya lag. 0-3 borta mot Sarpsborg i premiären. Demir satt hela matchen på avbytarbänken. Däremot blev det säsongsdebut i helgen för Demir när Brann förlorade med 1-2 mot Stabaek. Demir spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort. 5/10 blev betyget hos vg.no.

Markus Jonsson, Brann, 1/0
Skadad och missade premiären mot Sarpsborg.Tillbaka in i startelvan efter skadeproblemen men fick en tung start på säsongen. Hade stora problem med tempot och svårt med tajmingen. Fick sämst betyg av alla spelare på planen, 3/10.

Jakob Orlov, Brann 2/1
Spelade hela förlustmatchen mot Sarpsborg, utan att göra något större väsen av sig. Det gjorde han däremot i Branns andra match för säsongen, i 1-2-förlusten mot Stabaek. Han gjorde lagets första mål för säsongen när han i den nionde minuten utjämnade till 1-1 på framspelning från Birkir Saevarsson. Orlov spelade hela matchen och hade förutom målet ett par fina framspelningar till lagkamrater som också kunnat resultera. 6/10 i betyg av VG.

David Myrestam, Haugesund 2/0
Fanns med från start och spelade hela matchen mot Lilleström (1-1). Spelade också mot Start i den andra omgången (förlust 1-3). Spelade fram Pontus Engblom till dennes 1-0-mål i den 23:e minuten. Drog på sig ett gult kort och fick betyget 5/10 av VG.

Maic Sema, Haugesund 1/0
Satt hela matchen mot Lilleström på avbytarbänken i premiären och det såg ut att bli samma sak också mot Start. Men med tre minuter kvar av ordinarie tid fick han göra ett inhopp.

Pontus Engblom, Haugesund 2/1
Fick chansen från start men byttes ut i den 69:e minuten i 1-1-matchen mot Lilleström. Engblom spelade också från start mot Start. Och i den 23:e minuten gjorde han mål på matchens första riktiga målchans. Myrestam slog ett inlägg som Engblom skallade in till ledning med 1-0 för Haugesund. Det målet stod sig som matchens enda till den 71:a minuten, då Start utjämnade och gjorde sedan ytterligare två mål och vann matchen med 3-1. Engblom utbytt under slutkvarten. Klart bäste spelare hos Haugesund och var den ende av lagets spelare som tilldelades 6/10 i betyg.

Johan Andersson, Lilleström 2/0
Spelade från start och hela matchen när Lilleström nådde 1-1 borta mot Haugesund. Och 90 minuter blev det också mot Sandnes Ulf när Lilleström vann med 4-1.Stabil insats av svensken som tillhörde planens bästa spelare. Tillsammans med tre andra spelare tilldelades han betyget 6/10 av VG.

Mattias Moström, Molde 2/0
Molde vann med 2-0 mot Vålerengen. Moström spelade hela matchen för sitt Molde. I helgen blev det förlust med 1-2 mot Odd Grenland. Moström spelade hela matchen även då. Drog dessutom på sig ett gult kort i den 69:e minuten. Fick nöja sig med knappt godkända betyget 4/10 av VG.

Daniel Örlund, Rosenborg 0/0
Ingen vidare säsongsinledning för den tidigare AIK-keepern. Under en privat semester i Thailand över jul och nyår drabbades han av salmonella och har jobbat sig tillbaka från det. Men det blir ändå inget spel i inledningen av säsongen, då en knäskada stoppar honom. Han opererades 24 mars och väntas bli borta till mitten eller slutet av april månad.

Mikael Dorsin, Rosenborg 2/1
Drömstart däremot för Dorsin på denna säsong. Han fick visserligen börja på avbytarbänken mot Viking Stavanger men fick hoppa in i halvtid. I den 68:e minuten höll han sig framme och gjorde 2-0 till sitt Rosenborg. Matchen slutade till slut 2-2. Spelade från start också mot Ålesund (oavgjort 1-1). Mindre framträdande denna gång än i premiären. Fick titta på domarens gula kort i den 84:e minuten. 5/10 valde VG att sätta i betyg på honom.

Edier Frejd, Sandnes Ulf 2/0
Det blev 1-1 mot Odd Grenland för Sandnes Ulf. Frejd spelade hela matchen. Det gjorde han också i helgen borta mot Lilleström (förlust 1-4). Frejd tillhörde ”Uffes” bättre spelare och fick betyget 5/10 av VG.

Emil Johansson, Sandnes Ulf 0/0
Skadade sig i knäet genrepet mot Haugesund och väntas bli spelklar först om 6-8 veckor enligt klubbens segen hemsida.

Anel Raskaj, Sandnes Ulf 2/0
Sandnes Ulf spelade 1-1 mot Odd Grenland. Raskaj fanns med på planen under hela matchen. Det gjorde han också i helgens 1-4-förlust mot Lilleström. Drog på sig ett gult kort redan i den elfte minuten.

Erik Dahlin, Sogndal 0/0 0 hållna nollor
Fick finna sig i att att vara reservkeeper mot Stabaek (förlust 0-3) och även i den andra omgången mot Sarpsborg (oavgjort 1-1).

Rasmus Lindkvist, Vålerengen 2/1
Lindkvist fick chansen från start mot Molde. (förlust 0-2) Byttes ut under slutkvarten. Bänkad från start i andra omgången mot Bodö/Glimt. Fick dock hoppa in efter en timmes spel och visade att han borde fått chansen från start, då han gjorde 2-1 i den 79:e minuten – ett mål som fick matchen att väga över till Vålerengens fördel. Till slut blev det seger med 3-1 efter att islänningen Vidar Örn Kjartansson gjort sitt andra mål för matchen. 5/10 i betyg av VG.

Daniel Arnefjord, Ålesund 2/0
Spelade från start och hela matchen mot Bodö/Glimt (oavgjort 1-1). Spelade också hela matchen mot Rosenborg (oavgjort 1-1). 6/10 av VG.

Mikael Dyrestam, Ålesund 0/0
Fanns inte med i matchtruppen i premiären mot Bodö/Glimt, då alla papper inte hade kommit i ordning efter att han skrivit på 25 mars. Utanför matchtruppen också mot Rosenborg (oavgjort 1-1).

Samuel Dirscher, Alta 0/0, 0 insläppta
Utanför matchtruppen i premiären mot Kristiansund (seger 3-0).

Viktor Adebahr, Ham-Kam 1/0
Spelade hela matchen mot Hödd (förlust 0-1).

Liridon Kalludra, Kristiansund 1/0
Fanns med från start och spelade hela matchen mot Alta (förlust 0-3).

Conny Månsson, Kristiansund 0/0, 0 hållna nollor
Satt hela matchen mot Alta på avbytarbänken (förlust 0-3).

Benny Lekström, Tromsö 1/0, 1 hållen nolla
Spelade från start i Tromsös premiär mot Fredrikstad. Det blev dock bara en timmes spel innan han var tvungen att kliva av på grund av skada – en sträckning i baksidan av ena låret. Fram tills dess hade han hållit nollan och ersättaren Lars Herlofsen släppte heller inte in något mål och Tromsö vann med 2-0.

Marcus Sahlman, Tromsö 0/0
Har genomgått en axeloperation och väntas inte bli tillbaka förrän till efter VM-uppehållet.

DANMARK

Michael Almebäck, Bröndby 16/0
Bröndby vann med 1-0 borta mot Viborg förra helgen. Almebäck på bänken från start men fick hoppa in sista 20 minuterna. I helgen mot Esbjerg (seger 1-0) var Almebäck tillbaka i startelvan och spelade hela matchen och hjälpte laget hålla nollan.

Johan Wiland, FC Köpenhamn 22/0, 7 hållna nollor
Wiland fick vara med om en förlust efter att ha släppt in två mål mot Ålborg (förlust 1-2) förra helgen. Denna helg producerade han dock sjunde nollan när FCK vann med 2-0 mot SönderjyskE.

Olof Mellberg, FC Köpenhamn 22/3
Tredje målet för säsongen när Mellberg utjämnade till 1-1 mot Ålborg i den 83:e minuten. FCK jagade länge en kvittering och Mellbergs mål var efterlängtat men speciellt länge fick inte FCK glädjas åt målet, då Ålborg gjorde 2-1, vilket också blev slutresultatet. I helgen spelade han från start mot SönderjyskE men utgick med fem minuter kvar av ordinarie tid.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 23/1
Även Bengtsson fanns med i startelvan och spelade hela matchen mot Ålborg. Också i helgen blev det 90 minuter mot SönderjyskE.

Petter Andersson, FC Midtjylland 12/2
Spelade från start men byttes ut i den 82:a minuten i bortamatchen mot Randers (seger 3-0). I helgen gjorde han sitt andra mål för säsongen när han i den 74:e minuten utjämnade till 2-2 mot serieledande Ålborg. Ålborg gjorde dock 3-2 i den 83:e minuten och Andersson blev utbytt i samband med målet.

Joe Sise, FC Nordsjälland 0/0
Ännu inte i matchdugligt skick efter hans skadeproblem.

Dusan Djuric, Odense 2/0
Utanför matchtruppen mot SönderjyskE (oavgjort 2-2) och mot Viborg i helgen (oavgjort 2-2).

Rasmus Jönsson, Ålborg 16/6 (utlånad från Wolfsburg 0/0)
Skadeproblem stoppade Jönsson från spel fram till förra helgen. Denna helg var han med i startelvan men byttes ut efter 70 minuter när Ålborg vann med 3-2 borta mot Midtjylland.

Viktor Lundberg, Randers 23/4
Randers fick ge sig med 0-3 hemma mot Midtjylland förra helgen. Lundberg från start men utbytt i 64:e minuten. I helgen vann Randers med 1-0 borta mot Århus. Spelade åter från start i den matchen men utbytt i den 72:a.

Ken Fagerberg, Viborg 0/0
Satt för tredje matchen i följd på avbytarbänken. Denna gång mot Bröndby (förlust 0-1). Och i helgen blev det fjärde matchen i följd på avbytarbänken, denna gång mot Odense (oavgjort 2-2).

Fredrik Stoor, Viborg 0/0
Skadeproblem fortsätter störa Stoor som inte fanns med mot Bröndby förra helgen och mot Odense i helgen.

Max Mölder, AB Köpenhamn 2/0
Debuterade för sitt nya lag när AB vann med 1-0 borta mot Vejle genom ett segermål i den 86:e minuten. I helgen vann AB med 1-0 mot Fredericia. Mölder från start på nytt och spelade hela matchen. Drog dessutom på sig ett gult kort.

Linus R. Olsson, AB Köpenhamn 3/0
Spelade från start och hela matchen när AB vann med 1-0 borta mot Vejle. Även i helgen blev det 90 minuter när AB vann med 1-0 mot Fredericia. Precis som Mölder drog Olsson på sig ett gult kort.

Mikael Rynell, FC Fredericia 3/0
Spelade åter 90 minuter när Fredericia vann med klara 3-0 mot Horsens och även i helgen blev det 90 minuter när Fredericia förlorade med 0-1 mot AB Köpenhamn.

Daniel Ahonen, Silkeborg 0/0
Med i bruttotruppen mot Hobro (seger 1-0) men fick åter nöja sig med en plats i avbytarbänken förra helgen. Inte heller mot Brönshöj (förlust 0-1) i helgen blev det något inhopp. Däremot spelade Ahonen från start och en timme i reservlagsmatchen mot SönderjyskE och där gjorde han lagets 3-0-mål i den 34:e minuten när Silkeborg vann med 5-3.

POLEN
Johan Bertilsson, Zaglebie Lubin 4/0
Bertilsson från start men utbytt i halvtid när Zaglebie Lubin vann med 3-1 mot Wisla Krakow. I helgen blev det bänken mot Lechia Gdansk (förlust 1-2) men inbytt under matchens sista tio minuter.

Sebastian Rajalakso, Jagiellonia Biyalstok 7/0
Jagiellonia Biyalstok spelade 3-3 borta mot Gornik förra helgen. Rajalakso bänkad från start men fick hoppa in under slutkvarten. I helgen blev det förlust med hela 1-6 borta mot Lech Poznan och då fick han fick han från avbytarbänken se hur hans tidigare lagkamrat Kasper Hämäläinen gjorde 1-0 i den sjunde minuten. Rajalakso byttes in under sista 25 minuterna för sitt Jagiellonia.

BELGIEN

Fredrik Stenman, Club Brügge 0/0
Alltjämt utanför Club Brügges matchtrupp.

Pär Ericsson, Mons 7/0
Mons inledde playoffspelet med att förlora med 0-2 mot OH Leuven förra helgen. Ericsson bänkad från start. Fick hoppa in under matchens sista halvtimme. I helgens retur mot OH Leuven som slutade 1-1 var Ericsson på avbytarbänken under hela matchen.

Tom Pettersson, OH Leuven 18/2
Målgörare när OH Leuven inledde playoffspelet förra helgen mot Mons. Pettersson gjorde 1-0 i den 26:e minuten. Även Tom Pettersson var bänkad under hela matchen i returen mot Mons (oavgjort 1-1).

HOLLAND

Tobias Sana, Ajax 4/0, Jong Ajax 23/3
Jong Ajax förlorade med hela 1-7 borta mot Willem II förra helgen. Sana var dock den som gjorde matchens första mål när han i den sjunde minuten gjorde 1-0. Sana spelade hela matchen. I helgen blev det 90 nya minuter för Sana men höll sig då utanför målprotokollet när Jong Ajax förlorade med 1-2 mot FC Eindhoven.

Mattias Johansson, AZ Alkmaar 24/4
AZ spelade 0-0 mot Cambuur förra helgen. Johansson spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort. Det gula kortet i den matchen gjorde att han var avstängd mot Roda (oavgjort 2-2) i helgen.

Viktor Elm, AZ Alkmaar 27/3
Spelade hela matchen mot Cambuur förra helgen (oavgjort 0-0). Även i helgen blev det 90 minuter mot Roda (oavgjort 2-2).

Denni Avdic, AZ Alkmaar 9/0
Avdic fick chansen från start mot Cambuur men byttes ut under matchens sista fem minuter. Bänkad under hela matchen mot Roda i helgen (2-2).

Samuel Armenteros, Feyenoord 18/0, (utlånad från Anderlecht 2/0)
Feyenoord vann förra helgen med klara 5-0 mot Go Ahead Eagles. Armenteros bänkad större delen av matchen. Fick hoppa in först under matchens sista två minuter. I onsdags borta mot Heracles blev det 90 minuter på avbytarbänken. Den senaste helgen mot RKC Waalwijk var Armenteros ställd helt utanför matchtruppen.

Rasmus Lindgren, Groningen 18/0
Groningen vann med 3-2 borta mot PSV. Lindgren spelade hela matchen. Även i helgen blev det 90 nya minuter mot PEC Zwolle (seger 1-0).

Kristoffer Nordfeldt, Heerenveen 29/0, 5 hållna nollor
Heerenveen spelade 2-2 mot Vitesse förra helgen. Nollan var intakt i en dryg halvtimme. I helgen kom dock hans femte nolla när Heerenveen vann med klara 3-0 hemma mot PSV Eindhoven.

Karl-Johan Johnsson, NEC Nijmegen 26/0, 0 hållna nollor
Petad nu för fyra matcher i följd hos NEC Nijmegen.

Oscar Hiljemark, PSV Eindhoven 24/2
PSV mötte Groningen förra helgen och förlorade med 2-3. Hiljemark från start men utbytt med tre minuter kvar av ordinarie tid. I helgen blev det förlust med 0-3 mot Heerenveen. Hiljemark spelade hela matchen.

Rasmus Bengtsson, Twente 25/5
Twente förlorade med 0-3 mot Ajax förra helgen. Bengtsson spelade hela matchen. I onsdags spelade Twente 1-1 mot Ado den Haag. Bengtsson från start igen men det blev bara 64 minuters spel eftersom han i just den matchminuten fick titta på domarens röda kort. Och det röda kortet innebar att han var avstängd i helgens match mot NAC Breda (seger 2-0).

Marcus Nilsson, Utrecht 0/0
Har lånats ut till Kalmar FF för resten av säsongen.

Johan Mårtensson, Utrecht 15/1
Mårtensson spelade från start mot NAC Breda (oavgjort 2-2). I onsdags hjälpte han sitt lag att hålla nollan när Cambuur besegrades med 1-0. Mårtensson spelade hela matchen. I helgen blev det nya 90 minuter när Utrecht besegrades med klara 4-1 av Ado den Haag på bortaplan.

Patrick Amoah, Fortuna Sittard 25/4
Helt utanför matchtruppen förra helgen mot Jong PSV (seger 2-1). I helgen blev det seger med 3-2 borta mot Sparta Rotterdam. Amoah satt hela matchen på avbytarbänken.

ENGLAND

Kim Källström, Arsenal 1/0
1-1 mot Manchester City förra helgen för Arsenal. Källström bänkad under hela matchen och det var han också i helgen när Arsenal förlorade med 0-3 mot Everton på bortaplan.

Alexander Kacaniklic, Fulham 21/1
Kacaniklic fick sitta hela matchen på avbytarbänken mot Everton förra helgen (förlust 1-3). Även i helgen mot Aston Villa blev det 90 minuter på avbytarbänken.

Muamer Tankovic, Fulham 3/0
Har inte funnit nåd under nye managern Felix Magath. Har varit utanför matchtruppen sedan tysken tog över Fulham.

John Guidetti, Stoke 6/0, Manchester C 0/0, Manchester C Reserves 3/1
Stoke vann med 1-0 mot Hull förra helgen. Guidetti bänkad från start men fick hoppa in under matchens sista tre minuter. I helgen blev det förlust med 0-3 mot Chelsea. Guidetti kvar på avbytarbänken.

Sebastian Larsson, Sunderland 22/0
Helt utanför matchtruppen mot West Ham i förra veckan. Satt hela matchen mot Tottenham på avbytarbänken.

Johan Elmander, Norwich 26/1
Spelade hela matchen mot Swansea (förlust 0-3) förra helgen. Spelade från start också i helgen men utbytt under matchens sista 20 minuter mot West Bromwich.

Martin Olsson, Norwich 29/0
Spelade hela matchen mot Swansea (förlust 0-3). Fanns med från start också mot West Bromwich men byttes ut under matchens sista tio minuter.

Jonas Olsson, West Bromwich 26/1
Avstängd också mot Cardiff förra helgen (oavgjort 3-3). Tillbaka i startelvan i helgen och hjälpte West Bromwich hålla nollan när laget vann med 1-0 mot Norwich.

Marcus Olsson, Blackburn 5/0
Blackburn spelade 2-2 mot Millwall förra helgen. Olsson satt hela matchen på avbytarbänken. På tisdagskvällen mot Brighton (oavgjort 3-3) var han helt utanför matchtruppen. Det var han också i helgen mot Ipswich.

Astrit Ajdarevic, Charlton 12/0
Helt utanför matchtruppen mot Derby förra helgen (förlust 0-3). Tillbaka i startelvan i tisdags borta mot Leeds (seger 1-0). Byttes ut i den 78:e mnuten. Spelade även i helgen från start när Charlton mötte Reading på hemmaplan (förlust 0-1). Utbytt i den 58:e minuten.

Joel Ekstrand, Watford 25/0
Watford mötte Sheffield Wednesday på bortaplan förra helgen och vann med 4-1. Ekstrand från start och spelade hela matchen. Han spelade 90 minuter också i helgen mot Burnley (oavgjort 1-1).

Mathias Ranégie, Watford 5/2
Tillbaka från avstäningen mot Sheffield Wednesday förra helgen. Spelade hela matchen (seger 4-1) och spelade fram till ett av dom fyra målen. Spelade från start också i helgen i 1-1-matchen mot Burnley men blev utbytt under slutkvarten.

SKOTTLAND

Mikael Lustig, Celtic 12/0
Skadeproblem stoppar Lustig från spel för tillfället.

David Moberg Karlsson, Kilmarnock 4/0 (utlånad från Sunderland 0/0)
Inte synlig i Kilmarnocks matchtrupp förra helgen, då laget vann med 2-1 borta mot Motherwell och inte heller i helgens trupp mot St Johnstone, då det blev förlust med 1-2.

TYSKLAND

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach 17/3
Skadad och borta från planen tillsvidare.

Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach 25/2
Satt på bänken från start förrförra onsdagen mot Eintracht Frankfurt (förlust 0-1) men fick hoppa in redan i den 55:e minuten. Förra helgen blev det bänken från start mot Hamburger SV (seger 3-1) och ett inhopp i den näst sista matchminuten av ordinarie speltid. Och denna helg upprepade sig historien från förra helgen – bänkad nästan precis till slutsignalen, då han fick göra ett inhopp i den näst sista matchminuten mot Nürnberg.

Jiloan Hamad, Hoffenheim 5/0
Bänkad under matchens samtliga 90 minuter förrförra onsdagen mot Hannover 96 (seger 3-1). Förra helgen blev det 3-3 borta mot Bayern München. Behöver vi ens skriva att Hamad satt hela matchen på bänken? 😉 I helgen blev det 1-1 mot Hertha Berlin men något spel för Hamad blev det inte. Den svenske mästaren fortsätter att få nöta bänk.

Per Nilsson, Nürnberg 18/3
En muskelskada håller Nilsson borta från spel för tillfället.

Amin Affane, Energie Cottbus 9/2
Har varit utanför Cottbus lag i dom tre senaste matcherna.

ITALIEN

Mikael Antonsson, Bologna 28/0
Förlust med 0-2 mot Atalanta förra helgen. Antonsson spelade hela matchen i Bolognas backlinje. Den senaste helgen spelade Bologna 2-2 mot Inter. Antonsson spelade hela matchen även då.

Erik Friberg, Bologna 2/0
90 minuter på bänken både mot Atalanta förra helgen och även den senaste helgen i 2-2-matchen mot Inter.

Albin Ekdal, Cagliari 21/1
Torino var motståndare förra helgen och det blev förlust med 1-2. Ekdal spelade hela matchen på lagets mittfält. Den senaste helgen blev det en 1-3-förlust mot Roma. Ekdal från start men byttes ut bara fem minuter in på den andra halvleken.

Sebastian Eriksson, Cagliari 14/0
Spelade intill Ekdal på Cagliaris mittfält i 1-2-förlusten mot Torino förra helgen. Byttes dock ut redan i den 57:e minuten. Bänkad från start mot Roma i helgen men byttes in fem minuter in på den andra halvleken mot Ekdal.

Alexander Farnerud, Torino 22/4
Tillbaka från knäskadan agerade Farnerud inhoppare mot Cagliari (seger 2-1) förra helgen. Den senaste helgen vann Torino med 2-1 på nytt, denna gång mot Catania och det var Farnerud som tog laget tillbaka in i matchen via ett kvitteringsmål i den 79:e minuten. Ciro Immobile gjorde sedan 2-1 i den 83:e minuten.

Marko Mitrovic, Brescia 7/1
Brescia förlorade med 1-2 borta mot Siena förra helgen. Ingen Mitrovic synlig i matchtruppen i den matchen och inte heller i helgens match mot Pescara (seger 3-0)

Mikael Ishak, Crotone 17/4 (utlånad från Parma 0/0)
Förra helgen spelade Crotone 1-1 mot Ternana. Ishak satt hela matchen på avbytarbänken. I helgen blev det 1-1 på nytt, denna gång borta mot Novara. Ishak på nytt bänkad från start men fick hoppa in i den 78:e minuten.

Filip Pivkovski, Novara 1/0
Utanför matchtruppen både mot Cesena och Crotone. Uppges jaga ny klubb i Sverige.

FRANKRIKE

Zlatan Ibrahimovic, Paris SG 29/23
Förra fredagen reste Paris SG till Nice och vann med 1-0. Zlatan spelade hela matchen. Det han dock inte, han var helt utanför matchtruppen som skadad när PSG i helgen vann med 3-0 mot Reims.

Ola Toivonen, Rennes 10/6
Rennes vann förra söndagen med 3-0 hemma mot Bastia. Toivonen gjorde själv 2-0-målet i matchen och spelade sedan fram till 3-0. Han utgick med fem minuter kvar av matchen. I helgen blev det 2-2 mot Bordeaux. Toivonen spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort i den 85:e minuten.

Dusan Djuric, Valenciennes 0/0
Utlånad till Odense i danska ligan.

PORTUGAL

Victor Nilsson-Lindelöf, Benfica II 30/2
Benficas andralag vann med 2-1 mot Chaves förra helgen. Nilsson-Lindelöf spelade hela matchen och hann med att dra på sig ett gult kort i en 86:e minuten, vilket var hans femte denna säsong. Det gjorde att han var avstängd mot UD Olivieriense på söndagen (seger 2-1).

SPANIEN

Daniel Larsson, Valladolid 21/3
Valladolid tog förra helgen en mycket viktig seger med 1-0 Almeria förra helgen. Larsson spelade från start, varnades i 80:e minuten och byttes ut i den 85:e. I helgen mot Valencia (oavgjort 0-0) spelade Larsson på nytt från start men byttes ut med skadekänning redan i den 23:e minuten.

SCHWEIZ

Linus Hallenius, Aarau 18/5
Aarau mötte Young Boys på hemmaplan förra helgen och vann med 2-0. Hallenius bänkad från start men fick hoppa in under slutkvarten. I helgen mot St Gallen (förlust 1-4) var Hallenius helt utanför matchtruppen.

Behrang Safari, Basel 15/0
Skada stoppade Safaris medverkan mot Luzern förra helgen (seger 2-0). Däremot var Safari tillbaka i helgen och hjälpte sitt Basel hålla nollan mot Thun (oavgjort 0-0). Hans långa skadefrånvaro gjorde dock att han inte orkade spela mer än 70 minuter denna gång.

Alexander Gerndt, Young Boys 19/5
En bruten fot gör att säsongen kan vara över.

Emra Tahirovic, Wil 16/3
Har fått kontraktet brutet med Wil. Tas bort från och med nästa veckas proffskoll.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg 0/0, 0 hållna nollor
På läktaren som tredjekeeper när Salzburg spelade 0-0 mot Wacker Innsbruck förra helgen. Senaste helgen var han tillbaka på avbytarbänken som målvaktsreserv när Salzburg mötte Grödig och vann med 3-1 på bortaplan.

KROATIEN

Peter Gitselov, Rudes 11/2
Två matcher för Rudes sedan vår senaste proffskoll. Ingen Gitselov synlig i matchtruppen i någon av dessa.

RUMÄNIEN

Darko Lukanovic, Rapid Bukarest 11/2
Förrförra onsdagen förlorade Rapid Buakrest med 0-1 mot Unirea Slobozia. Lukanovic på avbytarbänken från start och byttes in i den 56:e minuten. I helgen skulle laget ha mött Sportul Studentesc men klubben har gått i konkurs, så matchen blev inställd och en ”skrivbordsseger” med 3-0 till Rapid.

CYPERN

Christer Youssef, Aris 11/3
Aris spelar i ”nedflyttningsgruppen” och spelade förra helgen borta mot AE Kouklion och vann med 2-1. Youssef fanns med från start men byttes ut under matchens sista tio minuter. I helgen blev det 1-1 mot Ethinkos Achna. Youssef satt hela matchen på avbytarbänken.

Nino Osmanagic, Ayia Napa 7/1
Ingen medverkan mot Othellos förrförra helgen men förra helgen blev det ett inhopp på nio minuter mot APEP (seger 3-0).

GREKLAND

Mikael Dahlberg, Apollon Smyrnis 15/1
Förrförra torsdagen spelade Apollon Smyrnis 3-3 mot PAOK efter att ha kommit tillbaka från underläge 0-3. Dahlberg spelade hela matchen men höll sig utanför målprotokollet. Förra söndagen blev det 3-2-seger borta mot Panthrakikos. Dahlberg bänkad från start men inbytt under slutkvarten. I helgen blev det seger med 1-0 mot Ergotelis. Dahlberg bänkad på nytt från start men fick hoppa in i halvtid.

Tom Söderberg, Apollon Smyrnis 9/1
90 minuter för Söderberg när Apollon Smyrnis nådde 3-3 mot PAOK förrförra torsdagen. Fick förra söndagen finna sig i att sitta hela matchen på avbytarbänken mot Panthrakikos (seger 3-2). Även mot Ergotelis i helgen blev det 90 minuter på avbytarbänken för Söderberg.

Emir Bajrami, Panathinaikos 8/0
Skadekänning gör att Bajrami tvingas avstå från medverkan i Panathinaikos trupp för tillfället.

Marcus Berg, Panathinaikos 29/15
Avstängd när Panathinaikos vann med 3-0 mot Kalloni förrförra onsdagen. Förra helgen var han tillbaka i startelvan och spelade 90 minuter i 0-0-matchen mot Atromitos. I helgen spelade Berg fram till ett av lagets tre mål när Levadiakos besegraes med 3-1.

TURKIET

Erkan Zengin, Eskisehirspor 25/3
Fick förra helgen börja på avbytarbänken mot Genclerbirligi. Fick dock hoppa in redan i halvtid och hann med att dra på sig ett gult kort i den 53:e minuten. Tillbaka i startelvan mot Akhisar i helgen (oavgjort 0-0). Byttes ut i den 82:a minuten.

Samuel Holmén, Fenerbahce 5/0
Utanför Fenerbahces matchtrupp förra helgen mot Bursaspor (seger 3-0) och i helgens förlustmatch med 0-1 mot Galatasaray.

Jimmy Durmaz, Genclerbirligi 26/6
Durmaz spelade från start men byttes ut i den 87:e minuten mot Eskisehirspor förra helgen. Då hade han dessutom dragit på sig ett gult kort efter en halvtimmes spel. Helt utanför matchtruppen i helgens match mot Trabzonspor (förlust 0-3).

Mervan Celik, Genclerbirligi 18/1
Utanför matchtruppen mot Eskisehirspor förra helgen (seger 1-0) och mot Trabzonspor (förlust 0-3) den senaste helgen.

Johan Dahlin, Genclerbirligi 6/0, 1 hållen nolla
Dahlins första nolla i Turkiet kom förra helgen mot Eskisehirspor besegrades med 1-0. Och den hållna nollan belönades med avbytarbänken mot Trabzonspor i helgen (förlust 0-3)

Andreas Isaksson, Kasimpasa 26/0, 10 hållna nollor
Tionde nollan för Isaksson kom förra helgen när laget vann med klara 3-0 mot Kayserispor. Drog dessutom på sig ett gult kort i den 77:e minuten. I helgen blev det oavgjort, 2-2 mot Gaziantepspor. Isakssons nolla var intakt i en halvtimme.

Nahir Oyal, Sanliurfaspor 4/0
Sanliurfaspor har spelat tre matcher sedan vår senaste uppdatering. Oyal inte med i matchtruppen i någon av dessa.

Mattias Mete, Sanliurfaspor 2/0
Skadeproblem håller Mete utanför Sanliurfaspors lag just nu.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva 22/1
Första målet för säsongen för Wernbloom när han förra helgen 3-0-målet i den 69:e minuten mot Volga, vilket som också skulle visa sig bli matchens sista mål. I helgen blev det 3-1 borta mot Krylya Sovetov. Wernbloom fanns på planen under matchens samtliga 90 minuter.

Rasmus Elm, CSKA Moskva 16/0
Spelade från start och hela matchen när CSKA vann med 3-0 mot Volga förra helgen. Elm spelade också från start mot Sovetov. Han byttes dock ut under matchens sista 20 minuter.

Kim Källström, Spartak Moskva 9/0
Utlånad till Arsenal för resten av säsongen.

Andreas Granqvist, FK Krasnodar 15/0
Mötte Kuban Krasnodar förra helgen och vann med klara 3-1. Granqvist spelade hela matchen i FK Krasnodars backlinje. I helgen blev det förlust med 0-2 mot Rostov. Granqvist spelade hela matchen även då och blev varnad på tilläggstid.

ISRAEL

Rade Prica, Maccabi Tel Aviv 24/11
Vann andra matchen i slutspelsserien mot Hapoel Be’er Sherva med 2-0. Prica utanför matchtruppen med skadekänning. I helgen blev det förlust med 1-2 mot Bnei Sakhnin. Ingen Prica med i truppen då heller.

SAUDIARABIEN

Imad Khalili, Al Shabab 6/2
Förra fredagen spelade Al Shabab 1-1 mot serieledande Al Nassr på hemmaplan. Khalili från start men utbytt under matchens sista 25 minuter. I helgen blev det förlust med 1-3 mot Al Orubah på hemmaplan. Khalili spelade hela matchen.

KINA

Niklas Backman, Dalian Aerbin 5/0
Dalian Aerbin vann med 2-1 mot Yatai förra helgen. Backman spelade hela matchen. I helgen mot Evergrande blev det förlust med 2-4. Backman spelade hela matchen även då.

Tobias Hysén, Shanghai East Asia 5/4
Gjorde segermålet mot Peking Guijoan i den 70:e minuten förra fredagen, vilket också blev matchens enda mål. I helgen blev det förlust med 0-1 mot Henan. Hysén spelade hela matchen även då.

NICARAGUA

Niclas Elving, Walter Ferreti 15/1
Walter Ferreti spelade 1-1 borta mot Juventus Managua förra helgen. Elving spelade hela matchen. Walter Ferreti avslutade grundserien med att vinna med 10-0 mot jumbon Chinandega. Elving på bänken från start, inbytt i den 56:e minuten men höll sig utanför målprotokollet i den viktiga matchen.

USA

Stefan Ishizaki, Los Angeles Galaxy 3/1
Ishizaki gjorde karriärens första mål i MLS när han i den 42:a minuten gjorde 2-0 till LA Galaxy mot Chivas. Han byttes senare ut i den 57:e minuten. Då hade tidigare Hammarbyspelaren Adis Husidic gjort 3-0 bara minuten innan, det blev också matchens slutresultat.

Christophe Lallet, Tampa Bay Rowdies 0/0
Den nordamerikanska andraligan drar igång lördag 13 april 2014.