• Publicerat 24 februari, 2014
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Hört talas om Emil Kjellker? Inte? Då är det nog dags att börja lägga namnet på minnet. Debut på sin 18:e födelsedag i Malmös A-lag som inhoppare två gånger om dessutom. Och det är inte bara på fotbollsplanen han håller på att göra sig ett namn.

När Malmö mötte Mjällby på torsdagskvällen fanns Emil Kjellker med på avbytarbänken. Redo att hoppa in ifall någon blev skadad.
– Vi skulle börja på bänken, det visste jag om, men sen kom jag ju på att det var ju bara vi på bänken, så skulle någon bli skadad så får någon av oss hoppa in, berättar Emil Kjellker för sydsvenskan.

Och så blev det också – redan i slutet av första halvlek fick Kjellker hoppa in, då Mahmut Özen utgick på grund av skadekänning.

När andra halvlek blåstes igång var dock Kjellker åter på bänken. Matias Concha hade bytts in i stället som ersättare till Özen.
Men med kvarten kvar kom Miiko Albornoz haltande ut till avbytarbänken och då var det dags för Kjellker att ta några löpmeter igen. Dock blev det inte mer än tiotalet minuter, då han byttes ut på nytt med fem minuter kvar mot Erdal Rakip.
– Första gången tog jag det ändå rätt bra, säger Emil. Men sen blev jag lite förvånad när jag blev utbytt i 85:e. Jag ville ju spela vidare.

Och sen var det här med bollgeni från rubriken. Faktum är att Kjellker också behärskar betydligt mycket mindre bollar. Han spelade med skaplig framgång på golfens Skandiatour under 2013 med en andraplats och en tredjeplats som främsta meriter.