• Publicerat 5 december, 2013
  • Skrivet av Redaktionen
  • 81 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Superettaklubben Hammarby har vidlyftiga visioner för framtiden och siktar på att bli ett allsvenskt topplag ...

På torsdagskvällen höll Hammarby medlemsmöte och på detta redogjorde klubbens ordförande Rickard von Yxkull om klubbens framtida visioner. Och det är storslagna planer som klubben har lagt upp. Om sju år ska Hammarby vara ett allsvenskt topplag igen plus att det ska bli kontinuitet på tränarsidan.

– Nanne Bergstrand är vår tränare, även om sex år. Det är viktigt med långsiktighet, säger von Yxkull på medlemsmötet enligt folk som är där och rapporterar på plats via twitter.

Och det är ingen blygsam framtidsmålsättning som von Yxkull drar upp för klubben som kommande säsong gör sin femte raka säsong i Superettan. På medlemsmötet berättade von Yxkull om att det finns en vision som heter Hammarby Fotboll 2020 och där är tanken att klubben ska vara topp-tre i allsvenskan och ha en trupp som till 50 procent består av egna produkter plus att hemmasnittet på Tele2 Arena ska vara 20 000 åskådare.

– Målsättningen är också att bli den största och mest framgångsrika ungdomsföreningen i Sverige. Just nu är vi på sjunde plats, säger von Yxkull.

Men visionerna till trots – verkligheten är en annan och Jörgen Willgård, ekonomiansvarig i Hammarby Fotboll AB berättade på medlemsmötet att det har varit ett tufft 2013 rent ekonomiskt och att klubben gått två miljoner kronor sämre än budgeterat.
– Det var trots allt en relativt god försäljning av säsongskort och det pågår ett långsiktigt arbete med att förbättra ekonomin, säger Willgård via twitter-rapportörer på plats på medlemsmötet.

När det gäller kommande säsong har klubben budgeterat för en nivå, där ”Bajen” ska vara med och slåss om spel på högsta nivå och i det finns förstås rekryteringen av Nanne Bergstrand och Mats Jingblad.
– Nanne och Mats ska vara hos oss länge, även om dom inte är purunga, säger VD:n Henrik Kindlund.

Kindlund betonar också att det ska vara slut med den turbulens som har varit föreningen dom senaste åren.
– Vi ska ta bort ”vilda västern” och vi vill skapa ordning och reda.