Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

KLART: AIK-profilens drömflytt - FD har namnet på stjärnans nya klubb ...

I förrgår stod det klart att Martin Mutumba lämnar AIK. Nu kan FotbollDirekt avslöja att Mutumba är klar för turkiska Rizespor.

I onsdags gick AIK ut med nyheten att Martin Mutumba lämnar klubben. Nu står det klart var yttermittfältaren hamnar. Enligt källor till FD så befinner sig Mutumba i Turkiet för att göra klart med Rizespor, tia i den turkiska högstadivisionen, Superlig.

Enligt FD:s källor så är affären i princip helt klar, och det handlar om ett kontrakt på två och ett halvt år för 29-åringen. Förhandlingarna har varit igång en tid, varför AIK fick ge upp hoppet om en fortsättning med profilen.

– Vi har gjort ett rejält försök att hitta lösningar, samtidigt är vi inte naiva inför faktum som att de ekonomiska förutsättningar som andra klubbar kan erbjuda är betydligt större än vi kan erbjuda utan att vi äventyrar AIK:s strategier och finanser, sade AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida i onsdags.

FotbollDirekt har försökt nå Mutumbas representanter vid Brightbird Management för en kommentar.