Foto: Bildbyrån.

Baldvinsson under europeisk lupp ...

Halmstads BK klarade sig kvar i allsvenskan – nu börjar arbetet med att sätta truppen för allsvenskan 2014. Nu ligger anfallsstjärnan Gudjon Baldvinsson i farozonen. Klubbar i tre länder visar nu intresse för islänningen:
– Han har ju kontrakt nästa år också, så vi har ett litet lugn där. Om det kommer upp några bud får vi ta ställning, säger HBK:s fotbollsansvarige Mikael Kaller till FotbollDirekt.se.

Han sköt det viktiga bortamålet i Sundsvall i allsvenska kvalet. Gudjon Baldvinsson hjälpte Halmstad BK stanna i allsvenskan, men frågan är hur länge han själv blir kvar.

Enligt uppgifter till FD så finns nu intresse för islänningen från tre håll – klubbar i Portugal, Polen och Belgien har bevakat Baldvinsson under säsongen och anfallarens kontraktssituation med ett kontrakt som går ut 2014 gör honom extra intressant.

HBK:s fotbollsansvarige Mikael Kaller säger sig inte känna till intresset, men vill gärna ha Baldvinsson kvar.

– Gudjon är en viktig spelare i vår trupp, han har gjort en bra första säsong i allsvenskan med oss. Det är klart att vi vill se en fortsättning med honom, men vi har inte hunnit komma till någon förhandling. Sedan har han ju kontrakt nästa år också, så vi har ett litet lugn där. Om det kommer upp några bud får vi ta ställning, vi har inte fått något ännu, säger Kaller till FotbollDirekt.se.

– Det är lite tidigt överlag med kontrakten – det är ju en nackdel med att kvala som vi fick göra nu. Man går ”all in” i kvalspelet och får ta tag i verkligheten efter det. Det är egentligen först nu vi sätter fart på kontraktsfrågorna. Man får ha respekt för tabellen helt enkelt. Men vi kommer lägga i en högre växel nu med alla spelare.