• Publicerat 26 september, 2013
  • Skrivet av Redaktionen
  • 43 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Stök när AIK-fansen tågade mot Tele2 Arena ...

När AIK-fansen tågade över Södermalm mot Tele2 Arena blev det stökigt – delvis på grund av en kravallpolis hjälm som bar ett klistermärke med orden ”Defend Söderort”.

Det blev stökigt när AIK:s supportrar marscherade mellan Medborgarplatsen och Tele2 Arena inför derbyt mot Djurgården. En av anledningarna till AIK-fansens ilska var att en av de utsända kravallpoliserna bar en hjälm med orden ”Defend Söderort” – samma uttryck som Hammarbys supportrar tidigare under året har använt i sina antipatier mot Djurgården.

I supportertåget befann sig också AIK:s ordförande Johan Segui, som gick emellan för att lugna fansens ilskna känslor mot polismannen.

”Polisen som hade ett märke av en sort som inte ska finnas på skyddshjälmen har fått tillsägelse att ta bort det, vilket ska vara gjort”, skriver Stockholmspolisen på twitter och fortsatte med en ny tweet en stund senare:

”Får via er veta att minst fyra poliser har setts med märken som inte hör till utrustningen. Den infon kommer jag lämna vidare”, skriver polisen.