Foto: Kista Galaxy

Bojan: "Mest spännande nyförvärvet i seriens historia" ...

Saihou ”CH” Jagne är klar för Kista Galaxy i division 5 – klubben som Bojan Djordjic och Henok Goitom är involverade i.
– Det här har inte något med mig och Henok att göra. Vi har inte pressat honom. Han vill hitta glädjen igen och vi ska hjälpa honom, säger Bojan Djordjic.

Han har spelat i klubbar som AIK, Brommapojkarna och Gif Sundsvall. Senaste klubben han tillhörde var dock storsatsande division 1-klubben AFC United. Men nu har anfallaren Saihou Jagne skrivit på för division 5-klubben Kista Galaxy.

Bojan Djordjic, som är delaktig i klubben och en av lagets tränare, berättar om värvningen.

– Vi är ett lag som började längst ner i division 7 och som lyckats ta oss till division 5, som vi leder för tillfället. För fyra år sedan vann Jagne SM-guld med AIK och när jag var där så var han ju derbykungen. Att få en sådan spelare, det är klart att det är en prestigevärvning. Han är inte 40 år och ska lägga av med fotbollen. Han är född 1986, säger Djordjic till FotbollDirekt.se.

Hur gick värvningen till?

– Han trivdes inte i AFC United. Det har hänt mycket där och det har varit mycket press på hans axlar och övriga spelare. De var ju rankade som storfavoriter inför säsongen. Men CH är en speciell person. För honom spelar det inte roll om han spelare i allsvenskan eller division 7. Han måste må bra. Folk tänker säkert: ”Fan, vad ska han i division 5 att göra?”. Men det är väldigt viktigt att bara hitta glädjen. Jag och Henok har inte något med det här att göra. Vi har inte pressat honom, utan vi har bara framfört vår plan och våra ambitioner.

– Det här är väldigt stort för oss. Det finns andra lag långt ner i seriesystemet som har värvat bra, som Andrea Doria med Monteiro, Fribrock och Tauer. Men med tanke på CH Jagnes ålder är han det mest spännande nyförvärvet i division 5:s historia, skulle jag säga.

Och Bojan är säker på att Jagne kommer att hålla en väldigt hög nivå i Kista Galaxy.

– Han vill bara hitta glädjen och är fortfarande ett hot på elitnivå. Vi vill hjälpa honom och samtidigt avancera i seriesystemet.

På lördag gör Jagne debut för sin nya klubb.

– Kom till Kvarnbacka BP då så får ni se en SM-guld-vinnare på topp i division 5, avslutar Bojan med ett leende.