Foto: Bildbyrån

... oavsett hur det går i höst - klubben uppges redan träffa ersättare ...

Malmö FF:s styrelse ska ha bestämt sig: Man tänker sparka Rikard Norling efter säsongen, oavsett om det blir SM-guld eller inte. Enligt uppgift ska beslutet redan vara taget och klubben tittar redan på ersättare för Norling:
– Jag kan inte kommentera det alls. Det enda jag förhåller mig till är att jag har kontrakt, säger Norling till Kvällsposten.

Malmö FF trummar på i tabelltoppen och i söndags tog man en blytung seger hemma mot AIK. Mycket talar för guldstrid i höst, precis som i fjol.
Då skakades klubben samtidigt av en schism mellan tränaren Rikard Norling och sportchefen Per Ågren, och det spekulerades i att någon var tvungen att lämna MFF.

Bägge blev kvar, men det ska enligt uppgifter vara fortsatt frostigt mellan de två och enligt Kvällsposten så har problemen mellan Norling och Ågren fått MFF:s styrelse att agera.

Man ska ha bestämt sig för att sparka Norling efter säsongen – oavsett hur bra eller dåligt MFF gör det i allsvenskan.
Enligt tidningens uppgifter så togs beslutet i juli och därefter har en lista på kandidater att efterträda Norling tagits fram. En av kandidaterna ska man redan ha träffat.

Rikard Norling är fåordig:

– Jag kan inte kommentera det alls. Det enda jag förhåller mig till är att jag har kontrakt, säger Norling.

MFF:s vd Per Nilsson är länken mellan styrelsen och sporten med Per Ågren och Rikard Norling i spetsen. Nilsson säger så här om uppgifterna:

– Nej, det är inget jag känner till. Det vill jag i så fall säga inga kommentarer på.

– På de styrelsemötena jag har varit med på så har det inte fattats något sådant beslut i alla fall.

Norling har ett annorlunda upplägg än sedvanligt kontrakt. Han har ett tillsvidareavtal med MFF där båda parter har en uppsägningstid – på så vis kan han stanna i klubben länge och utan en angiven tid, men bägge parterna har också möjlighet att bryta kontraktet.