Jättetalangen fortsätter utomlands: "Finns en mening med det" ...

Han har varit aktuell för både Djurgården och Malmö FF. Men nu stannar Victor Nilsson Lindelöf i portugisiska storklubben Benfica.
– Ja, jag ser inget annat just nu. Det var snack om vissa allsvenska klubbar vilket är sant. Men det stannade där, säger Nilsson Lindelöfs agent Per Jonsson till FotbollDirekt.se.

Victor Nilsson Lindelöf lämnade i fjol sommar Västerås SK för Benfica. Den flerfaldige juniorlandslagsmannen har under sin första säsong i Lissabonklubben tränat med a-laget och spelat matcher för Benfica II i portugisiska andradivisionen.

Men han har varit på gång tillbaka till Sverige. Såväl Djurgården som Malmö FF har visat intresse för 19-åringen, som kan spela såväl mittback som ytterback. Djurgården var framme i mars, medan MFF besökte Portugal i maj månad för att studera Nilsson Lindelöf.

Nu blir det ingen hemflytt: den svenske talangens agent Per Jonsson gör klart att han fortsätter i Benfica.

– Ja, jag ser inget annat just nu. Det var snack om vissa klubbar vilket är sant. Men det stannade vid det. De tog inte nästa steg helt enkelt, säger Jonsson till FotbollDirekt.se och utvecklar:

– Djurgården har varit intresserade och kom med en första intresseförfrågan i vintras. Men de gick inte vidare efter det, utan det stannade där. De var inte beredda att ta nästa steg med honom.

– Malmö hade Rikard Norling och deras chefsscout Vito (Stavljanin) nere, Vito var nere två gånger. Victor var bra i den matchen de såg och Norling förklarade att han gillar Victor som spelare, men att de två ytterbackar som de har just nu (Ricardinho och Miiko Albornoz) har andra egenskaper – Victor är en kraftfull spelare, en tvåvägsspelare men  kanske inte typen som dribblar runt sin back. Så det var inte aktuellt nu, men kanske kan bli i framtiden.

Nilsson Lindelöf förbereder sig nu istället för en ny säsong i Benfica:

– Det finns en mening med det också. Victor har fått mycket beröm i träningsmatcherna och han har alls ingen dålig situation i Portugal. Han spelar varje match med Benficas b-lag i andradivisionen och så tränar han med a-laget, och alla vet väl vilken klass det är på den omgivningen.