Foto: Bildbyrån

Lämnar när Celso Borges kommer tillbaka från landslagsuppdrag. ...

AIK bekräftar i kväll på sin hemsida att Helgi Danielsson lämnar klubben. Islänningen är, som väntat, klar för portugisiska Belenenses.

Under den senaste veckan har Helgi Danielsson placerats i Belenenses. Nu bekräftar AIK att mittfältaren går till den portugisiska klubben. Islänningen kommer att lämna AIK efter matchen mot Häcken den 22 juli.

– Det är tre huvudskäl till denna transfer. För det första är AIK överens med Belenenses som vill ha Helgi, för det andra ger det AIK en bättre ekonomisk situation och det tredje är mer strategiskt. Det handlar om att göra en tydlig plats för yngre spelare med högre potential och längre avtal på en position där AIK idag har en konkurrenssituation som inte är sund sett till antalet matcher under hösten, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

Wesström hyllar 31-åringen.

– Helgi Daníelsson har varit allt det som jag hoppades på i AIK. En hårt jobbande, mycket professionell spelare som hjälpte oss att stabilisera spelet under en period när klubben behövde det som bäst. Nu ska Helgi vara med och bidra i fyra matcher till, sen ska vi önska honom all lycka i sin nya klubb, säger sportchefen.