FD AVSLÖJAR Förre Gais-stjärnan byter klubb. ...

Mervan Celik slipper spela i Serie B nästa säsong. Nu står det klart att tre klubbar är beredda att köpa loss honom från kontraktet med Pescara.
– Det kan gå fort nu när det finns klubbar som är redo att köpa loss honom. Det är en bra sits för Mervan, säger Celiks agent Hasan Cetinkaya till FotbollDirekt.se.

Mervan Celik stod för fyra mål på 23 matcher i Serie A den gångna säsongen. Men 23-åringens klubb Pescara åkter ur Serie A och med ett kontrakt till 2015 har det sett ut som att han tvingats följa med klubben ner i andradivisionen.

Celik själv har velat bort och gjorde nyligen klart att han inte ville stanna i Pescara.

– Jag ska därifrån. Jag ska inte spela i någon serie B, sade han i slutet av maj.

Nu blir den förre Gais- och U21-landslagsstjärnan hörsammad. Den prislapp som Pescara satt på sin unge svensk har nu accepterats av flertalet klubbar.

– Ja, det finns tre klubbar som accepterat Pescaras prislapp och är beredda att köpa ut honom från kontraktet, säger Celiks agent Hasan Cetinkaya till FotbollDirekt.se.

– Det handlar om klubbar i Bundesliga, Serie A och turkiska Superlig. Han har ju en fullt godkänd debutsäsong i Serie A med fyra mål i ett bottenlag så det har varit flera intresserade klubbar, men de här har alltså gått med på Pescaras prislapp.

Det är nu upp till Celik att bestämma sig, berättar Cetinkaya.

– Nu funderar Mervan på alternativen. Det är fina alternativ allihopa, Serie A, Bundesliga, och den turkiska ligan går ju framåt väldigt mycket nu och är ett jättebra skyltfönster också. Nästan alla svenskar som är där spelar ju i landslaget.

– När det blir klart? Nej men det kan gå fort nu när det finns klubbar som är redo att köpa loss honom. Det är en bra sits för Mervan.