• Publicerat 15 juni, 2013
  • Skrivet av Johan Borehed
  • 8 Kommentarer
130523 Fotboll, Superettan, Landskrona BOIS - Falkenberg: Otto Martler, målvakt, Falkenberg. © Bildbyrån - 73784 - Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅNFoto: Bildbyrån.

Otto Martler slog en lång utspark som seglade hela vägen in i mål ...

Falkenberg kom till mötet med Varberg utan målskytten Stefan Rodevåg, som var skadad. Andra målskyttar behövde då kliva fram, men ingen hade räknat med att det skulle bli målvakten Otto Martler.
– Det är inte varje dag. Det var fantastiskt roligt, säger den 26-årige keepern till FotbollDirekt.se.

Det är mycket som ska stämma för att en målvakt ska göra mål. Otto Martler hade i kvällens möte med Varberg både tur med vinden, träffen och motståndarnas målvakt Dan Sadé som missbedömde bollbanan.

– Jag uppfattade inte situationen, utan hade redan tankarna på nästa anfall efter jag hade slagit utsparken. Den blev egentligen för lång, säger den ovane målskytten efter matchen.

– Jag har bara gjort ett mål innan, på straff. Men det var när jag var 13 år och vi ledde med 11-0, säger en glad Otto Marler.

Falkenberg vinner med 4-0 i matchen mot Varberg och laget från Halland har visat en mycket god form som har överraskat många i årets superetta.
Vad framgången beror på kan ha många anledningar, men Otto Marler vill sätta fingret på några.

– En av anledningarna är vår tränare Hasse Eklund, som är oerhört bra och bidrar med mycket. Vi har preserat bra i år, och många spelare har höjt sig från föregående år. De vill visa att de borde fått en chans då. Vi har många egna produkter och ett bra ”go” i laget.

Hur ska ni hålla uppe den fina sviten?
– Vi måste fortsätta vara ödmjuka och förstå att det är ett hårt jobb som krävs i superettan. Vi har bra kvalitéer och har visat att vi kan hota de bästa – vilket vi gjort när vi tagit poäng i möten med Örebro, Hammarby och GAIS.

Om det går sämre kanske du får fortsätta att göra mål?
– Ja, som några sagt – när Rodevåg är skadad får andra kliva fram, skrattar Marler.