Malmöaktuell - men inte så länge Simon spelar i klubben. ...

Jonas Thern har varit aktuell som tränare för Malmö, men nu säger den gamla landslagshjälten att han inte skulle kunna träna sin son igen.
– Jag har faktiskt grubblat en hel del den senaste tiden och jag tror inte att jag ska träna Simon, säger Jonas Thern till Sydsvenskan.

I vintras var han aktuell som tränare för Malmö och det har gått en del rykten den senaste tiden då Rikard Norling varit Turiket-aktuell samtidigt som Thern var på Stadion för att kolla på Djurgården-Malmö.
– Nej, jag har inte pratat med MFF nu och jag har ingen aning om Rikard Norling har andra anbud, säger Jonas Thern.

Jonas son, Simon Thern, har vuxit fram till en stabil spelare i Malmö. Nu säger pappa Thern att han inte skulle kunna träna sin son igen, som han gjorde 2010 i Värnamo i division 1 (där bilden är ifrån).
– Det var sin sak när Simon spelade i division 1, skulle jag träna honom i ett så högt sammanhang som allsvenskan någon gång, är risken att jag skulle vara för hård mot honom, särbehandla honom på fel sätt.

Thern säger att han diskuterade med Malmö i vintras om tränarrollen och att Malmö då också föreslog en mer administrativ sport-tjänst.
– Men då sa jag till Per Ågren att ska man ha nytta av mig, så är det på planen.

Nu arbetar Thern som gymnasielärare och med olika fotbollsrelaterade ungdomsprojekt.
– Vi tittar faktiskt på att starta något i Osby. Förutsättningarna är bra och orten ligger centralt för att nå många talanger i Skåne, Småland och Halland, säger Jonas Thern till Sydsvenskan.