Förra sommaren flyttade supertalangen till Benfica - nu vill Malmö ha honom. ...

Rikard Norling har under några dagars besök i Portugal spanat in backtalangen Victor Nilsson-Lindelöf, som även Djurgråden visat intresse för.
– Vi vill ligga i framkant och agera i stället för reagera, säger Norling till Sydsvenskan.

De 18-årige högerbacken har trots sin ringa ålder redan hunnit spela 50 seriematcher för Västerås i superettan och division 1 norra. Många allsvenska klubbar har visat intresse för ytterbacken som i somras flyttade till Portugal för att spela med Benficas andralag.

Nu är Malmö intresserade av högerbacken.
– Vi vill ligga i framkant och agera i stället för reagera. Vår chefsscout Vito Stavljanin har haft koll på honom och vi bestämde oss för att åka ner och se honom spela och få veta lite ytterligare. Mer än så är det inte just nu, säger Rikard Norling.

Victor Nilsson-Lindelöf har spelat i både P17- och P19-landslaget och spås en lysande framtid. Norlings besök nere i Portugal kan också ha gett nya uppslag till intressanta spelare.
– Vi har skapat lite kontakter och sett en del andra spelare, men det är inget jag tänker säga mer konkret om än så. Det är inte så att det är någon specifik spelare som är aktuell för oss just nu.

Nu är Norling tillbaka i Sverige och Malmö som ska möta Djurgården på söndag.