• Publicerat 9 maj, 2013
  • Skrivet av Redaktionen
  • 3 Kommentarer
130422 Fotboll, Allsvenskan, Gefle - AIK: Alexander Faltsetas (tv) jublar efter att ha gjort 1-1. © Bildbyrån - 86439 - Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Tredje gången för Olssons mannar. ...

Gefle får återigen spela i Europa i sommar. Anledningen är, som de tidigare gångerna, att laget dragit på sig få gula- och röda kort. 

Enligt det norska fotbollsförbundets hemsida är det Sverige, Norge och Finland som toppar Uefas Fair play-liga.

Det betyder att Gefle, Tromsø och IFK Mariehamn får kvala till Europa League i sommar.
– Vi visste att det skulle väldigt mycket till för att vi skulle undvika att få den platsen, om jag uttrycker mig så, säger Olsson, tränare och sportchef i Gefle till Fotbollskanalen.

Gefle har två gånger tidigare fått kvala i Europafotbollen tack vare sitt disciplinerade uppträdande på planen. Nu blir det alltså en tredje gång.
– Vi har inte fått ett definitivt besked från fotbollsförbundet. Jag ringde till dem i onsdags, men redan på förmiddagen var det stängt på grund av Kristi himmelsfärdsdag och man öppnar inte igen förrän på måndag. Då är det möjligt att vi får besked, men vi räknar med att vi är med, säger Olsson.

Första kvalrundan spelas 4 och den 11 juli men Gefle har redan nu börjat jobba på att få spela hemma på Strömvallen.
– Vi gick två rundor förra gången och då fick vi spela på Råsunda. Nu försöker vi få dispens på Strömvallen. Sportsligt är det mycket bättre och det är det bra om vi slipper resa till våra hemmamatcher i kvalet när vi spelar i allsvenskan samtidigt. Vi får se om vi lyckas med det, men det är väl tveksamt. Annars får vi spela i Sundsvall.

Häcken och Malmö FF deltar också i kvalet och likaså vinnaren i cupfinalen mellan IFK Göteborg och Djurgården 26 maj.